Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Patenttitrolli käy taas Applen kimppuun Sonyn ja Nokian patentein – vaatii 12,5 dollarisenttiä laitteelta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen uudet iPhone 8 -puhelimet.

Applen uudet iPhone 8 -puhelimet.

Ironworks Patents -niminen patenttien rahastamiseen erikoistunut yhtiö on haastanut Applen oikeuteen. Ironworks vaatii Applelta 12,5 dollarisenttiä jokaisesta sen patentteja loukkaavasta laitteesta, kertoo muun muassa AppleInsider.

Ironworks Patents syntyi aiemmin tänä vuonna. Se hankki patenttiportfolion MobileMedia Ideas -yritykseltä, jonka toimintamalli on aiemmin ollut samanlainen kuin nyt Ironworksin: pyrkiä rahastamaan hankkimillaan patenteilla korvauksilla eri teknologiayhtiöiltä.

Ironworksin omistajataustasta ei ole yksityiskohtaista tietoa. Aiemmin MobileMedia Ideasin vähemmistöomistajia olivat myös Sony ja Nokia, jotka olivat siirtäneet sille patenttejaan. Nyt Ironworks Patents käy näiden patenttien voimin jälleen Applen kimppuun.

Uudessakin oikeusjutussa mukana olevista kolmesta patentista yksi liittyy soittoäänen hiljentämiseen, ja on peräisin Sonylta, ja kaksi muuta Nokialta peräisin olevaa äänettömiin hälytyksiin ja värinähälytyksiin.

Viime vuonna MobileMedia Ideasin vielä omistaessa patentit näki oikeus Applen loukanneen niitä ja määräsi ensin 3 miljoonan dollarin korvaukset, jotka myöhemmin nousivat 10,7 miljoonaan dollariin. Korvaukset määrättiin vain iPhone 3GS ja iPhone 4 -puhelinten perusteella, kun nyt Ironworks Patents hakee korvauksia iPhone 4s:stä aina uuteen iPhone X:ään asti.

Apple ei ole Ironworksin ensimmäinen kohde, sillä se on haastanut samoin perustein aiemmin oikeuteen jo myös LG:n kesäkuussa ja Huawein heinäkuussa.

Apple on valittanut myös viime vuoden päätöksestä eivätkä korvaukset siltäkään osin ole vielä siis lopullisia.

Tuorein oikeusjuttu on mielenkiintoinen myös Applen ja Nokian toukokuussa solmiman patenttisovun näkökulmasta. Alun perin Applea nyppi juuri Nokian käytäntö myydä patenttejaan eteenpäin ja jäädä osaomistajaksi, tai taloudelliseksi hyötyjäksi, näiden patenttitrollien onnistuessa keräämään korvauksia.

Sopiessaan patenttikorvauksista Apple ja Nokia kertoivat lopettavansa kaikki keskinäiset oikeusjuttunsa, mutta kuten nyt tuoreimmassa tapauksessa nähdään, voivat Nokian alkuperäisiin patentteihin perustuvat oikeusjutut edelleen jatkua, jos itse Nokia ei ole enää mukana.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Älypuhelinten alkuaikoina näitä juttuja oli paljon, nykyisin vähemmän, 🤔.

    • Hendriks

      Alkuaikoina olin jotain, nykyisin en mitään, 🤔.

Tuoreimmat jutut