Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kameratestaajan tuomio: Huawei Mate 10 Pron Leica-kaksoiskamera on erittäin hyvä – jäi niukasti korkeimmasta pistemäärästä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawei Mate 10 Pro.

Huawei Mate 10 Pro.

Huawein maanantaina julkistama Mate 10 Pro on käynyt jo tunnetun kameratestaajan DxOMarkin testissä. 799 euron hintaisen Mate 10 Pron ennakkotilaukset Suomessa ovat alkamssa 30. lokakuuta ja saataville se on tulossa 27. marraskuuta.

Lue tästä myös ensitunnelmamme Mate 10 Prosta!

Huawei on Mate 10 Prossa parantanut Leica-kaksoiskameraansa muun muassa suuremmalla aukon koolla – nyt f/1,6 – sekä uudella kuvasignaaliprosessorilla, joka parantaa kuvien käsittelyä ja kameran toimintaa. Takakamera koostuu edelleen 12 megapikselin värikamerasta optisella kuvanvakaimella sekä 20 megapikselin monokromikamerasta.

Mate 10 Pron kameroissa aukon koko on kasvanut f/1,6-arvoon.

Mate 10 Pron kameroissa aukon koko on kasvanut f/1,6-arvoon.

DxOMarkin arviossa Mate 10 Pro kiilasi toistaiseksi toiseksi parhaimmaksi kamerapuhelimeksi heti Googlen uusien Pixel 2 -puhelinten jälkeen. Se saavutti 97 pisteen arvosanan. Kuvista Mate 10 Pro keräsi 100 pistettä, kun videoiden arvosana jäi 91 pisteeseen. Mate 10 Pro kiilasi DxOMarkin asteikolla muun muassa Applen iPhone 8 Plussan ja Samsung Galaxy Note8:n (94 pistettä) ja iPhone 8:n ohi (92 pistettä). Pixel 2 -puhelimet johtavat yhä niukasti 98 pisteellään.

Kuvissa Mate 10 Pro saa kiitosta hyvästä yksityiskohtien taltioinnista, myös hämärässä, vähäisellä kohinalla, hyvästä valotuksesta sekä laajasta dynamiikasta, erittäin nopeasta ja luotettavasta automaattitarkennuksesta, hyvästä yksityiskohtien taltioinnista myös 2x zoom -kuvissa sekä hyvästä bokeh-efektin toiminnasta. Moitteita tulee ajoittaisesta valotuksen epätasaisuudesta perättäisissä kuvissa, joskus taivasta kuvatessa näkyvistä artefakteista sekä ajoittaisesta värisävyjen liiasta saturoitumisesta.

Videokuvauksessa kiitellään Mate 10 Pron nopeaa ja tarkkaa, hyvin kohdetta seuraavaa automaattitarkennusta, hyvää liikkeen vähentämistä kaikissa valaistusolosuhteissa, miellyttäviä värejä ja tarkkaa valkotasapainoa, hyvää valotusta sekä yleisesti matalaa kohinaa. Parannettavaa videokuvauksessa olisi vielä teksturoinnin yksityiskohdissa, dynamiikassa korkean kontrastin tilanteissa sekä hehkulampuista videolla heijastuvan oranssin värin vähentämisessä.

Linkki DxOMarkin testiraporttiin Mate 10 Prosta

DxOMarkin arviot Mate 10 Pron kamerasta.

DxOMarkin arviot Mate 10 Pron kamerasta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  En usko menestykseen!.

  • Hendriks

   Saa ampua!. !. !. !.

 2. Hendriks

  Uusi oneplus tulee saamaan täyden pistemäärän.

 3. SANDY

  Missäs nyt on ne kaksoiskameran turhuudesta huutelijat?

  Periaatteessa ottaen huomioon pixel2’n kehnohkon saatavuuden (vähän myyntimaita) verrattuna mate 10/pro niin mate 10 on paras kamera puhelin tällähetkellä

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Miksi se pois rajataan kameravertailussa? Vaikka sen saatavuus onkin huonompi, ei se poista sitä toisasiaa, että se edelleen yhdellä kameralla kyykyttää kaikki kaksoiskamerat.

   Edelleenkään tuo kaksoiskamera ei tuo mitään selkeää etua yhteen kameraan verrattuna. Kamerat ovat kehittyneet vuosi vuodelta ja jos yhden kameran ratkaisua olisi kehitetty, oltaisi täysin samassa pisteessä, kuten pixel 2 todistaa. Täyttä markkinahumpuukia.

   Sitten kun kaksoiskamera kyykytää selkeästi nämä yhden kameran ratkaisut, voin myöntää, että siitä on hyötyä. Joka vuotinen joka tapauksessa tapahtuva kehitys ei todista muuta kuin sen turhuuden.

   • kk

    Kyllä kaksoiskamera voi tuoda ihan selkeää etua yhteen kameraan verrattuna, esimerkiksi tuomalla kaksi eri polttoväliä.

    • Henrik1

     kk.
     Yep,näin on.

 4. Janne76

  iPhone X sai valokuvauksesta 101 pistettä, eli enemmän mitä Mate 10 Pro.

 5. Pilkku Viilanen

  Tuota tuota. Kait siellä päässä ollaan tietosia, että DxOMarkin pisteytys menee sadan ylitse ja eikä sillä ole ylärajaa. Eli ”jäi niukasti korkeimmasta pistemäärästä” antaa täysin väärää informaatiota kaikille lukijoillenne jotla eivät tätä faktaa tiedä…

  • Henrik1

   Huawei Mate 10 Pro loistaa kärjessä tässä vertailussa lähes kaikilla osa-alueilla ja on ehdottomasti hintansa arvoinen älypuhelin,joka ei häpeä kalliimpien iPhone X ja Samsung Galaxy Note 8 osalta monella osa-alueella vertailtaessa!.

Tuoreimmat jutut