Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uudelle Apple Watchille ristiriitainen vastaanotto ensimmäisissä arvosteluissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Watch Series 3

Älykellot ovat tehneet tuloaan markkinoille jo vuosikymmenen alusta, Applen lähtiessä mukaan kilpailuun vuonna 2014 julkistetun Apple Watchin myötä. Aiemmin tässä kuussa esitelty Apple Watch Series 3 onkin nimensä mukaisesti jo Applen kolmas pyrkimys tehdä läpimurto älykellomarkkinoilla, mutta ensimmäiset arvostelut antavat kellolle ristiriitaisen vastaanoton.

Aiempien vuosien tapaan Apple Watch Series 3 kerää arvosteluissa kehuja kuntolaitteena, minkä lisäksi muun muassa Siri ja WatchOS 4 saavat pluspisteitä. Positiivisen vastaanoton on saanut myös sisäänrakennettu tuki LTE-yhteyksille, joskaan tämä ei koske Suomessa myytävää mallia.

Kritiikkiä ensiarvioissa saivat Apple Watchin akkukesto, joka nousee esille erityisesti LTE-yhteyttä käyttävässä mallissa. Muita miinuspisteitä kellolle tuli muuttumattomasta designista, kalliista hinnasta sekä käyttöjärjestelmän tietyistä omituisuuksista. LTE-yhteyksien osalta monissa arvosteluissa mainittiin yhteysongelmat, joihin Apple on kuitenkin lupaillut jo korjausta.

Kaiken kaikkiaan Apple Watchin mainittiin useassa arvostelussa kuuluvan yhä älykellojen parhaimmistoon, mutta ongelmien olevan älykelloille tyypillisiä. Huolimatta siitä, että Apple Watch Series 3 kuuluu Applen kolmannen sukupolven älykelloihin, ei kello yllä toimintavarmuudessaan samalla tasolle, mitä Applelta on totuttu iPhone-puhelimissa odottamaan.

Tarkemmin eri arvosteluihin voi tutustua alta.

CNET

Arvosana: 8 / 10

Arvostelu luettavissa CNET:n kotisivuilta.

Wired

Arvosana: 8 / 10

Arvostelu luettavissa Wiredin kotisivuilta.

The Verge

Arvosana: 5 / 10

Arvostelu luettavissa The Vergen kotisivuilta.

Engadget

Arvosana: 82 / 100

Arvostelu ja arvosteluvideo nähtävissä Engadgetin kotisivuilta.

PhoneArena

Arvosana: 7 / 10

Arvostelu luettavissa PhoneArenan kotisivuilta.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. keke

  Siellä on varmasti ollu mobiili.fi toimittajalla kova paikka kun on joutunut tämän artikkelin julkaisemaan.

  The Verge

  Arvosana: 5 / 10 On jopa turhan avokätinen kun ottaa huomioon kuinka onneton laite on kyseessä hintaansa nähden.

 2. Hendriks

  Neliskulmainen kello ei voi olla kaunis!.

 3. Kuulostelija

  Mitäs se käyttäjätyytyväisyys olikaan 97%, eli 3% verran olisi ominaisuuksissa parannettavaa. Monet yllättäen pärjäävät eka mallillakin. Jokainen jolta on kysynyt on sanonut parhaiksi 5 eri ominaisuudeksi eri jutut. Markkua ja Janskia varmaan harmittaa kun tilasivat kalliit Huawei kellot ja nyt ne on romulootassa, eikö?

 4. Aki m

  Eli keskiarvo on arvo 7.2

  Ei kovin hyvä edelleenkään tämä apple watch.

 5. Samsung4l1fe

  Ihme että iVerge on antanut paskat arvostelut. Mahtaa oikeasti olla surkea kapistus. :D eikai kukaan noin kalliin kellon ostaja kehtaa myöntää että on muuten paska kello. Sehän olisi noloa. Minäkin joskus erehdyin ostamaan vaihtelun vuoksi xboxin ja selittelin kavereille kuinka hyvä se oli vaikka todellisuudessa kaduin ostosta aivan älyttömästi.

  • Jokke85

   Ostin nintendo wii:n xbox360 jälkeen, viihdytti paremmin isompaa porukkaa kuin xbox.

 6. Jussi

  Älykellot eivät tule kellon muotoisina menestymään milloinkaan liian pienen näytön takia. Tungetaan kellon kokoon nähden älyttömän paljon toimintoja, joita sitten tihrustellaan ja yritetään käyttää. Akkuakaan ei saa kuin kestämään muutaman tunnin, jonka jälkeen se pitää ladata uudelleen.

  Kiinasta saa älykelloja 10€ ja 20€ haarukassa monenlaisia, jotka kyllä vastaavat toiminnoiltaan apple watchia.

Tuoreimmat jutut