Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huawei yrittää hauskuuttaa Applen Face ID -demomokalla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawei lupaa "aidon tekoälypuhelimen" 16. lokakuuta.

Huawei lupaa ”aidon tekoälypuhelimen” 16. lokakuuta.

Huawei on ollut kenties poikkeuksellisenkin innokas tänä vuonna tulevan Mate 10 -puhelinmallistonsa ennakkomarkkinoinnissa – ja ennen kaikkea tämä on näkynyt jatkuvana kuittailuna Applen suuntaan.

Tuoreessa Facebookissa jakamassaan videopäivityksessä Applea suoraan mainitsematta Huawei selvästi viittaa Applen viikon takaiseen julkistustilaisuuteen, jossa Applen ensimmäinen yritys iPhone X:n Face ID -kasvontunnistuksen demoamisessa epäonnistui. Kuten myöhemmin selvisi, itse puhelimen toiminnassa ei kuitenkaan mennyt mikään pieleen. Tunnistautumisjärjestelmä toimi aivan kuten pitikin. Applen tilaisuuden alla ilmeisesti puhelimia puhdistaneet henkilöt olivat kuitenkin aktivoineet liian monta kertaa Face ID -tunnistuksen, joka viiden epäonnistuneen yrityksen jälkeen vaatii tavalliseen, jo myös Touch ID:stä tuttuun tapaan pääsykoodin syöttämistä. Lavalla uutta iPhone X:ää esitellyt Craig Federighi vaihtoi nopeasti varalaitteeseen, jonka jälkeen Face ID toimikin ilman enempiä kommelluksia.

Huawein videolla alla nähdään klovnikasvot ja tunnistautuminen epäonnistuu. Huawei itse lupaa esitellä 16. lokakuuta ”aidon tekoälypuhelimen”.

Mate 10:een on tulossa Huawein uusi Kirin 970 -järjestelmäpiiri, jossa Applen uuden A11 Bionic -piirin tavoin on oma tekoälylaskentatehtäville räätälöity osio. Vielä ei tiedetä, millä kaikin tavoin Huawei aikoo tekoälyä Mate 10:ssä hyödyntää.

Huawei Mate 10 -puhelimet julkistetaan 16. lokakuuta Münchenissä, Saksassa.

Lue lisää ennakkoon paljastuneita tietoja tulevista Mate 10 -puhelimista tästä!

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Eipä kiinalaisilta voisi tyylikkyyttä odottaakaan, 🙄.

  • Henrik1

   Älä nyt, kateus vaan paistaa kirjoituksessasi läpi.

   • Hendriks

    Kateus?, 🤔.

  • Hendriks

   Olenkin ääliö , 🙄.

 2. Minä

  Jo otsikon lukemalla sai selville, että kyseessä on huonosti kirjoitettu uutinen. Uutisissa ei pitäisi tuoda esille omia mielipiteitä (yrittää hauskuuttaa) vaan pysyä objektiivisena. Otsikon olisi voinut muotoilla paljon paremminkin, esimerkiksi ”Huawei piikittelee Applelle FaceID:sta”.

  • Jaro

   Tälle ehdoton +1, osui kanssa vahvasti silmään tuo.

   • Jiipee

    +1 tämä saitti on valitettavasti kattavin mobiilimaailman suomen kielinen media. Jos löytyisi jokin objektiivisempi paikka, siirtyisin sinne heti.

    Huawei on mielenkiintoinen firma. Alkavat olla todella kovalla teknologisella tasolla mobiililaitteissa, kuten monella muullakin saralla, ja kiinnostaisi kuulla lisää mm. Suomen toimintojen roolista. Niille kai siirtyi Jollaltakin porukkaa Linukka-hommiin. Saas nähdä, miten pystyvät liidaamaan markkinaa. Toistaiseksi vaikuttavat etenevän kovaa.

    • HUIPPU MOBIILI

     Samaa mieltä. Myöskin pistää silmään kaikki HUIPPU-otsikot. HUIPPU-LUMIA, HUIPPU-IPHONE, HUIPPU-SAMSUNG jne. Kaikki on niin huippua!

     • Markus Lehtiniitty

      Huippu sitä ja tätä yritetään viestittää vähemmän tietäville lukijoille, että on kyse huippuluokan puhelimesta. Kaikille kun ei ole lainkaan selvää, että esimerkiksi Samsungeista Note- ja S-sarjat ovat huippua ja vaikkapa J-sarja halpaa. Siksi on hyvä kirjoittaa vaikkapa ”Galaxy Note8 -huippupuhelin”.

  • Calileon

   Turhaa nipottamista. En huomannut mitään asenteellisuutta otsikossa.

  • Oneplus 5

   Samaa mieltä! Lisäksi kirjoitin itsekin kommentin yhteen uutiseen siitä, kun tältä samaiselta toimittajalta tuli useita mielestäni jopa alentavia vastauksia lukijoiden kommentteja koskien. Varsinkin kun yksi näistä oli kommenttiketjussa joka oli artikkelissa joka oli ”Kommentti” eli mielipidekirjoitus. Tuntuu uskomattomalta, että toimittaja kirjoittelee lukijoilleen piikikkäitä vastauksia jos hänen mielipidekirjoituksensa kanssa ollaan eri mieltä. Ja kuten sanoit tuntuu välillä, että toimittaja unohtaa, että hänen tehtävänsä uutisoida alan tapahtumista, ei kertoa todistella, ettö oma lempi valmistaja on paras. Tämä näkyy lehden uutisoinnissa. Esimerkki: Android-puhelimesta sanotaan: Yksi parhaimmista Android-puhelimista, ei yksi parhaimmista puhelimista. Ikään kuin iPhone olisi jotenkin niin poikkeuksellinen, ettei niitä voi suoraan verrata. Toinen esimerkki: kalleissa android-puhelimissa hinta on usein arvostelussa negatiivinen asia, iPhone X:stä toimittaja kirjoitti kommentin ja puolustelu hintss, vaikka esim. Samsung note 8:ssa on varmasti sisällä enemmän hintaan oikeuttavia osia.

   • Markus Lehtiniitty

    Pyrkimys puhua esimerkiksi parhaimmista Android-puhelimista on tarkoituksellista. Ohjelmiston merkitys on niin merkittävä, mutta myös vahvasti subjektiivinen, että se kääntää vaakaa itse kullakin siitä mikä on paras. Ei tarvitse ottaa niin paljoa kantaa ohjelmiston paremmuuteen, kun puhuu parhaasta Androidista.

    Paskoihin lukijoiden kommentteihin yleensä tuskin myöskään saa kovin hyvää vastausta. Eri mieltä toki saa olla.

    Mitä enemmän hintaan oikeuttavia osia Galaxy Note8:ssa muuten on?

    • Jaakko

     Ja lukijoille eli sun palkanmaksajille vittuilu vaan jatkuu. Kyllä tässä ihan aiheesta on sinulle sanottu, sun kirjoittelu kun on kaukana objektiivisesta.
     Kasva aikuiseksi, poika.

     • Hendriks

      ”Ja lukijoille eli sun palkanmaksajille vittuilu vaan jatkuu. Kyllä tässä ihan aiheesta on sinulle sanottu, sun kirjoittelu kun on kaukana objektiivisesta.
      Kasva aikuiseksi, poika.”

      Ja tällainen henkilö kuvittelee olevansa aikuinen?. 😂

    • Oneplus 5

     Foorumeilla, 9gagissa tai youtubessa voi julkaisija haukkua ”paskoja kommentteja”, uutissivulle se ei kuulu. Oletko nähnyt Ylen toimittajien haukkumassa kommentoijia facebookissa, kun joku pummi valittaa hallituksesta? Aivan oikein, vain asiattomiin kommentteihin puututaan. Tällä sivulla koko kommenttiosio on täyttynyt feikkiprofiileista ja trolleista, mutta toimittajat keskittyvät tappelemaan eri mieltä olevien kanssa. Tässä vaiheessa laitan kyllä koko sivun boikottiin, harmi tosiaan, että näin kattavaa sivua ylläpitää näin herkkähipiäinen henkilö.

  • Markus Lehtiniitty

   Tuli ehkä missattua hieman se oikea uutinen, eli Huawei vinoilee asiasta, josta ei oikeastaan ollut mitään syytä vinoilla. Ainoastaan Huawein videolla on nähty kasvontunnistuksen epäonnistuvan, kun Applen tilaisuudessa puhelin oli siinä tilassa, että kasvontunnistusta se ei edes enää yrittänyt…

Tuoreimmat jutut