Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

HP:n Windows-lippulaivapuhelimen tulevaisuus iso kysymysmerkki – syynä Microsoftin kiinnostuksen puute

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

HP Elite x3 ja Lap Dock.

HP:n viime vuonna julkaistu Windows-lippulaivamalli Elite X3 on ajautunut ohjelmistotuen osalta ongelmiin. Aikoinaan hyvän vastaanoton käyttäjiltä saanut puhelin, voi tulevaisuudessa jäädä HP:n osalta vähemmälle huomiolle, eikä puhelimen ympärille odotettua ekosysteemiä ole näillä näkymin tulossa.

Aikaisemmin HP ilmoitti jatkavansa Elite X3:n myymistä aina vuoteen 2019 ja kertoi myös rakentavansa puhelimen ympärille laajentuvaa ekosysteemiä. Johtuen Microsoftin vähentyneestä kiinnostuksesta Windows-puhelimia kohtaan, HP:n aiemmat lupaukset ovat kuitenkin nousseet nyt kyseenalaisiksi.

The Registerin haastattelussa HP:n johtotehtävissä tomiva Nick Lazaridis kommentoi asiaa seuraavasti:

”Microsoft, kuten kaikki yritykset, tekee strategiamuutoksia ja tästä syystä he ovat tänään vähemmän keskittyneitä asioihin, joihin uskoivat aikaisemmin keskittyvänsä. Näin ollen olemme päättäneet, että ilman Microsoftin tukea, sillä (Windows-puhelinten jatkotuella) ei ole järkeä. Jos ohjelmisto ja käyttöjärjestelmän ekosysteemi eivät ole tuettuina, silloin emme ole tekemisissä niiden kanssa.”

Lazaridis jatkoi kommentoimalla, että Elite X3:n oli tarkoitus olla puhelin, joka olisi aloittanut useisiin muihin laitteisiin jakautuvan tuoteperheen. Tällä hetkellä uudet tuotteet ovat kuitenkin mitä ilmeisimmin pannassa, vaikka itse Elite X3:a pyritään edelleen tukemaan vuoteen 2019 asti.

Elite X3:n omistajia varmasti lohduttavat lupaukset lähivuosien tuesta, mutta puhelimen ostoa harkitsevien on hyvä muistaa, etteivät yhtiöiden lupaukset puhelinten tukemisesta ole aina ennenkään pitäneet paikkaansa. Yksi tunnetuimmista esimerkeistä on Stephen Elopin vuonna 2011 lupailema Symbian-puhelinten tuki, jonka piti jatkua aina viime vuoteen asti. Todellisuudessa Symbianin aktiivinen kehittäminen loppui pian vuoden 2012 jälkeen, jolloin viimeinen Symbian-puhelin, Nokia 808, julkaistiin.

HP Elite x3

Viime vuonna julkaistu HP Elite x3 on teknisiltä ominaisuuksiltaan Windows-puhelinten huippuluokkaa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kari

  HP on vahvistanut jatkavansa Elite x3:n myyntiä vuoteen 2019 asti:
  https://m.windowscentral.com/hp-may-kill-elite-x3-windows-10-mobile-later-year

 2. Hendriks

  Iso yllätys!. 🙄

  • Hendriks

   Olen todella!. 🙄

 3. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Jälleen opetus siitä, että odota tekniikan olevan sellaista, millaisena sen hankit. Ikinä ei pidä ostaa vaillinaista tekniikkaa tukevaisuuden laajennuksiin tai päivityksiin perustuen. Jos haluat jotain laajennuksia, odota kunnes ne on julkistettu ja hanki vasta sen jälkeen.

 4. Robob

  Eikös Microsoft ole ajamassa kaiken laitetuotannon ja kustannuksia aiheuttavat toiminnot alas. Mobiililaitteet Surfacet, Hololenssit ja Xboxit on jo kaikki saattohoidossa ja Nadella keskittyy siihen mitä osaa parhaiten eli pissimiseen. Asiakkaiden ja kumppanien jaloille kuseminen on erittäin tärkeä osa Microsoftin strategiaa tulevaisuudessa.

Tuoreimmat jutut