Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google haastaa Applen lisätyssä todellisuudessa – esitteli laajasti Android-laitteisiin tulevan ARCoren

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Google on esitellyt uuden ARCore -sovelluskehitysympäristön, jonka tavoite on helpottaa lisätyn todellisuuden (AR eli augmented reality) sovellusten kehittämistä Android-laitteille. Käytännössä kyse on siis Applen iOS 11:ssä tulevan, paljon huomiota keränneen ARKitin vastineesta.

Lisätystä todellisuudesta odotetaan seuraavaa suurta juttua mobiilisovelluksissa.

Tähän asti Googlen keihäänkärki lisätyn todellisuuden sovelluksiin on ollut kehittyneempi Tango-alusta, joka on kuitenkin vaatinut laitteilta erityistä tukea lisäkomponenteilla eikä ole tämän takia yleistynyt. Markkinoilla on nähty vain pari Tango-puhelinta. Uusi ARCore sen sijaan on tulossa nykyisiin ja tuleviin Android-laitteisiin laajasti. Tänään Google julkaisi sen esiversiona omille Pixel-puhelimilleen ja Samsungin Galaxy S8:lle. Jatkossa ARCore laajentuu Android 7.0 Nougatilla ja uudemmilla varustetuille laitteille. Googlen mukaan tavoitteena ARCoren esiversiovaiheen päättyessä on 100 miljoonaa käytössä olevaa ARCorea tukevaa laitetta. Google nostaa ARCore-kumppaneistaan esille erikseen Samsungin, Huawein, LG:n sekä Asuksen.

ARCore tulee tarjoamaan kehittäjille uusia mahdollisuuksia ja apua erityisesti kolmella osa-alueella:

 • Liikkeen seuranta: laitteen kameran ja anturien käyttäminen sen sijainnin ja suunnan seuraamiseen sen liikkuessa. Lopputuloksena lisätyn todellisuuden virtuaaliset objektit pysyvät oikein sijoitettuna.
 • Ympäristötietoisuus: ARCore osaa havaita pinnat, kuten lattiat ja pöydät, joille lisätyn todellisuuden objekteja voidaan asettaa.
 • Valojen ja varjojen arviointI: havainnoimalla ympäristön valoisuutta ARCore mahdollistaa kehittäjien sovelluksissa virtuaalisten objektien heijastavan valoa oikealla tavalla ympäristössään tehden niistä realistisemman näköisiä.

Kokonaisuutena ARCore toimii Java/OpenGL:n, Unityn ja Unrealin kanssa.

Google tarjoaa sivuillaan joukon lisätyn todellisuuden kokeellisia esimerkkejä. Se aikoo myös esitellä prototyyppiverkkoselaimet, joiden avulla myös web-kehittäjät pääsevät lisätyn todellisuuden kehittämisen makuun.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Geneerinen kiinalainen!.

  • KIME1980

   Kuka missä täh? Google ja Apple Jenkki firmoja.

   • Hendriks

    Ei ole, kaikki tehdään Kiinassa!.

Tuoreimmat jutut