Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Hidastavatko päivitykset iPhonea? Suomalaisyhtiö tyrmää myytin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Applen on ajoittain epäilty hidastavan vanhempia iPhone-puhelimiaan uusilla päivityksillä tavoitteenaan saada ihmiset päivittämään uusiin malleihin.

Nyt suomalainen suorituskykymittaamiseen erikoistunut Futuremark on ottanut kantaa näihin väitteisiin 3DMark-testiohjelmistonsa tilastoihin perustuen.

Futuremarkin löydökset tyrmäävät väitteet suorituskyvyn yleisestä heikkenemisestä uusien päivitysten myötä. Tilastoista käy ilmi, että ainakin suorituskyvyn mittaussovelluksessa iPhone-mallien suorituskyky ei ole merkittävästi heikentynyt päivitysten jälkeen.

Futuremark vertaili 3DMarkin Sling Shot Extreme Graphics ja Extreme Physics -testien tuloksia kuukausittain eri laitteiden osalta.

Vanhin tutkittu laite joukossa oli iPhone 5s. Sen grafiikka- ja peruslaskentatestit osoittivat suorituskyvyn säilyneen suunnilleen ennallaan läpi huhtikuulta 2016 syyskuulle 2017 asti ulottuneen ajanjakson. Peruslaskennassa nähtiin hienoista laskua, mutta niin pientä, ettei sillä olisi mitään käytännön merkitystä.

Mielenkiintoisesti iPhone 6:n osalta grafiikkasuorituskyky heikkenemisen sijaan nousi vähän mutta kuitenkin selkeästi sekä iOS 10:n että iOS 11:n julkaisun jälkeen. Sama toistuu myös uudempien mallien osalta. Peruslaskentakyky laskee samoin käytännössä kaikilla malleilla, mutta huomaamattoman vähän.

”Suorituskykydatamme osoittaa että tarkoituksellisen vanhempien mallien suorituskyvyn heikentämisen sijaan Apple itse asiassa tekee hyvää työtä tukiessaan vanhoja laitteita säännöllisillä päivityksillä, jotka säilyttävät tasaisen suorituskyvyn läpi iOS-versioiden”, toteaa Futuremark.

Todellisuudessa tarkoituksellisen yleisen suorituskyvyn rajoittamisen sijaan iPhonen koettu suorituskyky voikin heiketä, koska Apple esittelee päivityksissään usein uusia toimintoja, jotka vaativat enemmän suorituskykyä eivätkä näin toimi yhtä napakasti vanhemmilla laitteilla. Samoin voivat toimia myös ulkopuoliset sovelluskehittäjät, jotka omissa sovelluksissaan ”ulosmittaavat” uusien laitteiden suuremmat tehoresurssit.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Eihän noista nyt voi päätellä mitään UX optimoinnin laadusta!.

Tuoreimmat jutut