Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhu HMD Globalin suunnitelmasta Yhdysvalloissa: Nokia 8:n sijaan myyntiin tuleva Nokia 9 -huippupuhelin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 9:n design OnLeaksin ja CompareRajan julkaisemassa kuvassa.

Nokia 9:n design OnLeaksin ja CompareRajan julkaisemassa kuvassa.

HMD Globalilta odotetaan lähiaikoina useita älypuhelinjulkistuksia. Edullisimmasta Nokia 2:sta tiedetään toistaiseksi eniten – se on nähty jo vuotaneissa lehdistökuvissakin – mutta tulossa on uutta myös huippuluokkaan.

Viime viikkoina huhut ja paljastukset uudesta Nokia 9 -huippupuhelimesta ovat lisääntyneet. Kasvavat vuodot kertovat yleensä julkistuksen lähenemisestä.

Alun perin HMD Globalin oli ilmeisesti tarkoitus tuoda elokuussa julkistettu, nykyisen Nokia-älypuhelinmalliston huippumalli Nokia 8 myyntiin myös Yhdysvalloissa. Nyt HMD on kuitenkin poistanut Nokia 8:n Yhdysvaltojen sivuiltaan. Nokiapoweruser-sivusto raportoi lähteisiinsä perustuen HMD:n nyt suunnittelevan sen sijaan Nokia 9:n tuomista markkinoille Yhdysvalloissa.

Yhdysvallat ei ole markkina-alueena tärkeysjärjestyksessä korkealla HMD Globalille. Vahvasti operaattorivetoiselle markkinalle, jossa myös Applen iPhonella on muuta maailmaa vahvempi markkina-asema, on erittäin vaikea päästä kannattavasti mukaan uutena toimijana.

Toistaiseksi HMD on tuonut Yhdysvalloissa myyntiin Nokia-älypuhelimistaan vasta Nokia 6:n, joka on myynnissä Amazon.com-verkkokaupan kautta.

Nokia 9:n hinnaksi on huhuttu 749 euroa Euroopassa verrattuna Nokia 8:n eri versioiden 579 ja 649 euron hintoihin Suomessa. Uutuuden merkittävin ero Nokia 8:sta on laajemmin etupuolen kattava 5,5-5,7 tuuman näyttö. Lisäksi tähän astisista uusista Nokioista poiketen näyttö olisi huhutusti toteutettu AMOLED-tekniikalla. Nokia 8:n tavoin Nokia 9 sisältäisi sisuksissaan Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin sekä takana kaksoiskameran, josta tarkkoja yksityiskohtia ei kuitenkaan vielä tiedetä. Tuoreet vuotaneet materiaalit puhelimen designista paljastivat myös, että puhelimessa ei olisi enää perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Muita mahdollisia uudistuksia Nokia 9:ssä voivat olla pölyn- ja vedenkestävyys sekä tuki langattomalle lataukselle, sillä Nokia 9:n rakenteen pitäisi olla lasia puhelimen takana.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik1

  Nokia 9:n hinnaksi on huhuttu (749) euroa Euroopassa verrattuna Nokia 8:n eri versioiden 579 ja (649) euron hintoihin Suomessa.
  Rahastuksen makua. 🤔

 2. KIME1980

  Millä tavalla on rahastuksen makua?

 3. Hendriks

  Jos HMD-Nokia 9 tulee ensi vuonna 835-piirillä, on kyseessä vanhana syntynyt!. 👎

  • Hendriks

   vähän niinkuin minä!. 👎

Tuoreimmat jutut