Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

LG lopettaa vanhojen lippulaivamalliensa kuukausittaiset tietoturvapäivitykset

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

LG LOGO

Omistatko vanhemman LG-puhelimen ja tietoturvapäivitykset ovat lähellä sydäntä? Erityisesti vanhempien G-sarjan puhelinten omistajien on syytä olla tarkkana, sillä LG ilmoitti hiljattain päättävänsä useamman G-sarjan puhelimen kuukausittaiset tietoturvapäivitykset. Puhelimiin lukeutuvat LG G3, LG G4, LG G4 Stylus ja LG Stylo. Varsinkin LG:n vuonna 2014 ja 2015 julkaisemat G3 ja G4 lippulaivapuhelimet ovat olleet Suomessakin laajassa käytössä.

Samaan aikaan, kun LG ilmoitti kuukausittaisten tietoturvapäivitysten päättymisestä vanhemmille G-sarjan puhelimille, yhtiö myös vahvisti päivitysten jatkumisen lukuisille uudemmille malleille. Näihin lukeutuvat LG:n uudemmat G5 ja G6 lippulaivamallit, V-sarjan malleista V10, V20 ja V30, Q-sarjan malleista Q6 ja Q8 sekä X-sarjan malleista X300, X400, X500 ja X cam. Huomioitavaa on, ettei kaikkia edellä mainittuja malleja myydä ollenkaan Suomen markkinoilla.

Nyt julkaistun tietoturvapäivityslistan lisäksi muutoksia päivitystahtiin voivat aiheuttaa operaattori- ja maakohtaiset syyt. Tietyissä tapauksissa päivityksiä voidaan julkaista esimerkiksi vuosineljänneksittäin tai epäsäännöllisimmin väliajoin, joten nyt julkaistun listan tietoihin on syytä suhtautua suuntaa antavina.

LG G4.

Muun muassa vuoden 2015 LG G4 -lippulaivamalliin ei ole enää jatkossa tulossa kuukausittaisia tietoturvapäivityksiä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Tätä on elämä Androidin kanssa, 👎.

  • Hendriks

   Tätä on elämä mun kanssa, 👎.

 2. Matti#2

  Hä? Eipä noita ole yli vuoteen tullut muutenkaan! Ainakaan G4:seen.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   😂😂😂
   No nyt se vaan on sitten virallista.

   • Matti#2

    Niinpä. Tosin nougat tolle on luvattu. Sinänsä ei väliä, kun puhelin ollut lasten pelikoneena jo reilun vuoden.

 3. Kari

  Mielenkiintoista…Itsellä on ollut G3 noin 1,5 vuotta, enkä ole yhtäkään järjestelmäpäivitystä saanut kännykkääni. Se onkin nykyään aikamoinen seula, mm. tuorein bluetooth haavoittuvuus löytyy, eikä päivitystä ole kuulunut. Ainoat saamani päivitykset ovat Google Playn apeille. Automaattipäivitykset ovat päällä, mutta käytössä on mukamas tuorein järjestelmäpäivitys. G3:ssa on vielä Android 5, ja 6:ta olen saanut odottaa turhaan.Näin sitä tietoturvaa edistetään….

  • Kekeplasteri

   Oman G3:n taisin päivittää kuutoseen sillä LG:n ”support tool” ohjelmalla.

 4. Kekeplasteri

  LG G3 ei ole saanut turvapäivityksiä yli vuoteen. Myöskään G6 ei ole heinäkuun jälkeen päivitystä saanut.

  Ei ole tämänkään asian valossa ihme, että firmalla menee heikosti. Vai johtuuko tämä päivitysten puute nyt osittain myös täkäläisistä operaattoreista?

Tuoreimmat jutut