Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Twitter testaa twiittipituuden nostoa 280 merkkiin – heti käytössä osalla käyttäjistä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Twitterin logoVain 140 merkin mittaisista lyhyistä julkaisuista tunnetuksi tullut Twitter on merkittävän muutoksen kynnyksellä.

Twitter testaa nyt twiittien enimmäismitan kasvattamista 280 merkkiin. Uusi mahdollisuus on tullut jo joidenkin käyttäjien saataville. Twitter itse puhuu vielä testiluonteisesta muutoksesta, mutta mitä todennäköisimmin uudesta enimmäismitasta on tulossa pysyvä osa palvelua, vaikkei Twitter itse tätä vielä vahvistakaan.

Kaikilla kielillä enimmäismitta ei nouse. Japanin, kiinan ja korean kielillä on jatkossakin tyytyminen 140 merkkiin. Tähän liittyy myös Twitterin keskeinen perustelu merkkimäärän nostamisen takana. Näissä kielissä yksi merkki kertoo enemmän. Twitterin tutkittua asiaa selvisi, että vain 0,4 prosenttia japaninkielisistä twiiteistä on ollut tähän asti 140 merkkiä pitkiä, kun englannin kielen osalta kaikki merkit on käytetty 9 prosentissa twiiteistä. Keskimäärin japaninkieliset twiitit ovat 15 merkkiä pitkiä, englanninkieliset 34.

Twitterin vertailu englannin ja japanin kielen käytöstä palvelussa.

Twitterin vertailu englannin ja japanin kielen käytöstä palvelussa.

Twitterin mukaan palvelu on ollut suositumpi maissa, joiden kielten merkistö on mahdollistanut enemmän sisällön mahtumisen twiittiin. Nyt Twitter tavoittelee kasvavaa suosiota tuplaamalla twiitin enimmäispituuden enemmän merkkejä saman asian ilmaisuun vaativilla kielillä.

Twitterin keksijä, toimitusjohtajana nykyisin jälleen toimiva Jack Dorsey kommentoi asiaa, kuinkas muuten, uudessa pidemmässä twiittimitassa.

Twitter on jo aiemmin käytännössä pidentänyt twiittien pituutta erikoistilanteissa, kun esimerkiksi vastatessa toiselle käyttäjälle tai ryhmälle käyttäjiä ei käyttäjänimiä ole enää laskettu mukaan twiitin pituuteen toisin kuin aiemmin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    280 on liikaa, 160-180 olisi sopivampi määrä!.

Tuoreimmat jutut