Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple esitteli uuden Watch-älykellon mobiiliyhteydellä – watchOS 4 tuo uusia ominaisuuksia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Apple on tänään esitellyt uudet Apple Watch Series 3 -älykellot ja watchOS 4 -käyttöjärjestelmäversion. Yhtiö kertoi, että Apple Watch Series 2:n jälkeen myynti on kasvanut vuodessa 50 prosenttia. Uudesta Apple Watchista tulee saataville versio, joka tukee mobiiliverkkoyhteyksiä.

Uusi Apple Watch on saanut uudistetun tuplaydinprosessorin, jonka avulla Siri on aiempaa nopeampi. Se voi jatkossa myös kommentoida takaisin. Watchin Wi-Fi-yhteys on 85 prosenttia aiempaa nopeampi. Watch Series 3 on fyysisesti samankokoinen edeltävän sukupolven kanssa.

Mobiiliverkkoyhteyksien ansiosta Apple Watchilla voi jatkossa esimerkiksi soittaa puheluita tai kuunnella musiikkia Apple Musicin kautta. Enää musiikin ei tarvitse olla tallennettuna kellon sisäiseen tallennustilaan.

Mobiiliverkkoyhteyksillä varustettu Apple Watch ei valitettavasti ole tulossa toistaiseksi myyntiin Suomessa. Täällä myyntiin tulee Series 3 -perusversio, jonka hinta 38 millimetrin koossa on alkaen 379 euroa ja 42 millimetrin koossa 409 euroa. Ennakkotilaukset alkavat 15. syyskuuta ja toimitukset 22. syyskuuta.

Älykellot saavat myös uusia rannekkeita ja runko saa uusia värejä: uudenlaisen tähtiharmaan ja keraamisen harmaan. Uusia rannekkeita tulee muun muassa Nikeltä ja Hermèsiltä

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3:n avulla voi kuunnella musiikkia myös internetin kautta.

Apple Watch Series 3

watchOS 4 tuo maltillisia uudistuksia Apple-kelloihin

Uudet Apple Watchit tulevat jo esiasennettuna uudella watchOS 4 -järjestelmäversiolla, joka saapuu myös päivityksenä aiemmille Apple Watcheille.

watchOS 4 sisältää lukuisia pieniä ja hieman suurempia uudistuksia Apple-kellon käyttöön: 

 • Syke-sovellukseen uudistuksia. Apple Watch voi jatkossa näyttää käyttäjän sykkeen suoraan kellotaulussa. Kellon voi myös asettaa ilmoittamaan, kun esimerkiksi urheilusuorituksen aikana yltää tiettyyn sykkeeseen. Apple Watchia voidaan myös jatkossa käyttää rytmihäiriöiden tutkimiseen. Kello ei tietenkään voi antaa virallista diagnoosia, mutta sitä voidaan hyödyntää niiden tarkkailussa.
 • Uusia kellotauluja. Siri-kellotaulu näyttää vaihtuvia tietoja, joita Apple Watch ennakoi käyttäjän kaipaavan. Näitä ovat esimerkiksi lentotiedot, kalenteritapahtumat ja muistutukset. Päivän aikana liikkuvat ja muuttuvat Kaleidoskooppi-kellotaulut ovat uusi tyylivaihtoehto. Disney-maailmasta mukaan tulevat aiempien Mikki ja Minni Hiiren jatkoksi nyt Toy Story -hahmot.
Apple Watch saa uusia kellotauluja: vaihtuvia tietoja tarjoava Siri-kellotaulu, Kaleidoskooppi-kellotaulut ja Toy Story -hahmot.

Apple Watch saa uusia kellotauluja: vaihtuvia tietoja tarjoava Siri-kellotaulu, Kaleidoskooppi-kellotaulut ja Toy Story -hahmot.

 • Harjoittelu-sovelluksessa uusittu käyttöliittymää. Liikuntaharjoitusten seuraan tarkoitettu sovellus on saanut käyttöliittymäuudistuksen. Eri lajien seurannan voi nyt aloittaa helposti yhdellä painalluksella ja yhteen harjoitukseen voi nyt yhdistää useita eri lajeja. Uinnin seurantaa on parannettu harjoittelun ja levon seurannalla sekä eri uintityyppien matkalla ja tahdilla. Mukaan Harjoittelu-sovellukseen tulee myös uusia seurattavia lajeja, kuten HIIT-harjoittelu. Harjoittelu-sovellus asettaa Apple Watchin myös automaattisesti Älä häiritse -tilaan samalla, kun harjoituksen seuranta käynnistetään.
Harjoittelu-sovelluksen käyttöliittymä on uusittu ja uutena seurattavana lajina mukana on HIIT-harjoittelu.

Harjoittelu-sovelluksen käyttöliittymä on uusittu ja uutena seurattavana lajina mukana on HIIT-harjoittelu.

 • Kuntosalilaitteiden valmistajat, jotka ovat tuomassa Apple Watch -yhteensopivia laitteita.

  Kuntosalilaitteiden valmistajat, jotka ovat tuomassa Apple Watch -yhteensopivia laitteita.

  Synkronointi kuntosalilaitteiden kanssa. Apple Watch yhdistyy jatkossa yksinkertaisesti koskettamalla sitä tukevien kuntosalilaitteiden kanssa, jolloin nämä voivat välittää toisilleen tarkemmat syke-, nopeus- ja kaloritiedot, jotka siirtyvät Apple Watchiin ja Applen Aktiivisuus- ja Terveys-sovelluksiin.

 • Enemmän aktiivisuusmuistutuksia. Apple Watch tarjoaa aiempaa enemmän päivityksiä ja kannustusta päivän aktiivisuustavoitteen saavuttamiseksi. Mukaan tulevat myös kuukausittaiset aktiivisuushaasteet.
 • Apple Musicin automaattinen synkronointi. Apple Music -palvelun kuratoimat soittolistat synkronoituvat automaattisesti Apple Watchin kanssa.
Apple Music synkronoi jatkossa automaattisesti kelloon soittolistoja.

Apple Music synkronoi jatkossa automaattisesti kelloon soittolistoja.

watchOS 4 tulee saataville Apple Watch -älykelloille 19. päivä syyskuuta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Apple Watch käytetyin sykemittari!. Apple tuhosi aikoinaan Nokian, nyt tuhoaa Polarin ja Suunnon?. 🤔

  • Hendriks

   PS. Ei mainintaa sydämen rytmihäiriöiden havainnoinnista?. Melko tärkeä osa päivitystä!.

   • Qwertyli

    Toimittaja julkaisi uutisen ennen kuin asiasta kerrottiin :/

 2. Robob

  Toimii kuulemma tosi hyvin pitkähihaisella kauluspaidalla nahkatakin kanssa hanskat kädessä. Onneksi tuohon saa helposti kiinni jonkun varavirtalähteen eikun. Ritari Ässän leikkiminen ei ole ollut koskaan näin helppoa. Ensi vuonna varmaan lanseerataan sininen ja vihreä nappi. Yhtä ruma se on vieläkin.

 3. Juha

  Ei vaan myy pätkän vertaa Nämä älykellot. Ei sen paremmin Applen kuin muidenkaan tekemänä. Ihme sinänsä, ettei tätä floppi-linjaa karsittu jo pois.

  • Markus Lehtiniitty

   Apple kertoi eilen Apple Watchin nousseen tänä vuonna myydyimmäksi kellobrändiksi ohi Rolexin. Kai se on ihan ok? Varsinkin, kun muut älykellot eivät tosiaan juuri myy.

 4. Applehullu

  Mitä eivät ole tulossa myyntiin suomessa? Ovathan???

  • Markus Lehtiniitty

   Apple Watch mobiiliyhteydellä ei toistaiseksi ole tulossa Suomeen.

Tuoreimmat jutut