Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Muutos aiemmista iPhoneista: näin uudelleenkäynnistät iPhone 8:n, iPhone 8 Plussan tai iPhone X:n jos se jumittuu

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Näin uudelleenkäynnistetään iPhone 8, iPhone 8 Plus tai iPhone X.

Näin uudelleenkäynnistetään iPhone 8, iPhone 8 Plus tai iPhone X.

Apple on muuttanut uusissa iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X -puhelimissa tapaa, jolla jumittuneenkin puhelimen saa pakotettua käynnistymään uudelleen.

iPhone 8:ssa, iPhone 8 Plussassa ja iPhone X:ssä pakotettu uudelleenkäynnistys, jota myös resetoinniksi kutsutaan, onnistuu kolmen näppäimen peräkkäisellä painalluksella:

 1. Paina ja vapauta samantien äänenvoimakkuutta lisäävää painiketta
 2. Paina ja vapauta samantien äänenvoimakkuutta vähentävää painiketta
 3. Pidä painettuna sivupainiketta (lukituspainike), kunnes näytöllä näkyy Apple-logo

Apple on muuttanut painikeyhdistelmää, koska näissä uusissa iPhoneissa aiemmin uudelleenkäynnistykseen käytetty lukituspainikkeen ja äänenvoimakkuuspainikkeen yhtäaikainen pitkä painallus avaa puhelimen valikon, joka tarjoaa puhelimen sammuttamisen ohella myös pääsyn SOS-hätätilaan ja lukitsee myös Touch ID:n tai Face ID:n käytön tunnistautumiseen vaatien avaamista seuraavalla kerralla pääsykoodilla. Asetuksista voi myös valita painikeyhdistelmän soittavan suoraan hätänumeroon.

iPhone 7:ssä ja iPhone 7 Plussassa pakotettu uudelleenkäynnistys onnistui vielä painamalla lukituspainiketta ja äänenvoimakkuutta vähentävää painiketta yhdessä 10 sekunnin ajan, kunnes näytöllä näkyy Apple-logo. iPhone 7 -puhelinten uudelleenkäynnistystapa eroaa aiemmista, koska niissä kotipainike muuttui uudenlaiseksi, fyysisesti liikkuvan painikkeen sijaan kosketuksen tunnistavaksi pinnaksi.

iPhonen aiemmissa malleissa, iPadeissa ja iPod toucheissa pakotettu uudelleenkäynnistys puolestaan onnistuu painamalla koti- ja lukituspainiketta vastaavasti 10 sekunnin ajan.

Pelkän sivu/lukituspainikkeen painaminen kaikissa iOS-laitteissa avaa yksinkertaisen valikon, josta laitteen pääsee sammuttamaan normaalisti. Lisäksi nyt iOS 11:ssä Asetukset -> Yleiset -osion alimmaksi valinnaksi on lisätty Sammuta, josta aukeaa myös sama laitteen sammutusnäkymä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jumittaja

  KUN se jumittuu… :)

  • Kartsa

   Kyllä oikeampi sanonta on ”KUN” se jumittuu. Kyylä tätä resettiä on tullut käytettyä silloin tällöin. Näyttää siltä, että aina vaan useammin. Vaikka edelleen pidän iLaitteista, on niiden laatu mennyt alaspäin, laatu laskenut kaiken aikaa.

 2. SANDY

  Ei Jos vaan kun se jumittuu

 3. Hendriks

  Mitä roskaa ihmiset puhelimillaan tekevät, en ole tällaista koskaan tarvinnut en iPadillä enkä neljällä Android -puhelimella, 🤔.

  • Hendriks

   Olen maailman suurin puupää, 🤔.

   • Asinatuntia.

    Ja sen kyllä huomaa.

Tuoreimmat jutut