Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhone X saamassa haastajan? Huhuissa uudenlaisella näyttöteknologialla varustettu Samsung Galaxy X

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung kyltti logo

Samsung Galaxy X kuuluu yksiin mobiilimaailman pitkäaikaisimmista kehityshankkeista. Alun perin vuonna 2011 Etelä-Koreassa SAIT (Samsung Advanced Institute of Technology) ilmoitti suunnittelevansa uudentyyppistä älypuhelinta, joka perustuu kokoontaitettavaan näyttöön. Tämän jälkeen kokoontaitettavat näytöt ovat olleet esillä niin Samsungin patenttihakemuksissa, yhtiön johdon kommenteissa kuin monissa huhuissakin.

Vuoden 2013 elokuussa Samsung julkaisi YouTubessa konseptivideon, jossa yhtiö esitteli kokoon taittuvaa näyttöä uudessa tablettityyppisessä puhelimessa. Video löytyy edelleen YouTubesta ja on nähtävissä alta.

Vuonna 2014 Samsungin näyttöteknologiayksikön varajohtaja Lee Chang-hoon antoi lisää painoarvoa Galaxy X:n julkaisulle kertomalla Samsungin valmistautuvan jopa 40 000 kokoontaitettavan näytön kuukausittaiseen valmistuskapasiteettiin. Samalla Chang-hoon totesi Samsungin olevan ainoa yritys vastaavalla tuotantokapasiteetilla vuonna 2016.

Pitkän odotusjakson jälkeen Samsungin SM-G888N0-laitenimellä kulkeva puhelin on hiljattain sertifioitu eteläkorealaisen National Radio Agencyn toimesta. Puhelimen uskotaan olevan Samsungin tuleva Galaxy X -malli, joskaan puhelimen lopullisesta myyntinimestä ei vielä ole tietoa.

Alustavien tietojen mukaan Galaxy X julkistettaisiin vuoden 2017 lopussa tai vuoden 2018 aikana. Lievänä pettymyksenä nyt paljastuneissa teknisissä tiedoissa puhelimen kerrotaan käyttävän vanhaa Android 6.0.1 Marshmallow -käyttöjärjestelmäversiota ja Bluetooth 4.2 -yhteyttä. Toisaalta kyse ei välttämättä ole puhelimen lopullisesta tekniikasta ja viime vuosien tapaan myös Galaxy X:n lykkääntymiselle on olemassa riski.

Myyntiin tullessaan Galaxy X:n ei uskota olevan suora seuraaja Galaxy S tai Galaxy Note lippulaivamalleille. Sen sijaan puhelinta uskotaan myytävän nykyisten lippulaivamallien ohessa, hieman Applen iPhone X:n tapaan.

Samsungin Galaxy X -projektin historiaan ja kokoon taittuvien näyttöjen kehitykseen voi perehtyä tarkemmin englanniksi Trusted Reviewsin sivuilta. Tuoreimmasta National Radio Agencyn sertifikaatista voi puolestaan lukea lisää AndroidGuysista.

Muun muassa LG on aikaisemmin tuonut markkinoille taipuvia näyttöjä pienemmässä mittakaavassa. Kuvassa LG Flex 2 -puhelin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kunhan nimi ei ole Galaxy X, olisi aika noloa 🙄.

  • Asinatuntia.

   Se nimihän tuossa uutisen alussa mainittu ”Samsung Galaxy X”.

 2. No name

  Eipä nuo Applen näytöt ole mitään hurraa elämyksiä ikinä aikaansaaneet. Tekniikka ja resoluutio laahaa muita jäljessä. Uudessa iPhone8:ssakin vain joku puoli hd tarkkuus.

  Verkkosivu ladattiin uudelleen ongelman vuoksI

  • Marko

   Mitä teet puhelimessa tarkemmalla näytöllä? Eroa et huomaa. Android jonnet on vaan aina lukujen ja numeroiden perään. Vaikka niissä numeroissa iPhone on jäljessä, niin siltikin se on joka osa-aluella parempi, nopeempi ja toimivampi.

   • Iama Nieger

    Mikä silmiäsi vaivaa? Kyllä jo 5″ näytöllä huomaa pikselit selvästi HD tarkkuudella.

    • Matti#2

     Joo, ei huomaa.

   • osakkeenomistaja

    Riippuu siitä mitä puhelimella tekee!
    Jos vain soittaa, pärjää 30 euron kapulalla ihan hyvin.

    Älypuhelimiin liitettävät virtuaalilasit, joita käytetään 360-videoiden katseluun 4K-tarkkuuskaan ei oikein riitä!

    Elämä on!

 3. erkki

  Enpä usko että Samsung kehtaa haastaa 1400€ hintalappua.

 4. pyärämiäs

  onhan se jo ompuist huamattu, ett mitiä enempiä hintaa, niin sen kärkkäämmin mänöö kaupax. ain on niit hihhuleit jokka määrittää laadun hinnal.

 5. Krizz

  Apple on täysin riippuvainen näytöistä mitä sampoa niille suostuu valmistamaan..

  • Hendriks

   Samsungin tulos on isolta osin riippuvainen Applelle myytävistä osista?. 🤔

 6. Jussi

  Miten niin Iphone on saamassa haastajan? Samsungissa ovat olleet iphonen nyt ns uudet ominaisuudet jo useita vuosia. Nyt näyttää tulevan jotain uutta Samsungiin taas. Toimittaja vetää historiaa uusiksi.

  Voisi sanoa, että iphone on jäämässä kilpailusta. Lisäksi näyttää olevan ja tulevan suuria toimitusvaikeuksia. Olisiko peräti niin, että Apple ei maksa niin hyvin kiinalaisille kuin muut luurin valmistajat, vaikka varaa olisi ja sen takia tulee viivästyksiä.

  Voisin lyödä vetoa, että iphone X ei ehdi liikkeisiin ennen vuodenvaihdetta.

 7. Vili

  Eipähän Samsungilla ole tulevaisuutta kolmen vuoden jälkeen. Apple vie tänä vuonna Samsungin loput asiakkaat ja ensi vuonna kukaan ei enää osta Samsungin puhelimia, kun ihmiset ostavat parhaimman huippupuhelimen eli iPhonen ja lisäksi halppispuhelimet tulee OnePlussalta, Sonylta jne. Olen varma, että Samsung on pian konkassa. Galaxy X on kyllä täysi kopio Applen iPhonen nimestä.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   ”konkka-samsung” alias AndroidWindows? 😂

 8. nosamsung

  Hyvä malli uusia malleja kehiin ja jo vuoden vanhat samsungit jää ilman softa tukea

Tuoreimmat jutut