Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple esitteli macOS High Sierran – näin Macit uudistuvat

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple on esitellyt uusimman versionsa Mac-tietokoneiden macOS-käyttöjärjestelmästä. macOS Sierraa syksyllä seuraava uutuus kantaa nimeä macOS High Sierra.

Uutuuden on määrä tuoda lisää nopeutta käyttöön, ja erityisesti Safari-selain saa päivityksessä lisää nopeutta. Lisäksi Safari saa uusia ominaisuuksia, kuten automaattisen toiston eston, eli verkkosivuilla olevat videot ja audiot eivät lähde automaattisesti pyörimään, ellei käyttäjä näin halua.

Uudistuksia High Sierrassa tulee myös muun muassa Mail-sähköpostiin, jonka hakua on parannettu. Mail myös tarvitsee 35 prosenttia aiempaa vähemmän tilaa viestien tallentamiseen.

Kuvat-sovellus saa uutta ilmettä valikoilleen sekä aiempaa paremman kuvien iCloud-synkronoinnin eri laitteiden välillä. Synkronointia on parannettu myös kolmannen osapuolen sovelluksissa muokattavien kuvien kanssa.

Ulkokuoren alla High Sierran uudistuksiin kuuluu siirtyminen Apple File System -tiedostojärjestelmään. APFS otettiin jo aiemmin käyttöön iOS-laitteissa, ja nyt tuo nopeampi ja paremmin nykyaikaisille tietokoneille soveltuva järjestelmä saapuu myös Mac-koneille.

Videopuolella uudistuksiin kuuluu pakkausstandardin vaihtuminen. H.264:n tilalle aletaan tuoda uudempaa H.265:tä. Apple esitteli myös uuden Metal 2 -grafiikkarajapinnan, joka tarjoaa aiempaa Metal-rajapintaa parempaa grafiikkaa niin käyttöjärjestelmälle kuin sovelluksille. Applen mukaan Metal 2 soveltuu hyvin koneoppimisen tarpeisiin sekä ulkoisille näytönohjaimille. Apple tuokin kehittäjille tarjolle Thunderbolt 3 -liitäntää käyttävän ulkoisen näytönohjaimen.

Grafiikkarajapinnoista puhuttaessa merkittävää on, että Apple valmistautuu virtuaalitodellisuuden saapumiselle Mac-koneille. Kehittäjät voivat tänä vuonna alkaa kehittää VR-sisältöä Mac-koneille ja HTC Vive -virtuaalilaseille.

macOS High Sierra saapuu maksuttomana päivityksenä 2010 ja uudemmille MacBook Air-, MacBook Pro-, Mac mini- ja Mac Pro -malleille sekä 2009 ja uudemmille MacBook- ja iMac-malleille. Virallinen macOS High Sierra -päivitys julkaistaan syksyllä ja julkinen beetaversio saapuu kesäkuun lopulla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Cubisti

    Ou nou, tämän perheen MacBook vuosimallia 2008 ei enää saa ilmaisena päivityksenä. Miten lie ylipäätänsä yhteensopivuuden kanssa?

    Olen hämmentyneenä kieltäytynyt hankkimasta uutta konetta kun vanhakin edelleen ajaa asiansa täydellisesti. Saas nähdä miten nyt käy. Tässä samassa ajassa minulla olisi PC-puolella ollut varmaankin neljä kannettavaa neljällä eri Windowsilla, joten enköhän ole jo säästänyt uuden koneen rahat. Noh, katsotaan…

Tuoreimmat jutut