Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Paljastus: Snapchat-firma arvioi Spectacles-kameralasien kysynnän pahasti pieleen – varastoissa lojuu satojatuhansia myymättä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Spectacles-laseista videot siirtyvät Snapchat-sovellukseen.

Spectacles-laseista videot siirtyvät Snapchat-sovellukseen.

Snapchatista Snapiksi nimensä lyhentänyt yhtiö esitteli kameralla varustetut Spectacles-aurinkolasinsa viime syyskuussa. Aluksi lasit tulivat myyntiin vain Yhdysvalloissa.

Snapin perustaja Evan Spiegel kertoi hiljattain Spectacles-laseja myydyn odotukset ylittäen 150 000 kappaletta.

Luotettavan The Information -julkaisun uunituoreen raportin mukaan odotusten ylittäminen on kuitenkin pötypuhetta. Todellisuudessa Snapilla makaa nyt kahden eri lähteen mukaan varastoissa satojatuhansia kappaleita Spectacles-laseja joko täysin kokoonpantuna tai osina. Snap näyttää siis pahasti yliarvioineen Spectacles-lasien kysynnän.

Myyntiintulonsa jälkeen Spectacles-lasit, joita aluksi myytiin vain Snapbot-automaateista, aiheuttivat pitkiä jonoja ja lasien hinta jälleenmyynnissä verkkohuutokaupoissa kohosi pilviin. Sittemmin jonot ovat hävinneet. Eurooppaan lasien myynti laajeni pääasiassa verkkokaupan kautta vasta tänä kesänä. Lasien hinta Euroopassa on ollut 149,99 euroa.

Spectacles-laseilla voi tallentaa 10 sekunnin mittaisia videopätkiä. Tallennus käynnistyy painamalla laseista löytyvää ainoaa painiketta. Jos painaa kolme kertaa, tallentavat lasit peräkkäin kolme 10 sekunnin pätkää. Lasien kamera tarjoaa 115 asteen laajakulmanäkymän ja tallentaa erikoisesti videonsa pyöreänmuotoisena, mikä mahdollistaa katselun älypuhelimella koko näytön kokoisena sekä pysty- että vaakatilassa. Kuvatut videot siirtyvät käyttäjän älypuhelimeen Snapchat-sovellukseen, josta ne ovat jaettavissa.

Spectacles-lasit latautuvat kotelossaan, jonka akkuvirta riittää lataamaan lasien akun täyteen neljästi.

Spectacles-lasit latautuvat kotelossaan, jonka akkuvirta riittää lataamaan lasien akun täyteen neljästi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  @Markus Lehtiniitty

  ”Viime lokakuu” viittaa edeltävään kuukauteen, nuo esiteltiin jo 2016!.

  • Hendriks

   Siis syyskuu:.

   ”Snapchatista Snapiksi nimensä lyhentänyt yhtiö esitteli kameralla varustetut Spectacles-aurinkolasinsa viime syyskuussa. Aluksi lasit tulivat myyntiin vain Yhdysvalloissa.”.,

 2. nakke

  Oliskohan ehkä sittenkin heti pitänyt laittaa myyntiin joka paikassa, eikä vain rajallisesti. Hype ehti mennä jo.

Tuoreimmat jutut