Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin suurimmat älypuhelinvalmistajat ovat nostaneet lippulaivapuhelimiensa hintoja

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone X.

Tuntuuko älypuhelinten hinnat nousevan vuosi vuodelta? Kyse ei ole pelkästä harhasta, vaan Bloombergin julkaisemat tuoreet tilastot lippulaivapuhelinten hintakehityksestä osoittavat viimeisen vuosikymmenen olleen hintojen nousun kulta-aikaa. Siinä, missä alkuperäisen iPhonen ja Galaxy S:n sai aikoinaan 500 dollarilla, maksavat uudet Galaxy-sarjan lippulaivamallit 800-1000 dollaria ja syyskuussa julkistettu iPhone X peräti 999 dollaria, kaksi kertaa alkuperäisen iPhonen verran.

Vaikka Bloombergin keräämät hintatiedot perustuvat Yhdysvaltojen markkinoihin, on sama hintakehitys ollut esillä myös Suomessa. Esimerkiksi iPhone X:n 999 dollarin julkaisuhinta kääntyi Suomen markkinoilla 1 179 euroon. Johtuen yleisestä tavasta kääntää dollarihinnat suoraan eurohintoihin, sekä Suomen verotuksesta, ovat samanlaiset hinnankorotukset läsnä myös muiden lippulaivamallien kohdalla.

Perinteisten matkapuhelinvalmistajien nostaessa lippulaivamalliensa hintoja, on markkinoille tullut samalla myös edullisempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi OnePlus tarjoaa omaa OnePlus 5 -lippulaivamalliaan Suomessa 499 euron hintaan, vaikka puhelin ei kalpene teknisiltä ominaisuuksiltaan muille lippulaivamalleille. OnePlussan lisäksi myös ulkomailta on saatavilla lukuisia edullisempia puhelinvaihtoehtoja ja verrattuna vuosikymmenen takaiseen tilanteeseen, on puhelinten tilaus Suomeen helpottunut huomattavasti.

Bloombergin keräämä tilasto suosituimpien älypuhelinsarjojen hintakehityksestä vuosien varrella.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Osittain syynä virtuaalivaluuttahömpötykset!. 👎

  • Hendriks

   että mää oon TYHMÄ!. 👎

 2. Iama Nieger

  On se ruma!

 3. Vili

  Ymmärrän jos Apple nostaa hintoja, mutta en sitä että Samsung nostaa, kun S8 on täys floppi.

  • Vili

   Vähän niin kuin minä!

Tuoreimmat jutut