Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Legendaarinen pikaviestipalvelu suljetaan 15. joulukuuta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

1990-luvun lopun ja 2000-luvun alun suosittu pikaviestipalvelu AIM tullaan sulkemaan 15. joulukuuta.  1997 julkaistu AIM toimi aikoinaan johtavana pikaviestipalveluna, mutta menetti nopeasti suosiotaan 2000-luvun loppua kohden. 2010-luvulla AIM:n ovat pitkälti korvanneet muut viestipalvelut, kuten Facebook Messenger, WhatsApp ja Google Hangouts.

AIM:n suosion romahdusta on monesti verrattu MySpacen tilanteeseen. MySpace toimi aikoinaan johtavana sosiaalisen median alustana, mutta markkinoiden kehittymisen myötä jäi kilpailijoista jälkeen. AIM:n vahvuuksia olivat 1990-luvulla modernit design-ratkaisut sekä mahdollisuus kommunikointiin Windows- ja Mac-käyttäjien välillä. Varsinkin 2010-luvulla perinteiset koneelle ladattavat viestisovellukset ovat kuitenkin menettäneet suosiotaan ja valtaosa keskusteluista käydään nykyään suoraan selaimessa.

Vaikka AIM on yhä virallisesti ladattavissa, ei päivityksiä ole viime vuosina julkaistu. Nykyisillään AIM onkin äärimmäisen pienen ryhmän käytössä ja verrattuna toisiin viestisovelluksiin, on AIM:n markkinaosuus laskenut alle prosenttiin.

AIM:n lopettamisesta tiedotettiin AIM:n virallisilla tileillä Tumblrissa ja Twitterissä. Lyhyessä Tumblr-viestissä AIM:n käyttäjiä kiitettiin pikaviestisovelluksen käyttämisestä ja muisteltiin 1990-luvun nostalgisia trendejä, kuten You’ve Got Mail -elokuvaa (suom. Sinulle on postia) ja Sex and the City -sarjaa (suom. Sinkkuelämää). Twitterissä jäähyväisviesti oli vieläkin lyhyempi sisältäen jäähyväisvideon, kiitokset käyttäjille sekä pikaviestipalvelun sulkemispäivän.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Käyttäjiä ollut kenties muutama tuhat?. 🤔

  • Hendriks

   minä mukaan lukien?. 🤔

 2. Joo

  Täytyy kyl myöntää että en ole koskaan käyttänyt.

 3. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Nämä oli sikäli edistyksellisiä, että baarissa ei tarvinnut naisille antaa puhelinnumeroa. Ku ikinä ei tiedä, miten kahju se toinen on. 😂

Tuoreimmat jutut