Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Rovio tavoittelee lähes 900 miljoonan euron arvoa listautumisessa – vanhat omistajat myymässä 400 miljoonan euron edestä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Rovio on tunnettu Angry Birdseistä.

Rovio on tunnettu Angry Birdseistä.

Rovion listautumisannin merkintäaika käynnistyy ensi viikon maanantaina, 18. syyskuuta. Rovio kertoi aikeistaan listautua Helsingin pörssiin vajaat kaksi viikkoa sitten.

Tänään Rovio kertoi listautumisantinsa kooksi noin 438-488 miljoonaa euroa ja annin
alustavaksi hintaväliksi 10,35-11,50 euroa osakkeelta. Näin Rovion markkina-arvo on asettumassa antihinnoittelulla 802-896 miljoonaan euroon. Kesän aikana Rovion pörssiarvoksi spekuloitiin huhuissa jopa kahta miljardia dollaria, 1,7 miljardia euroa, mihin nähden nyt ilmoitettu taso on huomattavasti alempi – mutta myös realistisempi.

Rovio järjestää listautumisannin yhteydessä vain pienen 30 miljoonan euron osakeannin. Pääasiassa kyse on siis vanhojen omistajien yli 400 miljoonan euron osakemyynneistä. Tämän jälkeenkin Rovion pääomistajana 36,9 prosentin osuudella paikkansa tulee säilyttämään Kaj Hedin Hollantiin rekisteröity Trema-sijoitusyhtiö.

Analyysiyhtiö Inderesin mukaan Rovion arvostus on hieman verrokkien yläpuolella. Annissa Rovion markkina-arvon tulokseen suhteuttavaksi P/E-kertoimeksi muodostuu noin 40-45x ja nettokassan huomioivan yritysarvon suhteeksi liikevoittoon eli EV/EBIT-kertoimeksi 27x-31x. EV/liikevaihto-kertoimella arvostus on verrokkien tasolla kertoimen ollessa noin 3x-3,3x.

Vaikeiden vuosien jälkeen Roviolla menee nyt jälleen huomattavasti paremmin.

Rovio ylsi viime vuonna 34 prosentin kasvulla 190,3 miljoonan euron liikevaihtoon ja 17,5 miljoonan euron liikevoittoon tehtyään vuotta aiemmin tappiota. Lisäksi suuri osa ensimmäisen Angry Birds -elokuvan tuotoista kirjautuu vasta tämän vuoden tulokseen. Tältä vuodelta Rovio odottaakin huomattavaa liikevaihdon ja käyttökatteen kasvua. Tammi-kesäkuussa Rovion liikevaihto kasvoikin jo 152,6 miljoonaan euroon viime vuoden alun 78,5 miljoonasta.

Viime vuonna liikevaihtoa ja tulosta kasvatti erityisesti peliliiketoiminnan kääntyminen kasvuun: liikevaihto peleistä viime vuonna kasvoi 40 prosentilla 159 miljoonaan euroon ja niiden liikevoitto pomppasi 4 miljoonasta 29,6 miljoonaan euroon. Rovion viimeaikaiset uutuuspelit, kuten Battle Bay ja Angry Birds Evolution, ovat myös menestyneet lupaavasti.

Rovion hallitus on hyväksynyt osinkopolitiikan, jonka tavoitteena on jakaa jatkossa osinkona noin 30 prosenttia vuosittaisesta nettotuloksesta.

Kesäkuun loppuun mennessä Rovion pelejä oli ladattu yhteensä yli 3,7 miljardia kertaa. Huhti-kesäkuun aikana peleillä oli keskimäärin 80 miljoonaa aktiivista pelaajaa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Taantuva yritys!.

  • Hendriks

   Vertaus Disneyhin oli perustajalta todella huvittava, mutta jälkikäteenhän asia on selittynyt miehen todellisuudentajun puutteella (Helsinki-Tallinna tunneli, kiinan kielen opiskelu muutamassa kuukaudessa yms.!)!. 🙄

  • Hendriks

   HendriksKiina kuittaa

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Yks opiskelija kun vääntää jonkun Sheppard Simulatorin, josta tulee seuraava hitti niin tää yritys sukeltaa kovempaa kuin Punainen Lokakuu.

 3. Mooses80

  Tankkaan silti..

Tuoreimmat jutut