Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Vakoilusovellus Google Play -kaupassa – GO Keyboard kerää tietoja ilmoittamatta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Kiinalaisen Gomon julkaisema, suursuosioon noussut GO Keyboard -sovellus vakoilee käyttäjäänsä. Sovellus kahmaisee oikeudet tehdä puhelimessa huomattavasti enemmän kuin mitä se virallisesti ilmoittaa.

Tietoturvayhtiö Anguard otti syyniinsä GO Keyboard -sovelluksen, jonka useita versioita on Google Play -kaupasta ladattu yhteensä ehkä jopa miljardi kertaa. Anguardin raportin mukaan sovellus suoraan rikkoo Google Playn pelisääntöjä, jotka luonnollisesti kieltävät käyttäjätietojen varastamisen, ja toisaalta myös käyttäjien harhauttamisen kyseisten tietojen saamiseksi.

Sovellus tallettaa palvelimilleen käyttäjän Google-tilin sähköpostiosoitteen lisäksi sijainnin, kielen, laitemallin ja Android-ohjelmistoversion. Lisäksi GO Keyboard rikkoo toistakin Googlen sääntöä lataamalla mainoksiksi luokiteltavaa lisäsisältöä laitteelle käyttäjän sitä tiedostamatta.

Erityisen vakavan tilanteesta tekee se, että GO Keyboard hamuaa itselleen myös käyttäjän henkilökohtaisia puhelutietoja, yhteystietoja ja mikrofonin käyttöoikeuden. Tämä tarkoittaa sitä, että sovelluksen kehittäjillä on oikeastaan kaikki tarvittava esimerkiksi näppäimistönsä painallusten tallentamiseen ja näin ollen käyttäjän tietojen kalastelemiseen.

Käyttäjille selvästi mieleinen sovellus on kerännyt Play-kaupassa neljä ja puoli tähteä, ja on sieltä edelleen ladattavissa, huolimatta siitä, että tietoturvapuutteista on ilmoitettu Googlelle.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. HH

  Ja tämä uutinen yllätti kenet? Onneksi kierrän tällaiset sovellukset aina kaukaa.

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Olipa outo ohjelma. Ensimmäisenä tulee ilmoitus, ettemme kerää mitään henkilökohtaista tietoa. 😂
  Sovelkuksen käyttöoikeuksista ei tosiaan käy ilmi, että se kerää mm. sijainnista tietoa. Asennettaessa tämä toki ilmoitetaan. Mutta miten voi olla niin, että sovelluksen sijaintitietoja ei saa pois päältä androidin asetuksista?!? (asetukset->sovellukset->käyttöoikeudet) Eikö tuo pitäisi olla käyttöjärjestelmän sisällä oleva ominaisuus, eikä niin että sitä hallitaan sovelluksista käsin??

  Lisäksi, kun yritti androidin asetuksista ottaa käyttöoikeuksia pois niin sovellus kaatui aina.

 3. Hendriks

  Googlen suhtautuminen tietoturvaan, 👎👎👎.

 4. SANDY

  ”Google play best app of 2016″🤔

  Miksikään en luottanut tähän kun katoin tarjontaa😉

  Aivan näppäimistöön ladataan lisää ryänää kaupasta jotka ovat jostain android 4.0 ajalta ja selvästi suunnattu lähinnä mukuloille tai teineille jotka eivät ymmärrä mistään käyttöehdoista mitään.

  Googlen oma näppis tarjoaa paremman ja luotettavan tavan kustomoida näppäimistöä haluamalleen mallille😊

Tuoreimmat jutut