Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämän vuoden kuumin älypuhelintrendi oli tulossa jo vuoden 2014 halpa-Lumiassa – kunnes Microsoft perui senkin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Lumia 435:ksi kehitetty laite, koodinimi Vela, Windows Centralin kuvassa.

Lumia 435:ksi kehitetty laite, koodinimi Vela, Windows Centralin kuvassa.

Vuonna 2014 oli kehitteillä ja tulossa uusi edullinen Lumia-älypuhelin, Lumia 435. Samalla mallinimellä julkistettiinkin myöhemmin puhelin, jossa ei kuitenkaan ollut mitään erikoista. Alkuperäinen suunnitelma oli kuitenkin aivan toinen, ja Windows Central kertoo siitä nyt lisää.

Kehitetty edullinen Lumia koodinimellä Vela olisi sisältänyt näyttävän näytön, jossa ainoastaan alareunus olisi ollut leveydeltään merkittävä. Vasta tänä vuonna kunnolla älypuhelimissa yleistyneen trendin mukaisesti kolmelta laidalta reunukseton näyttö olisi näin kattanut halpa-Lumiassa huomattavan osan sen etupuolesta, 79 prosenttia. Puhelimen näytön pidemmät sivureunukset ovat vain 3 millimetriä ja yläreunus 4,4 millimetriä leveät.

Tämän Lumia 435:n Microsoft lopulta toi myyntiin.

Tämän Lumia 435:n Microsoft lopulta toi myyntiin.

Muuten kuin näytöltään, jonka koko oli viisi tuumaa ja tarkkuus 1280×720 pikseliä, ei puhelimessa olisi ollut paljoakaan erikoista. Se perustui Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmään, sisälsi 5 megapikselin ja alle yhden megapikselin vaatimattomat kamerat, Qualcommin Snapdragon 200 -järjestelmäpiirin, 1 gigatavun RAM-muistin, 4 gigatavun tallennusmuistin sekä microSD-muistikorttipaikan. Puhelimen akun kapasiteetiksi piti tulla 1 800 milliampeerituntia.

Puhelimen hinnaksi oli kaavailtu alle 200 dollaria.

”En pysty kuin ihmettelemään, miksi tämä Lumia tapettiin. Se on uniikki näkemys edullisesta laitteesta, joka olisi varmasti kerännyt paljon mediahuomiota”, toteaa Windows Centralin Zac Bowden.

Koukuttavalla näyttödesignilla varustetun puhelimen sijaan Microsoft päätti kuitenkin julkaista tylsääkin tylsemmän Lumia 435:n.

Lue tästä Windows Centralin laaja kuva- ja arvosteluraportti perutuksi joutuneesta Lumiasta.

Monta muutakin Lumiaa joutui aikanaan perutuksi, kuten esimerkiksi uusi huippupuhelin koodinimeltään McLaren sekä pienempi Lumia 2020 -tabletti.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Melko isot nuo reunukset ovat,.

  • silloin

   Ei kolme vuotta sitten.

   • Semmosta

    Jep, ja kummiskin alle 200€ laite.

    • Jonahan

     ”Real artists ship”, sano joku tuntematon suuruus.

     Protoilla ja muilla julkaisemattomilla laitteilla ja niiden kuvitteellisilla kuluttajahinnoilla on aika turhaa mehustella. Nokialla ja Microsoftilla oli töissä lukemattomia fiksuja ihmisiä, jotka ovat varmasti tehneet päätöksen sen hektisten tietojen ja tietämiensä tosiasioiden (esimerkiksi tuotantovaikeuksien tai komponenttitilanteen) pohjalta.

Tuoreimmat jutut