Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

PhoneArenan vertailussa iPhone 8 Plussan ja Galaxy Note 8:n kameroiden kuvanvakaimet

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPhone 8:ssa on edelleen yksi takakamera, iPhone 8 Plussassa kaksi.

Optinen kuvanvakain on tällä hetkellä yksi älypuhelimia jakava ominaisuus; kalliimmista puhelimista se yleensä löytyy, siinä missä halvemmat mallit saavat tyytyä digitaaliseen kuvanvakaukseen. Jakoa kuitenkin sekoittavat kaksoiskameralla varustetut puhelimet, joista osassa optinen kuvanvakaus on käytössä vain toisessa kamerassa. Tähän kategoriaan lukeutuu muun muassa Applen uusi iPhone 8 Plus -malli.

PhoneArenan tänään julkaisemassa kameravertailussa vastakkain ovat iPhone 8 Plus ja Galaxy Note 8. Varsinaiseen voittajaan video ei ota kantaa, vaan jättää katsojan päätettäväksi, kummassa puhelimessa kuvanvakaus toimii paremmin.

Tekniset tiedot Apple iPhone 8 Plus Samsung
Galaxy Note 8
1. takakamera 12 MP 12 MP
Aukko f/1.8 f/1.7
Polttoväli 28 mm 26 mm
Optinen kuvanvakain Kyllä Kyllä
2. takakamera 12 MP 12 MP
Aukko f/2.8 f/2.4
Polttoväli 56 mm 52 mm
Optinen kuvanvakain Ei Kyllä

 

Nyt vertailussa esiintyvän iPhone 8 Plussan lisäksi Apple julkaisee myöhemmin marraskuussa kalliimman iPhone X -mallin, jonka kamera on ainakin teknisten tietojen osalta askeleen iPhone 8 Plussaa edellä. Verrattuna iPhone 8 Plussaan, on iPhone X:ssä suurempi f/2.4 aukko sekä optinen kuvanvakain kakkoskamerassa. Tarkemmin iPhone 8 Plussan ja iPhone X:n kameran eroihin voi perehtyä Mobiilin aiemmin julkaisemasta yksityiskohtaisesta kamerakatsauksesta.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. SANDY

    Kyllä se Note8’ssa on hieman parempi vakautus, iPhone 8 pärjäsi paremmin juoksu kohdassa

  2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Ei perkele, tää oli huonoin kameran vakaintesti, mitä oon ikinä nähny.

    Ne kuvat laitetaan vierekkäin kokonaisina, tai siis samasta kohtaa cropattuna, eikä niin et toisesta toinen puolikas ja toisesta toinen.

    Ei tosta nyt ottanut mitään selvää. Näytti siltä, että zoomattuna note8 olis ollu parempi, mutta juostessa iPhone näytti paremmalta. Mut pitää odotella parempia testejä.

Tuoreimmat jutut