Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple julkaisi macOS High Sierran – käyttöjärjestelmäpäivitys nyt ladattavissa Mac-tietokoneille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

macOS High Sierra.

macOS High Sierra.

Applen kesäkuun alussa ensiesittelemä macOS 10.13 High Sierra on nyt julkaistu ja ladattavissa päivityksenä tuetuille Mac-tietokoneille.

macOS High Sierra on saatavilla vuoden 2010 ja uudemmille MacBook Air-, MacBook Pro-, Mac mini- ja Mac Pro -malleille sekä 2009 ja uudemmille MacBook- ja iMac-malleille. Päivitystä voi hakea App Storen Päivitykset-välilehden kautta tai suoraan tästä linkistä.

Uusi macOS High Sierra tuo ennen kaikkea monia muutoksia käyttöjärjestelmän taustateknologioihin. Tiedostojärjestelmä vaihtuu uuteen Apple File Systemiin (APFS), joka on suunniteltu varta vasten nykyaikaisille flash-tallennusmuisteille. Käytännössä APFS:n pitäisi näkyä nopeampana ja varmempana toimintana.

Samoin High Sierra tuo tuen myös iOS 11:ssä käyttöön otettaville uusille HEIF-kuva- ja HEVC-videoformaateille, jotka säästävät tallennustilaa jopa puolet laadusta tinkimättä.

Metal 2 puolestaan parantaa Macin tukea koneoppimiselle, virtuaali­todellisuudelle ja ulkoisille näytönohjaimille.

Yksittäisistä sovelluksista macOS High Sierra tuo Kuvat-sovellukseen nopeamman tavan järjestellä kuvia sekä uusia muokkausmahdollisuuksia ja lisää erilaisia automaattisesti koostettavia kohokohta-albumeita. Safari-selain puolestaa saa muun muassa eston automaattisesti käynnistyville videoille ja mahdollisuuden tehdä selausasetuksia yksittäisille sivustoille. Myös Siri kehittyy jälleen myös High Sierrassa: puhe on luonnollisempaa ja musiikin hallinta monipuolistuu. Käyttöjärjestelmän läpi lisääntyy myös älykkyys: esimerkiksi Spotlight-haut osaa nyt hallita paremmin kaikki lentotiedot ja Mail-sähköpostisovellus tarjota osuvimmat hakutulokset.

Apple esittelee High Sierran uudistuksia laajasti myös omilla sivuillaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Uusi tiedostojärjestelmä ei tue applen omia fusion drive -levyjä, puhumattakaan perinteisistä hdd:stä. Josko tämä teknologia edelläkävijä viimein luopuisi 5400rpm kiekoista? Eivät oikein sovi 1500€ hintaiseen imacciin.

  • NiinTaiNäin

   Tuki tulee päivityksen mukana.

   • Matti#2

    Mieluummin koko tulevaan mallistoon ssd:t. Ei kyllä ihan vakuuta ettei tukea saatu lopulliseen versioon vaikka tuleekin myöhemmin. Onneksi en betatestannut, joutuivat tekemään aika hankalan uudelleen asennuksen, kellä on fusion drive.

Tuoreimmat jutut