Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin monta Nokia-älypuhelinta toimitettiin alkuvuonna

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 olivat ensimmäiset uudet Nokia-älypuhelimet myynnissä.

Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 olivat ensimmäiset uudet Nokia-älypuhelimet myynnissä.

HMD Global ei ole toistaiseksi kertonut mitään tarkkoja myyntilukuja uusista Nokia-älypuhelimista. Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan HMD Global toimitti vuoden 2017 alkupuoliskolla 1,5 miljoonaa Nokia-brändättyä Android-älypuhelinta.

Asiasta kertoi Twitterissä IDC:n tutkimusjohtaja Francisco Jeronimo. Tieto on peräisin jo elokuulta IDC:n vuosineljänneksittäisestä tilastosta, mutta se ei ole aiemmin noussut laajasti esille.

”Älypuhelimia on toimitettu jo miljoonia, peruspuhelimia kymmeniä miljoonia”, kertoi HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala puolestaan haastattelussa, kun Nokia 8 -huippupuhelin julkistettiin 16. elokuuta Lontoossa.

1,5 miljoonan älypuhelimen toimitukset eivät ole kovin suuri määrä, sillä IDC:n mukaan alkuvuonna koko maailmassa toimitettiin noin 690 miljoonaa älypuhelinta. Nokia-älypuhelinten toimituslukemat alkuvuonna ei kuitenkaan kerro juuri mitään, sillä niiden myynti ympäri maailmaa käytännössä alkoi vasta kesäkuussa ja laajemmin heinäkuusta eteenpäin. Ainoastaan Nokia 6 -puhelinta ehdittiin myydä selvästi pidempään, kun se tuli jo ensimmäisellä neljänneksellä myyntiin Kiinassa.

Todella HMD Globalin uusien Nokia-älypuhelinten menestystä mitataan vasta nyt loppuvuodesta, kun ne ovat laajasti myynnissä ympäri maailmaa laajemmalla tuotevalikoimalla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Melko mitättömät luvut!.

  • Semmosta

   Nonni, tulihan se sieltä. Luitko taaskaan koko uutista?

  • Hendriks

   No en, mutta päätin kommentoida, koska olen viisas!.

 2. Markku

  Eikös tuo ole vähemmän kuin ensimmäisiä Lumioita aikoinaan?

 3. Christian

  Varsin hyvät lukemat parin kuukauden myynnillä brändiltä joka ehti olla tovin poissa markkinoilta.

  • Ü

   Aivan

  • Semmosta

   No ei ole kovin kummoiset lukemat. Luitkohan edes koko uutista?

   • Hendriks

    Jos noita myytiin käytännössä muutama viikko, niin tällä tahdilla vuosimyynti olisi 30-40 miljoonan luokkaa. Eli n. 2.5 prosentin markkinaosuus.

    • Christian

     Nousisi siis tuolla osuudella valmistajien Top 10:een ohittaen Alcatelin ja jääden Lenovo/Motorolasta vajaa puoli prosenttia. 3-7% luokassa onkin sitten monta toimijaa, Vivo, LG, Xiaomi ja ZTE eli viiden kärki on ihan tavoitettavissa.

   • Christian

    Ja onhan ne kovemmat kuin brändin omistajan viimeinen vuosi valmistajana. Käyttis oli tosin huomattavasti vähemmän suosittu mutta toisaalta kilpailu oli olematon.

 4. Henrik1

  Ei hyvät,mutta kohtalaisen hyvät lukemat.
  Ei kuitenkaan jatkoon. 😁😀

Tuoreimmat jutut