Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen sisaryhtiön ilmapallot tuovat mobiiliverkkoyhteyden takaisin käyttöön Puerto Ricossa – hurrikaani tuhosi tavanomaisen infrastruktuurin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Project Loon -pallo nostaa mobiilitukiaseman taivaalle.

Project Loon -pallo nostaa mobiilitukiaseman taivaalle.

Googlen sisaryhtiönä Alphabet-emoyhtiön alla toimiva Project Loon on tuonut mobiiliverkkoyhteydet takaisin käyttöön ilmapalloilla kannattelemillaan tukiasemilla Puerto Ricoon, jonka infrastruktuuri kärsi merkittäviä vaurioita noin kuukausi sitten hurrikaani Marian takia.

Google X -yksikössä alkunsa saanut projekti on kehittänyt ilmapallolla taivaalle nousevia tukiasema-ratkaisuja jo pitkään. Tämänkaltainen ratkaisu mobiiliverkkoyhteyksien luomiseen voi olla tarpeen esimerkiksi juuri luonnonkatastrofien jälkeen, jolloin verkko saadaan nopeammin uudestaan toimintaan, koska merkittäviä rakennustöitä ei tarvita.

Project Loon on tehnyt Puerto Ricon projektissa yhteistyötä yhdysvaltalaisen AT&T-operaattorin kanssa. Lisäksi myös Apple on osallistunut projektiin ja aktivoinut iPhoneista käyttöön pallojen käyttämän 4G LTE -mobiiliverkkotaajuuden numero 8.

AT&T:n mukaan se on saanut palautettua yhteydet toistaiseksi toimintaan 60 prosentille Puerto Ricon väestöstä.

Yksi Project Loon -pallo voi tuoda yhteydet jopa 5 000 neliökilometrin alueelle, ja Puerto Ricossa tavoitteena on koko saaren kattaminen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Jenkit ovat hienoa sakkia, 👍. Kiinalaisilta tällaista olisi turha odottaa!.

  • Hendriks

   Haluan Kiinaan. Olenhan erittäin viisas, 🤔

  • nakke

   Oletko koskaan käynyt edes Kiinassa?

 2. Hendriks

  En, mutta haaveen olisi päästä tehtaalle töihin jossa valmistuu oneplus puhelimia.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   😂😂😂

  • Semmosta

   Oot ihan vitun hilarious. Ootko ajatellu stand up koomikoks ryhtymistä?

Tuoreimmat jutut