Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suomalaispuhelin sai korkeimman kansallisen tason tietoturvaluokituksen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Bittium Tough Mobile.

Bittium Tough Mobile.

Bittium Tough Mobile ja siihen liittyvä Bittium Secure Suite -taustajärjestelmä ovat saaneet Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän ensimmäisenä älypuhelinratkaisuna maailmassa.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus on myöntänyt tietoturva- ja viranomaismarkkinoille suunnatulle Bittium Tough Mobile -LTE älypuhelimelle sekä siihen liittyvälle Bittium Secure Suite -taustajärjestelmälle hyväksynnän käsitellä kansalliselle Luottamuksellinen-suojaustasolle (Confidential) luokiteltua aineistoa. Bittiumin mobiiliratkaisu on ensimmäinen virallisen Luottamuksellinen-suojastason salaustuotehyväksynnän saanut kokonaisuus maailmassa, jolla voidaan luoda ja käsitellä turvaluokiteltua aineistoa sekä myös siirtää aineistoa älypuhelimen sekä siihen kytkeytyneiden taustajärjestelmien välillä.

Bittium Tough Mobile -puhelin on ollut myös Mobiili.fin kokeilussa. Tietoturvan ohella puhelin on myös laitteistoltaan vankkaa tekoa.

Bittiumin mukaan Luottamuksellinen-suojaustason saavuttamiseksi puhelimelle ja sen taustajärjestelmälle asetetaan erityisiä tietoturvavaatimuksia koskien turvaluokitellun aineiston käsittelyä, tiedostojen turvallista langatonta siirtämistä sekä muuta viestintää. Tätä suojaustasoa varten kehitetty Bittium Tough Mobile -LTE älypuhelin taustajärjestelmineen sisältää Katakri 2015 -vaatimusten mukaisesti kovennettuja toiminnallisuuksia, kuten kovennettu käyttöjärjestelmä, kovennettu käyttäjän tunnistus sekä tiedonsiirto. Katakri 2015 on Suomen viranomaisten käyttämä tietoturvallisuuden auditointityökalu, jota käytetään arvioitaessa kohdeorganisaation kykyä suojata viranomaisen salassa pidettävää tietoa.

”Bittium Tough Mobile ja Bittium Secure Suite -taustajärjestelmä mahdollistavat myönnetyn tuotehyväksynnän kautta yhä laajemman järjestelmän käytön valtion eri organisaatioissa. Kyky käsitellä Luottamuksellinen-tasolle (STIII) luokiteltua tietoa älypuhelinlaitteessa luo viranomaisille uudenlaisia ja entistä ketterämpiä tapoja kommunikoida ja parantaa tiedonvälitystä liikkuvassa ympäristössä. Bittium Tough Mobilen erittelytoteutus mahdollistaa nyt integraatioita useamman eri tietoturvatason ympäristöihin samalla päätelaitteella”, kommentoi Kyberturvallisuuskeskuksen tarkastukset ja hyväksynnät -ryhmästä johtava tarkastaja Aki Tauriainen.

”Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet tietoturvaosaamistamme keskittyen langattomien yhteyksien ehdottomaan tietoturvaan. Toisaalta olemme myös ainoa älypuhelinten valmistaja, joka kehittää ja valmistaa puhelimet kokonaan Euroopassa, Suomessa. Tämä ainutlaatuinen tietoturvaosaaminen yhdistettynä päätelaiteosaamiseen luo edellytykset valmistaa kokonaisturvallisia päätelaitteita ja integroida tietoturvaominaisuudet syvälle päätelaitteen rautaan ja lähdekoodiin”, sanoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja. ”Hyvä osoitus tämän yhdistelmän vahvuudesta on maailman ensimmäinen älypuhelimeen perustuvan järjestelmän Luottamuksellinen-turvaluokitus”.

Luottamuksellinen-suojaustasolle kehitetyn Bittium Tough Mobilen ainutlaatuinen kaksoiskäyttöjärjestelmätoteutus eli niin sanottu dual-boot -toiminnallisuus tekee Bittium Tough Mobilesta laitteen, jossa samalla alustalla toimii kaksi täysin erillistä toimintatilaa: julkinen ja luottamuksellinen. Julkinen-suojaustason toimintatila on tarkoitettu henkilökohtaiseen viestintään, jossa esimerkiksi sosiaalisen median sovellukset ovat vapaasti käytettävissä. Luottamuksellinen-suojaustason toimintatila on puolestaan täysin eristetty ja tietoturvalliseen käyttöön kovennettu, ja se on tarkoitettu vaativaan tietoturva- ja viranomaiskäyttöön. Tämä kokonaisuus mahdollistaa käyttäjälle samalla laitteella puhumisen ja viestittelyn sekä henkilökohtaisissa asioissa että vaativassa tietoturvakäytössä ja siten kahden erillisen laitteen mukanaan kuljettamisen tarve häviää. Käyttäjä pystyy itse siirtymään toimintatilojen välillä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Kansallinen taso, 🙄. Varmastikin piece of cake venäläisille tai amerikkalaisille!.

    • Hendriks

      …tai Kiinalaisille jäi mainitsematta, 🙄.

Tuoreimmat jutut