Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Älypuhelimen GPS-paikannukseen tulossa merkittävä parannus – tarkkuus 5 metristä jopa 30 senttimetriin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Älypuhelinten GPS-paikannus on tällä hetkellä laajasti käytössä erityisesti Google Mapsin kaltaisissa sovelluksissa. Ensi vuonna paikannuksen voidaan odottaa ottavan edelleen askeleen eteenpäin, kun uusi GPS-siru tuodaan markkinoille. Suurimpana erona nykytilanteeseen pitäisi paikannuksen tarkkuuden kasvaa nykyisestä viidestä metristä jopa 30 senttimetriin.

Viime viikolla ION GNSS++ -konferenssissa, Portlandissa, langattoman teknologian yritys Broadcom Limited julkaisi uuden BCM47755-nimellä kulkevan sirun, jonka paljastettiin olevan tulossa tiettyihin vielä nimeämättömiin älypuhelimiin ensi vuonna.

Verrattuna nykyiseen GPS-teknologiaan, tulevat uudet sirut paitsi parantamaan paikannuksen tarkkuutta, myös toimimaan huomattavasti pienemmällä energian kulutuksella. Samalla uuden teknologian pitäisi parantaa GPS:n toimintaa paikoissa, joissa signaali on perinteisesti ollut heikko.

Broadcomin kerrotaan kasaavan uusia GPS-siruja tällä hetkellä, mutta toistaiseksi on epäselvää ehtiikö teknologia alkuvuonna julkaistaviin lippulaivamalleihin kuten Samsungin Galaxy S9:ään ja LG:n G7:ään. Vaihtoehtona on uuden teknologian julkaisu loppuvuoden mallien yhteydessä, kuten Samsungin Galaxy Note -sarjassa, jossa uusi malli on perinteisesti julkaistu elokuussa.

Jatkossa tarkempaa GPS-teknologiaa voidaan hyödyntää muun muassa urheilusovelluksissa. Kuvassa suosittu Sports Tracker -sovellus.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Ehdottomasti pitäisi olla myös glonass ja galileo tuki! Ja vieläpä niin, että gps:n saa kytkettyä erikseen pois päältä. Vaikka Clintonin hallituksen myötä keinotekoinen GPS:n epätarkkuus siviilikäytössä onkin purettu, voi USA vähentää GPS:n tarkkuutta esim. sodan syttyessä. Näin tehtiin mm. Irakin sodan aikana. Irakin sodan aikaan siviilipuolen GPS:n tarkkuudeksi määritettiin 100m 95% ajasta ja 300m 5% ajasta. Outoa tosin, että itsellä ei GPS ole koskaan toiminut niin tarkasti kuin Irakin sodan aikana. Ja tuolloin jouduin työn vuoksi käyttämään paljon GPS navigointia.

  • Hendriks

   Amerikkalaisilla on oikeus, 👍.

 2. Sputnik

  Pitäisi puhua SATELLIITTIpaikannuksesta. Tuo chippi tukee gps:n lisäksi glonass:ia, galileo:ta ja beidou:ta.

Tuoreimmat jutut