Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

IL: Asmo-laturiyhtiö päätetty asettaa selvitystilaan – uuden tuotteen tuominen markkinoille epäonnistui

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

"Ihmelaturia" kauppaavan Asmo Solutionsin perustaja Asmo Saloranta sekä yrityksen toimitusjohtajaksi tullut, ex-Jolla-perustaja Marc Dillon kertomassa tarinaa kiinnostuneelle MWC-kävijälle.

Asmo Solutionsin perustaja Asmo Saloranta sekä yrityksen toimitusjohtajaksi tullut, ex-Jolla-perustaja Marc Dillon esittelivät älylaturia MWC-tapahtumassa.

Suomalainen, valmiustilassa väitetysti täysin virratonta paloturvallista laturia myynyt Asmo Solutions -yhtiö on päätetty asettaa selvitystilaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Asmo Solutions piti viikko sitten ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa asiasta päätettiin. Asia kävi ilmi listaamattomien yrityksen rahoitusjärjestelyihin ja kaupankäyntiin erikoistuneen Privanetin verkkosivuilta. Asmo järjesti vielä loppuvuodesta 2016 joukkorahoituskierroksen Privanetin AROUND-joukkorahoituspalvelussa. Annissa kerättiin sijoittajilta yli miljoona euroa.

Asmo Solutionsin selvitysmiehet selvittävät ja myyvät yhtiön olemassa oleva omaisuuden sekä mahdollisesti liiketoiminnan ja lopettavat yrityksen. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa selvitysmiehiksivalittiin  yhtiön hallituksen jäsenet Asmo Saloranta, Marc Dillon, Hannu Hamari, Bernhard Gerlich ja Tapio Haapala. Selvitysmiehet korvaavat yhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen.

Asmo Saloranta on Asmo-laturin keksijä ja yhtiön perustaja. Toimitusjohtajaksi tullut Marc Dillon tunnetaan Jollan yhtenä perustajana ja sen entisenä toimitusjohtajana.

Asmo toi laturinsa ennakkomyyntiin joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta keväällä 2015.

Eero Aarnio ja Asmo Saloranta ihmettelevät Mr. Charger -laturia.

Eero Aarnio ja Asmo Saloranta ihmettelevät Mr. Charger -laturia.

Tämän vuoden toukokuussa Asmo esitteli yhteistyössä muotoilija Eero Aarnion kanssa suunnitellun uuden Mr. Charger -laturin, jonka oli tarkoitus aloittaa uusien suomalaista designia edustavien laitteiden tuotesarja. Alkuperäisestä Asmo-laturista poiketen uusi laturi ei sisältänyt erityistekniikkaa.

Mr. Chargeria myytiin joukkorahoituspalvelu Indiegogossa vain 20 120 dollarilla, kun tavoitteeksi oli määritelty 30 000 dollaria. 12. syyskuuta Asmo Saloranta julkaisi Indiegogo-kampanjaa tukeneille päivityksen, jonka mukaan laturin valmistus ei tule onnistumaan suunnitellusti. ”Olemme työskennelleet koko vuoden ja tulleet johtopäätökseen, ettei Asmo Solutions pysty valmistamaan Mr. Chargeria yksin. Mr. Chargerin tavoite on tulla osaksi suuremman valmistajan portfoliota.” Tilaajat voivat ilmoittaa tietonsa saadakseen rahansa takaisin.

Yhtiökokouksen pöytäkirjan mukaan Asmo Solutions on saanut yhden, suuruudeltaan 50 000 euron tarjouksen osasta liiketoimintojaan. Tarjousta pidettiin kuitenkin kokouksessa liian matalana

Asmo-laturin taustoista on myös herännyt useampia kysymysmerkkejä.

Poliisi tutkii parhaillaan toisen oululaisen yrittäjän väitteitä, joiden mukaan Saloranta varasti idean laturiin. Tutkinta ei ole kuitenkaan vielä valmistunut eikä asiassa ole vielä valittu mahdollisen syytteen rikosnimikkeitä. Saloranta on kiistänyt väitökset.

Lisäksi Asmon markkinoinnissaan ja sijoittajaesittelyssään käyttämä väite virran täysin katkaisevan, paloturvallisen Asmo-laturin idean synnystä anopin talon tulipalon alettua laturista on myös ilmeisesti virheellinen. Pirkanmaan pelastuslaitoksen onnettomuusselosteen mukaan Salorannan anopin talon tulipalo olisi syttynyt laturin sijaan terassilla olleesta ulkogrillistä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  No mitä muuta voi odottaa, jos tuo ensin teknisesti edistyksellisen laturin markkinoille ja seuraavaksi jonkun idioottimaisen taidepläjäyksen lähes samalla hinnalla. Olisivat keskittyneet useammalla portilla varustettuun alkuperäiseen Asmo-laturiin. Tollasta kärsäolioo kukaan suostu ostamaan.

 2. Hendriks

  Olipa taas iso yllätys!. Kyllä suomalaiset osaavat vedättää!. Rehellinen kansa?. 👎👎👎

  • Hendriks

   Oon minä kyllä maailman tyhmin ihminen ja se ei tietenkään ole muille yllätys. Nm. Rehellinen Hendriks?. 👎👎👎

Tuoreimmat jutut