Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Älypuhelinten hintojennousu historiallisen kovaa – täällä hinnat nousivat eniten

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Jos älypuhelimet tuntuvat kallistuvan, ei kyse ole harhakuvitelmasta. Markkinatutkimusyhtiö GFK:n mukaan älypuhelinten hinnat ovat nousseet seitsemän prosenttia viime vuoden heinä-syyskuusta, mikä on historiallisesti merkittävä kasvulukema. Eniten kasvua oli Keski- ja Itä-Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa, Kiinassa ja Aasian kehittyvissä maissa. Vastaavasti perinteisesti vahvoilla markkina-alueilla, kuten Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa, kasvu oli vaisua.

Pohjois-Amerikassa älypuhelinten kappalemyynti laski heinä-syyskuussa prosentilla 49,3 miljoonaan, mutta myynnin kokonaisarvo nousi prosentilla 19,1 miljardiin dollariin. Keski- ja Itä-Euroopassa myynnin kappalemäärät olivat selvästi pienemmät (22,3 miljoonaa), mutta nousua myynnissä tapahtui 9 prosenttia. Myynnin kokonaisarvon osalta nousu oli vieläkin suurempaa, kasvaen peräti 26 prosenttia 5,1 miljardiin dollariin.

Koko vuoden ennusteessaan GFK arvioi maailmanlaajuisen älypuhelinmyynnin nousevan 4 prosentilla kappalemäärissä ja 10 prosentilla myynnin kokonaisarvossa (verrattuna viime vuoteen). Jälleen Keski- ja Itä-Euroopassa kasvu on suurinta, myynnin kokonaisarvon kasvaessa arviolta 25 prosenttia viime vuodesta.

Hieman kuvaa älypuhelinten hintojen noususta saa aiemmista uutisista, joissa on käyty läpi keskeisten älypuhelinvalmistajien hintojen korotuksia. Siinä, missä alkuperäisen iPhonen tai Galaxy S:n sai vajaa vuosikymmen sitten 500 dollarilla, ovat nykyhinnat nousseet lähes kaksinkertaisiksi.

Bloombergin keräämä tilasto suosituimpien älypuhelinsarjojen hintakehityksestä vuosien varrella.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Syyt näihin korotuksiin (muut kuin muistipiirien hinnannousu)?. 🤔

  • Hendriks

   Minun tyhmyys hinyoja nostaa?. 🤔

   • ....

    Kun olet kerta niin tyhmä kuin itse sanot niin voisit olla vaikka hiljaa välillä. Sun mielipiteet on jo tullut selväksi.

    • Henriks

     Olipa hyvä kommentti, tiedän kyllä mistä puhuin. Nyt kun GDDR6 muisti on tulossa.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Ihmiset totutetaan korkeampiin hintoihin. Aivan sama, mitä kannettavat tietokoneet teki vähän aikaa sitten.

 2. Tommi

  Eihän tässä nyt mitään uutta ole, Iphone X kokoaminen varmaan joku 300+ dollaria, ja sitten Apple brändinä +700 dollaria lissää, juupelis juu.

 3. Tommi

  Kyl sen ymmärtää et pelikoneeseen tunkee tonnin setelin, mutta en laittais puhelimeen kuitenkaan.

 4. Wille

  Ei kalleimpia malleja ole kohta vara ostella.
  Onneksi on ainakin Oneplussa ja Huawei jotka tekee ihan suht hyviä malleja vähän huokeampaan hintaan.

Tuoreimmat jutut