Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iOS- ja Android-päivitysten ero näkyy jälleen selkeästi: uunituore iOS 11 jo 25 prosentilla, vuoden vanha Android Nougat vasta 16 prosentilla

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sinisellä iOS 10, punaisella iOS 11. Mixpanel kertoo iOS 11:n käyttöönoton sujuneen rivakkaasti.

Sinisellä iOS 10, punaisella iOS 11. Mixpanel kertoo iOS 11:n käyttöönoton sujuneen rivakkaasti.

Apple julkaisi uuden iOS 11 -käyttöjärjestelmäversionsa viikko sitten tiistaina 19. syyskuuta, Suomen aikaa illalla kello 20.

Vajaassa viikossa iOS 11:ään on siirtynyt jo noin neljännes iOS-käyttäjistä, kertoo sovelluksille analytiikkaratkaisuja tarjoavan Mixpanelin tilasto.

Eilen iOS 11:n osuus oli 25,09 prosenttia, kun iOS 10:n osuus oli laskenut 68,87 prosenttiin. Vanhempi iOS-versio löytyi 6,04 prosentista laitteita. Nämä ovat pääosin laitteita, joihin iOS 10 ei ole ollut enää saatavilla.

Google puolestaan julkaisi uuden Android 8.0 Oreon 21. elokuuta Pixel- ja Nexus-laitteille.

Tuoreimmassa Android-versiotilastossa 11. syyskuuta päättyneeltä seitsemältä päivältä Android 8.0 Oreo ei ollut saavuttanut vielä edes 0,1 prosentin osuutta, joten se ei näy tilastoissa. Android Nougatin 7.0- ja 7.1.x -versioiden yhteenlaskettu osuus oli 15,8 prosenttia. Android 7.0 Nougat julkaistiin yli vuosi sitten, 22. elokuuta 2016, ensimmäisille laitteille.

Karkeasti iOS 11:n osuus iOS-käytöstä on siis kasvanut viikossa kaksinkertaiseksi verrattuna siihen mitä Android Nougat on saavuttanut vuodessa. Vertailu on monin tavoin epäreilu, mutta myös hyvin selkeä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Luurix2

  Niinpä, syyskuussa 2015 julkaistussa Nexus 5X:ssä on jo tämä 8.0 Oreo asennettuna. Honor 8:ssa, OnePlus 3/5:ssa on kaikissa jo Nougat asennettuna. Yhdessäkään ei akku tyhjene 60 % nopeammin uuden ohjelmaversion päivityksen jälkeen eivätkä puhelut kohise. Kaiken huippu oli iPad, joka meni käyttökelvottomaksi yritettäessä päivittää uudempaa käyttistä padiin, Miksiköhän?

  • Luurix2

   Siis lokakuussa 2015 julkaistussa Nexus 5X:ssä.

   • Hendriks

    Niin, miksiköhän?. Joko selvisi?. 🤔

    • Luurix2

     Ei selvinny muuta syytä kuin että se on Apple, kertakäyttötuote rahakkaille.

     • Luurix2

      Siis paluuta vanhaan ei ole, mutta uusi käyttis on 99.9 % valmis, vaan täytyis olla 100 % että toimii.

 2. Juha

  Android on maailman valtajärjestelmä, joka on kirjavasti käytössä miljardeissa laitteissa maailmassa. Apple on pieni segmenttituote siihen verrattuna, joten suora vertailu on järjetön. Itseasiassa uusi Android on yleistynyt yllättävän hyvällä vauhdilla.

  • Semmosta

   Jep, androidia löytyy mistä tahansa esim. auton mediasoittimesta, johon mitään uusinta androidia koskaan tule. Helppo sen Applen on päivitellä kun kaikki on itsestä kiinni.

   • asd

    Android valmistajat voivat lykätä uusimman android version vaikkai kaikkiin malleihinsa. Kyllä se on valmistajasta kiinni, ei Googlesta.

    Näin ei vain tapahdu.

 3. Hendriks

  Surullista, ettei edes kalliimmilla Android -puhelimilla saa mitään takuuta päivitysten suhteen!.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Nokialla saa. 👍

   • Juha

    Juuri näin, harmi tosin että Motorola alkoi lipsua heti Lenovolle siirron jälkeen.

   • Hendriks

    Katsotaan tilanne vuoden-kahden päästä, miten HMD (ei Nokia!.) on sanansa pitänyt!. Saa nähdä tuleeko päivityksiä enää 2019!. Tai millä tahdilla tulee verrattuna ensi vuoden uusiin puhelimiin, 😕.

Tuoreimmat jutut