Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Yhdysvaltalaissivusto listasi parhaat älypuhelinkamerat – ykkössijasta tuli Applen ja Samsungin taistelu

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Galaxy Note8:n molemmissa takakameroissa on optinen kuvanvakain.PhoneArenan tuoreessa kameravertailussa ovat vastakkain neljän älypuhelinvalmistajan lippulaivamallit. Mukaan ovat päässeet Applen iPhone 8 Plus, Samsungin Galaxy Note 8, LG:n G6 ja Sonyn Xperia XZ1.

Vertailun kaikki puhelimet pärjäsivät tyydyttävästi valoisissa olosuhteissa, mutta pimeämmässä etenkin Sonyn Xperia XZ1 jäi kuvanlaadussa kilpailijoille. LG:n osalta kuvanlaatu oli kautta linjan tasaista, mutta ei yltänyt aivan Applen ja Samsungin tasolle. iPhone 8 Plussan ja Galxy Note 8:n muodostamasta kärkikaksikosta voiton vei lopulta Samsungin Note 8, joka onnistui tuottamaan tasaisinta kuvanlaatua eri olosuhteissa.

Koko kameravertailu kuvineen on nähtävissä PhoneArenan kotisivuilla. Huomionarvoista on, että vertailu käsittelee pelkästään puhelinten ottamia valokuvia, eikä vertailuun ole sisällytetty videokuvausta, jossa esimerkiksi DxOMark on aikaisemmin arvioinut iPhone 8 Plussan Galaxy Note 8:aa paremmaksi.

Loppuvuonna julkaistavista puhelimista vertailun ulkopuolelle jäivät Googlen Pixel 2 ja Pixel 2 XL mallit sekä iPhone X. Etenkin Googlen uudet Pixel-puhelimet ovat jo tässä vaiheessa keränneet kehuja kameroillaan, minkä lisäksi iPhone X:n odotetaan olevan iPhone 8 Plussaa edellä kuvanlaadussa ainakin teknisten speksien osalta.

Galaxy Note8:ssa on 2x optinen zoom.

PhoneArenan kameravertailussa voiton vei Samsungin Galaxy Note 8.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Ihmeellistä, ettei ollut iPhone iPhoneArenan kärjessä, 🤔.

 2. applettaja

  Jännä nähdä, miten iPhone X vertautuu sitten aikanaan Note8:iin ja iP8 plussaan… Siinähän on kuitenkin aika paljon eroavaisuuksia iP8 plussaan varsinkin tuon ”tele”kameran osalta. Ainakin luulisin kameran suorituskyvyn olevan parempi hämärässä, kun toisen kameran aukko on suurempi ja siinäkin on optinen kuvanvakain.

  • Henrik1

   Ja tulevia Huawei Mate 10/10 Pro malleja odotellen!.

 3. Henrik1

  Ja tulevia Huawei Mate 10/10 Pro malleja odotellen!.

 4. Henrik1

  Hyviä kuvia saa myöskin uusien Google Pixel 2 varianttimallien kamerallakin,vaikka kyseessä ei ole kaksoiskamera: http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/2017/10/09/tallaisia-kuvia-saa-uusilla-pixel-2-puhelimilla

  • Luurix2

   Edelleen vähän arveluttaa nuo DXOMarkin pisteytykset, kun jopa ”ikivanhaan” Nexus 5X:ään saa tuon Googlen viimeisimmän kamerasoftan, jonka lopputuloksena kuvanlaatu on edelleen huippuluokkaa, vaikka valotusaikaa ei voikaan sillä valita mitenkään kuvia otettaessa. Uskallan laittaa koska vaan Nexus 5X:n iPhone 8:n kanssa vertailuun kun kuvataan vaikkapa 18 lux:in valaistuksessa olevaa kohdetta jossa on liikkuvien osien kuten kellon liipottimen liike tulisi pysäyttää. Aika vaikeaa on korvata kuvakennon neliömillejä kun tuo iPhonen 1/3 EV:tä valovoimaisemman linssin vaikutus ei riitä. Myös OnePlus 3:n kuvanlaatu parani dramaattisesti tuolla Googlen kamerasoftalla OnePlussan omaan kamerasoftaan verrattuna.

Tuoreimmat jutut