Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian patenttilisenssistä LG:lle ratkaisu – Nokia ei kerro kuinka paljon LG joutuu pulittamaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia logo

Nokian ja LG:n välisessä patenttilisenssiin liittyvässä välimiesmenettelyssä on saatu ratkaisu. Nokia ja LG altistivat sopimansa patenttilisenssisopimuksen korvausten tason määrittelyn välimiehen ratkaistavaksi kesäkuussa 2015 tehdyssä sopimuksessaan.

Nokian mukaan Kansainvälisen kauppakamarin kansainvälinen välitystuomioistuin (The International Court of Arbitration of the International Chamber of Commerce) on nyt antanut ratkaisun Nokian ja LG Electronicsin välisessä molempia osapuolia sitovassa välimiesmenettelyssä.

LG maksaa korvauksia Nokialle, mutta Nokia ei paljasta tarkemmin, millaisista summista on kyse.

”Välimiesmenettelyn ratkaisua ja lisenssisopimusta koskevat tarkemmat yksityiskohdat ovat luottamuksellisia, mutta Nokia jatkaa käytäntöään julkistaa patenttilisensointiliiketoiminnan liikevaihto osavuosikatsauksissaan ja odottaa tulouttavansa sopimuksen tuottoja vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä, sisältäen aikaisempiin kausiin kohdistuvan osuuden. Sopimuksen voimassaoloaikana odotetaan myös muita lisätuloja”, kertoo Nokia.

”Riippumattoman välimiesmenettelyn käyttö on tunnustetusti parhaita menettelytapoja patentteihin liittyvien erimielisyyksien ratkaisemiseksi. Uskomme tämän ratkaisun olevan jälleen osoitus siitä, kuinka korkealaatuinen Nokian patenttiportfolio on”, sanoi Nokian lakiasiainjohtaja Maria Varsellona. ”Näemme jatkossakin uusia lisensointimahdollisuuksia sekä mobiiliviestintä- että muilla markkinoilla”.

Toukokuussa Nokia kertoi päässeensä sopimukseen patenttilisensoinnista Applen kanssa puolen vuoden oikeusjutuiksi kärjistyneiden neuvotteluiden jälkeen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Reppanat tekee muutenkin tappiota puhelintoimillaan ja sitten vielä toinen tulee ja lyö lyötyä. 😂

  • Hendriks

   Toinen ei tee puhelimia lainkaan, 🤔.

   • Seurailija

    Sehän tässä nerokasta onkin. Ei Adidaskaan tee vaatteita.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Mutta saa silti rahaa puhelinten valmistuksesta. Jopa muilta, vaikka ne ei itse saisikaan. 💶

    • Hendriks

     Nokia ei valmista yhden yhtäkään piiriä itse, 👎. HMD maksaa Samsungille, Qualcommille yms.!. 👍

Tuoreimmat jutut