Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia löysi sovun Applen kanssa – kaikki riidat sovittu ja yhteistyö alkaa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Patenttisota muuttui rauhaksi ja yhteistyöksi. Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri ja Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Patenttisota muuttui rauhaksi ja yhteistyöksi. Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri ja Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Nokia ja Apple ovat kertoneet tänään luopuneensa kaikista yhtiöiden väliseen patenttikiistaan liittyvistä kanteista ja sopineensa monivuotisesta patenttilisenssistä.

”Tämä sopimus on merkityksellinen sekä Nokialle että Applelle”, sanoi Nokian lakiasiainjohtaja Maria Varsellona, joka vastaa yhtiön patenttilisensointiliiketoiminnasta. ”Sen myötä suhteemme Appleen muuttuu oikeudenkäyntiosapuolista liikekumppaneiksi, jotka työskentelevät yhdessä asiakkaidensa hyväksi.”

Applen ja Nokian välinen riita patenteista repesi oikeustaisteluiksi loppuvuodesta. Applen edellinen sopimus patenttien lisensoinnista Nokialta päättyi vuodenvaihteessa.

Patenttikorvauksista sopimisen ohella diili tuo Nokialle myös muuta bisnestä: liiketoimintayhteistyötä koskevan sopimuksen mukaan Nokia toimittaa Applelle tiettyjä verkkoinfrastruktuurituotteita ja -palveluita. Nokian digitaalisen terveydenhuollon tuotteet, joita myytiin aiemmin Withings-brändin alla, palaavat Apple Store -myymälöihin ja -verkkokauppoihin. Apple ja Nokia selvittävät lisäksi tulevia yhteistyömahdollisuuksia digitaaliseen terveydenhuoltoon liittyvissä laajemmissa hankkeissa. Nokian ja Applen ylimmän johdon säännölliset keskinäiset tapaamiset varmistavat, että yhteistyö sujuu tehokkaasti sekä molempien osapuolten ja asiakkaiden etujen mukaisesti.

”Olemme tyytyväisiä, että patenttikiistamme on saanut ratkaisun ja odotamme innolla liikesuhteemme syventämistä Nokian kanssa”, sanoi Applen operatiivinen johtaja Jeff Williams.

”Tämä sopimus vahvistaa yhteistyötämme”, sanoi Nokian IP/Optical Networks -liiketoimintaryhmän johtaja Basil Alwan. ”Odotamme innolla sitä, että voimme tukea Applea.”

Sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat ovat luottamuksellisia, mutta Nokia tulee saamaan Applelta ennakkomaksun ja sekä muita lisätuloja sopimuksen voimassaoloaikana.

Aiemmin Nokia on kertonut edellisen Apple-sopimuksen päättymisen vaikuttavan sen liikevaihtoon 150 miljoonaa euroa.

Sopimuksen tuotto kirjataan osin Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän patenttilisensoinnin liikevaihdoksi sekä osin muiden Nokian liiketoimintaryhmien liikevaihdoksi. Nokia jatkaa käytäntöään julkistaa patenttilisensointiliiketoiminnan liikevaihto osavuosikatsauksissaan ja odottaa sopimuksen liikevaihdon tuloutuksen alkavan vuoden 2017 toisella vuosineljänneksellä, sisältäen aikaisempiin kausiin kohdistuvan osuuden.

Applelta saatavan ennakkomaksun vuoksi Nokia aikoo antaa kattavan päivityksen pääomarakenteen optimointiohjelmastaan vuoden 2017 kolmannen neljänneksen tulosjulkistuksensa yhteydessä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. herrahoo

  Surista olisi voinut pistää jopa hieman enemmän hymyilevän kuvan. Timpan kuva on jo ihan sopiva.

  • Juha

   Kuvat on otettu välittömästi sillä hetkellä, kun herrat tajusivat allekirjoittamansa sopimuspaperin sisällön.

   • Matti#2

    :D

Tuoreimmat jutut