Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iOS 11 ohitti käyttäjämäärissä iOS 10:n – Android Oreo yhä harvojen herkkua

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kun iOS 11 julkaistiin kolme viikkoa sitten, saavutti uusi käyttöjärjestelmäversio 25 prosenttia iOS-laitteista alle viikossa. Tällä hetkellä Mixpanelin tilastojssa iOS 11:n käyttäjämäärän arvioidaan nousseen 46,9 prosenttiin, joka on reilun prosentin iOS 10:n käyttäjämäärää (45,6 prosenttia) suurempi.

Nykytilanteessa iOS 11 on saataville iPhone 5s:lle, iPad Airille ja iPad mini 2:lle, sekä kaikille uudemmille iPhone- ja iPad-malleille. Applen tukiessa jopa yli neljä vuotta vanhoja laitteita, on iOS 10:tä vanhempia käyttöjärjestelmäversioita käytössä vain 7,5 prosentilla koko käyttäjäkunnasta.

Verrattuna käytössä oleviin Android-puhelimiin, on Apple saanut uudet käyttöjärjestelmäversiot jakeluun selvästi nopeammin. Tällä hetkellä uusinta Android 8.0 Oreo -versiota käyttää vain alle prosentti Android-käyttäjistä, kun vuoden vanhempaakin Android 7.0 Nougat -versiotakin käyttää vain 18 prosenttia käyttäjistä. Suosituimpana Android-versiona toimii yhä edelleen vuonna 2015 julkaistu Android 6.0 Marshmallow.

Verratessa iOS:n ja Androidin päivitystahteja, voi Androidin hitaampaa päivittymistä perustella huomattavasti laajemmalla laitekannalle sekä sillä, että valtaosa valmistajista käyttää omia kustomoituja versioitaan Googlen tarjoamasta perus-Androidista. Tästä huolimatta eroja Android-valmistajien ja Applen välillä voidaan nähdä, sillä vain harva Android-valmistaja tarjoaa aktiivista ohjelmistotukea yli neljä vuotta vanhoille lippulaivamalleille.

iOS 11 toi uuden Tiedostot-sovelluksen.

Kuvassa iOS 11:n uusi Tiedostot-sovellus iPadillä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Valtaosalla Android -käyttäjistä ei tule koskaan olemaan Oreota, niin se Android -maailma vaan toimii!. 🙄

  • Luurix2

   Mitä, eiks teillä oo kännykässä Oreota? Jo meidän kakkoskännykässä Nexus 5X on sellainen ollut jo pidemmän aikaa.😆

   • Hendriks

    Vanilla Android ei kiinnosta!. Liian ominaisuusköyhä minulle,.

 2. Vekke

  ”vain harva Android-valmistaja tarjoaa aktiivista ohjelmistotukea yli neljä vuotta vanhoille lippulaivamalleille.”

  Jos tarkkoja ollaan, tarjoaako kukaan?

 3. SANDY

  on se helppoa verrata yhtä yritystä moneen kymmeneen yritykseen.

  tää ios/android vertailu pitäisi tehdä
  Googlen ja Applen kesken

  • kk

   Eli jos kymmenet yritykset hoitavat joka ikinen laitteidensa tuen huonommin kuin se yksi, niin missä kohtaa vertailu on epäreilu niitä kymmeniä kohtaan? Niiden kymmenien ei tarvitsisi edes tehdä muuta, kuin lisätä valmiiseen, olemassaolevaan järjestelmään omat ajurinsa ja lisukkeensa, kun se yksi tekee koko järjestelmän yksin.

   Kyllä vertailu on ihan relevantti ja reilu. Android-valmistajia ei kiinnosta tarjota tukea laitteilleen. Bulkin myyminen olemattomilla katteilla tarkoittaa myös sitä, että menot (siis mm. tuki laitteille) täytyy pitää minimissä.

   • SANDY

    Mieluummin vähän myöhemmin, stabiili ja toimiva kuin heti saatavilla oleva epävakaa järjestelmä jota sitten jälkikäteen paikkaillaan

    • Karjusen setä

     Siis käytännössä ei koskaan.

   • Wille

    Ei ihan mene aina yksi yhteen nuo päivitykset Googlen ja valmistajan kanssa. Kun valmistaja (joita on satoja) saa Googlelta uuden version se täytyy muokata laitteeseen sopivaksi muiltakin osin kuin ajureilta. ja laitteita on tuhansia… miten oletat että kaikki saavat päivityksen samaan aikaan? Ei.. vertailu ei ole relevantti eikä järkevä. ”Bulkin” myyminen olemattomilla katteilla mahdollistaa puhelimen hankinnan sellaisille ihmisille joilla ei ole varaa kalliiseen.

    • kk

     Ei nyt ole kyse siitä, että tuleeko ne päivitykset samaan aikaan, vaan siitä, että niitä ei tule monelle puhelimelle ikinä.

     Jokainen valmistaja tekee ne muokkauksensa itse omiin laitteisiinsa, ei satoihin muiden valmistajien laitteisiin. Silti se on mahdoton vaatimus, että he saisivat muokkauksensa tehtyä edes niille muutamalle omalle mallilleen.

  • Matti#2

   Hoituuhan tuo pc puolellakin ihan ongelmitta, tai ainakin lähes ongelmitta.

 4. Welger

  En oikein tiedä onko järkeä verrata tällä tavalla kun Androidissa on niin monta eri tekijää/valmistajaa ja iOS:llä vain yksi.

 5. Jaakko

  Huomaa että iPhone on etupäässä teinityttöjen ja muiden ei niin valveutuneiden käytössä. iOS 11 julkaistu aikoja sitten ja nyt vasta ohitti iOS 10:n vaikka on heti kaikkien ladattavissa.
  Vaan eipä se ole tyttösille niin nuukaa, tuskin edes tietävät minkä niminen puhelimensa käyttis on.

  • Karjusen setä

   Aikoja sitten?

   On se hienoa, että androidit päivittyvät samana päivänä kun päivitys julkaistaan… ei kun hetkinen… mitäs jutussa oikein sanottiinkaan…

   kokonaiset 1% käyttäjistä Oreossa, julkaistu 21.8.2017… kaikki 18% vuosi sitten julkaistussa Nougatissa…

   iOS11 julkaistu 3.10.2017 ja 46,9% käyttää sitä…

   Häh? Näin vanhempana teknokraattina ei voi kuin ihmetellä nykynuorison lukutaidottomuutta.

  • Marko

   Kuknka noin tyhmä ihminen on selvinnyt hengissä tähän asti.

 6. Vili

  On tämä onnetonta tämä Android touhu, ei ihme että jengi ei osta kalliita vaan pelkästään halpoja androideja kun tukea tulee keskimäärin 2 vuotta

  • SANDY

   Kallis Android puhelin ei sovi kaikille ylihintisesta omenasta puhumattakaan

   • Karjusen setä

    Köyhyys ei ole ilo vaikka se joskus naurattaakin. Niinkuin nämä jutut.

   • SANDY

    SANDYlle sopii halvat kiinalaiset roskapuhelimet.

  • Jokke85

   Kaikkia ei edes kiinnosta mikä versio hyrrää. Olivat powerilla ukille myyneet huawein halpa androidin kun muuta ei ollut saatavilla. Perus puhelinta lähdettiin hakemaan mutta tarjontaa ei ole läheskään kaikissa myymälöissä. Ei sillä android versiolla ole mitään merkitystä jos käyttää laitettq pelkästään puheluiden tekemiseen.

 7. Marko

  Kohtuu säälittävää touhua Android puolelta. Ei mikään ihme että Android on niin buginen ja täynnä tietoturva aukkoja.

Tuoreimmat jutut