Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Androidin perustajan kehittämä Essential Phone tulossa myös Eurooppaan – saa Oreo-päivityksen lähiaikoina

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Essential-puhelimessa näyttö ylettyy lähelle reunoja.

Androidin perustajan Andy Rubinin uuden yrityksen Essential Phone on ollut yksi vuoden yllättävimpiä älypuhelinuutuuksia.

Titaanikeraamirakenteinen puhelin huippuluokan tekniikalla ja lähes koko etupuolen kattavalla näytöllä on herättänyt paljon kiinnostusta. Yhdysvalloissa Essential Phonen toimitukset ovat jo alkaneet.

Rubin ja muu Essential-johto vastailivat nyt moniin kysymyksiin Redditissä paljastaen lisätietoa tulevista sunnitelmistaan.

Essential-puhelimen suurin erikoisuus on sen tarjoama langaton yhteys lisälaitteille, jotka kiinnittyvät puhelimeen magneettisesti. Ensimmäisenä näistä esiteltiin 360-kamera ja toisena vuorossa on latausalusta. Nyt Essential paljasti kuitenkin tietoa tulevasta uuduudesta, joka on kehitteillä: ”huippuluokan äänilisälaite, jossa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä”. Itse Essential-puhelimesta ei tätä perinteistä kuulokeliitäntää löydy.

Jatkossa Essential-puhelimelle lisävarusteita voivat alkaa kehittämään myös ulkopuoliset tahot, kun Essential julkaisee liitäntänsä teknisen määrittelyn.

Muina paljastuksina Android Oreo -käyttöjärjestelmän kerrottiin olevan saapumassa Essential-puhelimelle ”kuukaudessa tai kahdessa” ja kameran kuvanlaatuun olevan tulossa parannuksia. Essential Phonen takaa löytyvä kaksoiskamera on saanut moitteita arvioissa. Essentialilla itselläänkään ei olla tyytyväisiä kameran ohjelmiston toimintoon, ja siihen on luvassa päivityksiä jatkossakin.

Euroopassa Essential Phonea ei vielä myydä. Yhdysvalloissakin myytävä malli olisi kuitenkin valmis käytettäväksi taajuustueltaan esimerkiksi Suomessakin ja pian Essential-puhelin onkin pääsemässä myyntiin ainakin suuremmissa Euroopan maissa. ”Työskentelemme priorisoidusti sen parissa”, kommentoi Rubin Eurooppaan laajentumista.

360-lisäkamera kiinnittyy magneetein Essential-puhelimeen.

360-lisäkamera kiinnittyy magneetein Essential-puhelimeen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Arvosteluissa haukuttu, 😕.

  • Hendriks

   …niinkuin minutkin, 😕.

   • JuhoV

    Oikein.

Tuoreimmat jutut