Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BMW:ltä ”joka kodin” langaton laturi sähköautoille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Langaton lataus mobiililaitteissa on ollut voimakkaasti esillä jo vuosikymmenen alusta lähtien ja aiemmin tässä kuussa myös Apple liittyi langatonta latausta tukevien yritysten joukkoon uusien iPhone-mallien osalta. Tulevaisuudessa puhelimet eivät kuitenkaan ole ainoita laitteita, joissa langaton lataus yleistyy, sillä BMW on hiljattain ottanut langattoman latauksen esille myös autoissa.

Jo tällä hetkellä sähköautojen langaton lataus on mahdollista erilaisissa latauspisteissä ja maahan kaivetuissa latausalustoissa. BMW:n visio langattomasta latauksesta on kuitenkin asteen verran kansantajuisempi ja yhtiö on hiljattain esitellyt puhelimista tutun langattoman latausalustan. Merkittävimpänä ulkoisena erona puhelinten latausalustoihin, on autoissa käytettävä latausalusta monin verroin suurempi koko.

Toistaiseksi BMW:n latausalustan on kerrottu olevan yhteensopiva vain 530e iPerformance -mallin kanssa, jonka yhtiö esitteli Geneva Motor Show’ssa aiemmin tämän vuoden maaliskuussa. BMW:n oman esittelyvideon mukaan latausalusta lataa auton 9,4 kWh akun täyteen 3,5 tunnissa, minkä lisäksi akun lataustilaa voi seurata reaaliaikaisesti puhelinsovelluksen kautta.

Toistaiseksi BMW:n uuden latausalustan myyntitulosta tai myyntihinnasta ei ole tietoa. Yhtiön viime viikolla julkaistu video latausalustan toiminnasta on nähtävissä alta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Mahtaa olla iso laite, helppo ajaa muutoin ohi!.

    • Marko

      Luoja että oot sekaisin huh huh…

Tuoreimmat jutut