Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft-pomon kommentit lyövät naulan Windows Mobilen arkkuun – vaihtoi jo omaakin puhelintaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Joe Belfiore.

Joe Belfiore.

Microsoft-pomo, monille takavuosilta Windows Phoneen liittyen tuttu Joe Belfiore, on tuoreimmilla viiltävän rehellisillä Twitter-kommenteillaan lyönyt viimeisiä nauloja Windows Mobilen arkkuun. Alusta on käytännössä kuopattu, vaikka sitä vielä toistaiseksi Microsoftin toimesta ylläpidetäänkin.

Belfiore vastaili Twitterissä hänelle osoitettuihin kysymyksiin. Hänen mukaansa monet yritykset ottavat yhä Windows-puhelimia käyttöön ja Microsoft tukee näitä. ”Tietenkin tulemme jatkamaan alustan tukemista… virhekorjauksia, tietoturvapäivityksiä jne. Mutta uudet ominaisuudet/laitteet eivät ole fokus”, kommentoi Belfiore myöhemmässä twiitissä.

Itse Belfiore kertoi myös jo vaihtaneensa toiseen alustaan saadakseen lisää sovelluksia ja vaihtoehtoja laitteissa. Sovellusten puute, ja saatavilla olevienkin heikko laatu, oli yksi keskeinen tekijä, joka lopulta esti Windows-puhelinten nousun menestykseen. Belfioren mukaan Microsoft yritti kovasti, maksaen rahaa ennakkoon ja muilla tavoin, mutta lopulta käyttäjämäärä oli kuitenkin liian pieni, jotta sovelluskehittäjien kannattaisi alustaan panostaa.

Microsoftin odotetaan palaavan älypuhelinmarkkinoille lähitulevaisuudessa jonkinlaisella uudella Surface-mobiililaitteella, mutta siihen ei odoteta Windows 10 Mobilea, vaan täyttä Windows 10 -käyttöjärjestelmää, joka on uusien päivitysten tuomien ratkaisujen myötä monimuotoistumassa sopimaan joustavasti erilaisiin laitteisiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kuka löisi naulan min arkkuun, 👍.

 2. Hendriks

  Eipä ole yllätys, 🙄. Microsoft ei vain toimi puhelimissa!.

  • Hendriks

   Eipä ole yllätys, 🙄. Minä täällä taas

   • JuhoV

    Eipä ole yllätys. Hendriksin multipersoonat ovat jälleen päässeet irti.

  • Klerk

   No hyvä tavaton,no eihän Microsoft sinne mahdu millään.
   Mahtuuko Samsung, Samsungin puhelimeen

 3. Juha

  Ei tuo Belfioren kommentti välttämättä sitä tarkoita että kehitys lopetettaisiin.

  • Robob

   Onhan tuo kieltämättä vähän outoa, että Microsoftilla käyttävät nykyään Applen tietokoneita ja puhelimia ja selaimissa kotisivuksi on määritelty Apple.com. Nadella lopettaa kuulemma kaiken muun paitsi pilven ja Officen. Jopa Windows 10 ollaan vetämässä alas koska se ei tuota rahaa. Mitään innovatiivistä tuolla ei saa enään tehdä. Keskitytään varmaan rahaan niin kauan kunnes asiakas huomaa, että Nadella pissii kaikkia silmiin. Kerrassaan hävettävän masentava firma nykyään. Suosittelen välttämään jos mahdollista. Nadella on syöpä Microsoftille.

   • kode

    Miksi ihmeessä MS:n työkoneiden kotisivuksi olisi määritelty Apple.com? Nyt on vainoharhat aika pitkällä.

    Ja tuskinpa W10 on mihinkään menossa.

 4. Christian

  Sinänsä harmi että Windows ei ole ottanut tuulta alleen mobiililaitteissa. Kaikkia kolmea, siis iOS, Android ja WP/W10M, kokeilleena voin sanoa että mieluisin oli Windows. Sitä käyttäisin edelleen jos sille saisi kaikki samat ohjelmat kuin kahdelle suurelle. Ensimmäiset versiot olivat kyllä melkoista kuraa. 8 versio jo parempi ja 10 loistava, siitäkin huolimatta että ajoittaisia bugeja esiintyi.

  • Jussi

   Samaa mieltä, edelleen on 1020 käytössä. Toimii hyvin niillä ohjelmilla, joita on. En toistaiseksi tarvitse uutta puhelinta. Microsoft kyllä sahaa omaa oksaansa näillä ilmoituksilla.

Tuoreimmat jutut