Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huomenna voi tapahtua merkittävä järjestely mobiilialalla: Google saattaa ostaa HTC:n – ainakin osittain

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Taiwanilaisen HTC:n ympärillä on liikkunut kiihtyvään tahtiin huhuja viime viikkoina. Huomenna asiaan olla näillä näkymin saamassa selvyyttä. Googlen odotetaan ostavan HTC:n, ainakin osittain.

Googlen ja HTC:n käymistä neuvotteluista raportoitiin jo pari viikkoa sitten. Huomenna HTC:n osakkeen kaupankäynti on keskeytetty, ja ilmeisesti se on järjestämässä työntekijöilleen suurta tiedotustilaisuutta, kertoo tuttu vuotaja Evan Blass.

Google saattaa ostaa HTC:lta erityisesti tuotekehitys- ja mahdollisesti tuotantotoimintoja. Sen sijaan HTC-brändi voi jäädä HTC:lle itselleen, joka saattaisi aiempien huhujen perusteella jatkaa itsenäistä liiketoimintaa Vive-virtuaalitodellisuuslaitteensa ympäriltä.

HTC toimi jo viime vuoden toiselta puoliskolta alkaen Googlen Pixel-puhelinten kokoonpanijana. Toisen sukupolven 4. lokakuuta julkistettavista Pixeleistä se on vastuussa pienemmästä, kun suurempi on siirtynyt LG:n valmistamaksi. Google todennäköisesti hakee HTC:n ostolla erityisesti lisää resursseja eri laitteidensa, eikä vain välttämättä puhelinten, tuotekehitykseen.

Googlen kannalta tilanne on mielenkiintoinen myös sikäli, ettei se ole ostamassa älypuhelinvalmistajaa ensi kertaa. Vuonna 2012 Google osti Motorolan, josta se myöhemmin luopui tappiolla myyden Motorolan Lenovolle. Google oli kuitenkin kiinnostunut ensisijaisesti Motorolan omistamista patenteista, joita jäi sen omistukseen. Sittemmin Googlen strategiassa laitteiden painoarvo on jälleen viime aikoina kasvanut.

HTC:n tulos on ollut tappiolla jo useamman vuoden ajan ja yhtiön markkina-arvosta on kadonnut yli kolme neljännestä viidessä vuodessa. Juuri päättyneen elokuun myynti oli HTC:n huonoin 13 vuoteen.

HTC perustettiin jo vuonna 1997. Aluksi se toimi sopimusvalmistajana muille, mutta aloitti sittemmin Windows-puhelinten myynnin omalla brändillään. HTC:n kovimmat menestysvuodet käynnistyivät, kun se siirtyi etulinjassa Android-puhelinvalmistajaksi. HTC teki Googlen kumppanina kaikkien aikojen ensimmäisen Android-puhelimen, jota Yhdysvalloissa myytin T-Mobile G1:nä operaattorin kautta. Viime vuonna HTC palasi jälleen merkittävällä tavalla sopimusvalmistajaksi, kun se alkoi valmistaa Googlen Pixel-puhelimia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Ostaa ja myy seuraavaksi Lenovolle!. 🙄

  2. KIME1980

    Kohta voisi alkaa olla Nokiallakin ostosten aika kun edelliset yhdistymiset on tehty loppuun.

Tuoreimmat jutut