Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung tukee Googlen uutta lisätyn todellisuuden alustaa älypuhelimissaan – nyt ja jatkossa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung on kertonut Developer Conference -kehittäjätapahtumassaan tukevansa Googlen tuoretta ARCore-alustaa lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämisessä.

Samsungin älypuhelimista ensimmäisenä ARCore-tuki on mukana Galaxy S8:ssa ja pian myös S8+:ssa sekä Galaxy Note8:ssa.

Google esitteli ARCoren elokuun lopulla.

Ennen ARCorea Googlen keihäänkärki lisätyn todellisuuden sovelluksiin on ollut kehittyneempi Tango-alusta, joka on kuitenkin vaatinut laitteilta erityistä tukea lisäkomponenteilla eikä ole tämän takia yleistynyt. Markkinoilla on nähty vain pari Tango-puhelinta. Uusi ARCore sen sijaan on tulossa nykyisiin ja tuleviin Android-laitteisiin laajasti ja pyrkii haastamaan Applen vastaavan ARKitin. Google julkaisi ARCoren toistaiseksi elokuun lopulla esiversiona omille Pixel-puhelimilleen ja Samsungin Galaxy S8:lle. Jatkossa ARCore laajentuu Android 7.0 Nougatilla ja uudemmilla varustetuille laitteille. Googlen mukaan tavoitteena ARCoren esiversiovaiheen päättyessä on 100 miljoonaa käytössä olevaa ARCorea tukevaa laitetta.

ARCore tulee tarjoamaan kehittäjille uusia mahdollisuuksia ja apua erityisesti kolmella osa-alueella:

  • Liikkeen seuranta: laitteen kameran ja anturien käyttäminen sen sijainnin ja suunnan seuraamiseen sen liikkuessa. Lopputuloksena lisätyn todellisuuden virtuaaliset objektit pysyvät oikein sijoitettuna.
  • Ympäristötietoisuus: ARCore osaa havaita pinnat, kuten lattiat ja pöydät, joille lisätyn todellisuuden objekteja voidaan asettaa.
  • Valojen ja varjojen arviointI: havainnoimalla ympäristön valoisuutta ARCore mahdollistaa kehittäjien sovelluksissa virtuaalisten objektien heijastavan valoa oikealla tavalla ympäristössään tehden niistä realistisemman näköisiä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut