Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tällaiset puhelimet Googlelta on tulossa – kuvissa Pixel 2 ja Pixel 2 XL

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Pixel 2. Evan Blassin VentureBeat-sivustolla julkaisema kuva.

Pixel 2. Evan Blassin VentureBeat-sivustolla julkaisema kuva.

Google järjestää laitejulkistustilaisuutensa huomenna 4. lokakuuta. Luvassa on uudet Pixel 2 ja Pixel 2 XL -puhelimet, uudistettu versio Daydream View -virtuaalitodellisuuspäähineestä, Google Home Mini ja mahdollisesti Google Home Max -älykaiuttimet sekä kannettava Chrome OS -tietokone Pixelbook.

Tuttu vuotaja Evan Blass on julkaissut VentureBeat-sivustolla jo lehdistökuvat Googlen molemmista uutuuspuhelimista.

Pixel 2 ja Pixel 2 XL jatkavat monin tavoin alkuperäisten kanssa samoilla linjoilla. Muotoilu on samantyylistä – takaa yläreunasta löytyy edelleen alumiinirungon osana hieman lasipintaa, jonka osuus on kuitenkin pienentynyt aiemmasta.

Tällä kertaa HTC, jolta Google on ostamassa omille palkkalistoilleen 2 000 työntekijää, vastaa vain pienemmän Pixel 2:n valmistuksesta. Suuremmasta vastuu on langennut LG:lle.

Pixel 2 on varustettu noin 5 tuuman näytöllä tutulla 16:9-kuvasuhteella ja 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuudella. Pixel 2 XL:ssä sen noin 6 tuuman näytön kuvasuhde on venytetty 18:9-mittaan ja tarkkuus QHD+-tasolle 2880×1440 pikseliin. Näytön ylä- ja alareunukset ovat Pixel 2 XL:ssä pienemmät, mutta kuitenkin edelleen varsin leveät moniin muihin uusiin älypuhelimiin verrattuna.

Takana molemmissa Pixel-puhelimissa on edelleen vain yksi kamera. Aiemmat huhut ovat kertoneet, että Google aikoo saavuttaa osan muissa kaksoiskameralla varustetuissa älypuhelimissa nähdyistä toiminnoista ohjelmistoperustaisesti. Tästä esimerkki on kuvauskohteen taustan sumentava boke-efekti.

Alun perin Googlen uusiin Pixel 2 -puhelimiin piti tulla uusi Qualcomm Snapdragon 836 -järjestelmäpiiri, jonka lanseerauksen myöhästyminen ensi vuoden puolelle kuitenkin on lopulta johtanut jo useista muista Android-huippupuhelimista tutun Snapdragon 835:n löytymiseen myös Pixel 2 -puhelinten sisuksista. RAM-muistia on 4 gigatavua ja tallennusmuistia joko 64 tai 128 gigatavua.

Jo aiemmat huhut ovat myös kertoneet, että molemmat uudet Pixelit on varustettu etupuolelta löytyvillä stereokaiuttimilla, mutta samalla perinteisestä 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä on luovuttu. Molemmista pitäisi löytyä myös kyljiltä puristuksen tunnistavat anturit. Googlen Active Edgeksi nimeämä toiminto mahdollistaa muun muassa joidenkin sovellusten ja toimintojen, kuten Google Assistantin, avaamisen vain puhelinta puristamalla.

Ohjelmistokseen uudet Pixel 2 -puhelimet ovat saamassa luonnollisesti Android Oreon, mahdollisesti uutena versiona. Jo näissä vuotaneissa lehdistökuvissa nähdään myös Pixel Launcherin uudistunut kotinäkymä, jossa Google-hakupalkki on esimerkiksi siirtynyt näytön alareunaan.

Aiemmat huhut ovat myös kertoneet, että Pixel 2 -kaksikko olisi varustettu integroidulla eSIM-kortilla, puhelimet olisivat IP67-luokitellusti pölyn- ja vedenkestäviä ja Pixel 2 XL:ssä olisi 3 520 milliampeeritunnin akku ja Pixel 2:ssa 2 700 milliampeeritunnin akku.

Droid-Life-sivusto paljasti aiemmin, että Pixel 2 tulee maksamaan Yhdysvalloissa 649 tai 749 dollaria tallennusmuistin määrästä riippuen ja Pixel 2 XL vastaavasti 849 tai 949 dollaria. Evan Blassin tietojen mukaan Pixel 2 on tulossa saataville 19. lokakuuta ja Pixel 2 XL 15. marraskuuta.

Pixel 2 XL. Evan Blassin VentureBeat-sivustolla julkaisema kuva.

Pixel 2 XL. Evan Blassin VentureBeat-sivustolla julkaisema kuva.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Niin hardware kuin software UI menossa huonoon suuntaan!. 👎

Tuoreimmat jutut