Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia-puhelimet mukana: Google julkaisi uuden maksupalvelun – mutta toistaiseksi vain Intiaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Tez-maksupalvelu on suunniteltu Intian vaatimuksiin.

Tez-maksupalvelu on suunniteltu Intian vaatimuksiin.

Google on esitellyt Intiassa uuden Tez-maksupalvelun.

Kehittyvillä markkinoilla tarvitaan erilaisia maksupalveluja kuin länsimaissa, koska käytössä oleva infrastruktuuri on erilainen. Monissa kehittyneissä maissa mobiilimaksaminen on yleistymässä NFC-pohjaisin lähimaksuin luotto- ja pankkien maksukortteihin pohjautuen, mutta kehittyvissä maissa lähtötilanne on erilainen.

Googlen uusi Tez-palvelu perustuu tekniikaltaan ihmiskorvan kuulemattomissa oleviin ultraääniin, joiden avulla laitteet kommunikoivat rahansiirtoon tarvittavat tiedot. Näin puhelimissa ei tarvita NFC-yhteyttä, jota monista Intiassa käytettävistä edullisista puhelinmalleista ei löydy. Lisäksi palvelu hyödyntää Intian United Payments Interfacea (UPI), joka mahdollistaa suoran kytkeytymisen pankkitliin, ja toimii tämän ansiosta laajasti eri intialaispankkien kanssa. Rahansiirrot liikkuvat suoraan pankkitililtä toiselle.

Tez toimii laajasti Android- ja Apple iPhone -puhelimissa, joille se myös sovelluksena saapuu.

Uusi palvelu tullaan näkemään myös esiasennettuina joissakin Android-puhelimissa. Google mainitsee kumppaneikseen paikallisten Lavan ja Micromaxin ohella Nokian ja Panasonicin. Uuden maksupalvelun pitäisi siis tulla tutuksi käyttäjille myös HMD Globalin Nokia-älypuhelimissa Intiassa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut