Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple vaihtaa Bingin pääosin Googleen Siri- ja Spotlight-hakutuloksissa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Hei Siri.

Apple on tähän asti käyttänyt Siri-ääniavustajansa ja Macien Spotlight-haussa hakukoneena Microsoftin Bingiä.

Nyt Apple on vaihtamassa Bingin tilalle pääosin Googlen, joka on jo tähän asti ollut Safari-selaimen oletushakukone niin iOS-laitteissa kuin Maceissakin.

Siri ohjaa kyselyt hakukoneeseen, jollei se osaa niihin itse suoraan vastata. Lisäksi Siriä voi luonnollisesti pyytää myös suoraan tekemään verkkohaun.

”Googleen vaihtaminen verkkohakukoneen tarjoajana Sirin, iOS:n haun ja Macin Spotlightin osalta mahdollistaa näille palveluille yhtenäisen verkkohakukokemuksen Safari-selaimen oletuksen kanssa”, kerrotaan Applelta. ”Meillä on vahvat suhteet Googleen ja Microsoftiin, ja pysymme sitoutuneina tarjoamaan parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.”

Aivan täysin ei Apple Bingiä hylkää. Se tulee jatkossakin tarjoamaan vastaukset kuvahakuihin, kun Googlen kontolle jäävät verkkosivu- ja videohakutulokset suoraan YouTubesta. Lisäksi toistaiseksi iOS:ssä kotinäkymässä alaspäin pyyhkäisemällä avautuvasta hakukentästä tehtävät haut tuovat vielä tulokset Bingistä.

Tiettävästi Google on jo tähän asti maksanut Applelle vuosittain miljardeja dollareita pysyäkseen oletushakukoneena Safarissa. Nyt nähtävien muutosten suhdetta Applen ja Googlen väliseen sopimukseen ei tiedetä.

Muutokset haun toiminnassa Apple-laitteissa alkavat nyt ja niiden pitäisi olla tapahtunut ympäri maailman jo tulevien tuntien aikana.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Robob

    Tee niin kuin Nadella ja äänestä ei. Ei Bing, ei Edge, Ei Skype, ei Xbox, ei Hololens, ei Surface jne. Täysin turhia tuotteita joita kukaan ei kaipaa tai tarvitse mihinkään.

Tuoreimmat jutut