Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin ominaisuudet ovat paremmat – vertailussa uudet iPhonet ja edeltäjänsä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uudet iPhone X -mallit.

Uudet iPhone X -mallit.

Apple julkisti tänään kolme uutta iPhone-mallia, iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan sekä uuden iPhone-malliston huippumallin iPhone X:n.

iPhone 8 -mallit.

iPhone 8 -mallit.

Laitamme alla uutuuskolmikon vertailuun keskenään sekä verrattuna edeltäjiinsä, iPhone 7 -puhelinmalleihin.

iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan tärkeimmät tekniset uudistukset ovat uusi Apple A11 Bionic -järjestelmäpiiri sekä tuki langattomalle lataukselle. Ulkoisesti uutta on myös muutos rakenteessa: yhtenäinen alumiinirakenne väistyy takaa lasisen rakenteen tieltä.

Uusi iPhone X kohoaa muiden yläpuolelle uudella 5,8 tuuman näytöllään, joka on ensi kertaa ikinä iPhonessa toteutettu OLED-näyttöteknologialla. OLED-näytöt tarjoavat tyypillisesti LCD-näyttöjä rikkaamman väritoiston ja paremman kontrastin. Lisäksi iPhone X:ssä ei ole enää Touch ID:tä, vaan tilalle on tullut uusi Face ID -kasvontunnistus.

Kaikki kolme uutuus-iPhonea saavat näyttöönsä iPad Prosta tutun True Tonen, joka säätää näytön valkotasapainoa ympäristön valoisuuden mukaan parantaen selvästi näytön luettavuutta. iPhone X:ssä on ainoana HDR-tuki rikkaammalle väritoistolle.

Kameroissa uudet iPhone X, iPhone 8 ja iPhone 8 Plus ovat aiempaa parempia. iPhone 8 -puhelimissa parannukset eivät näy alla listatuissa teknisissä tiedoissa, mutta Applen mukaan kummassakin käytettävät kennot ovat uusia. iPhone X lisää optisen kuvanvakaimen myös toiseen takakameraan, joka on varustettu myös suuremmalla aukolla parantaen hämäräkuvausta. Videokuvaus onnistuu myös uutuuksissa suuremmilla nopeuksilla.

Etukameran osalta iPhone X:n uudet sensorit mahdollistavat myös siihen takakaksoiskameran tapaan tuen Muotokuva-boke-efekti-tilalle sekä uudelle Muotokuvavalo-tilalle ja animoiduille Animoji-emojeille.

Niin iPhone 8, iPhone 8 Plus kuin iPhone X tukevat myös ensi kertaa iPhoneissa langatonta latausta sekä pikalatausta.

Yhteyksissä uutuuksien tärkeimpiä parannuksia ovat Bluetooth 5.0 -tuki ja laajempi paikannustuki.

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus jatkavat myynnissä jatkossa 32 ja 128 gigatavun tallennusmuistilla. iPhone 8 ja iPhone 8 Plus tulevat myyntiin 22. syyskuuta, iPhone X 3. marraskuuta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Tuon yläloven myötä design tulee kyllä vanhenemaan nopeasti, 😕.

 2. Tommi

  Oho, 4K videokuvaus 60 fps :o

 3. Matti#2

  Hopea näyttää kovasti valkoiselta.

  • Vili

   Hopealta tuo näyttää, katsot varmaankin kuvaa jollain näytöllä missä katselukulmat huonot, tai sitten muuten vaan huonolta ruudulta tai liian kirkkaalta. Omassa iPhonessa kuva on ainakin ihan selkeästi harmaa niinkun kuuluukin.

 4. Luurix2

  Tietääkseni jokainen kännykkä käyttää uusia kennoja. Mitään mullistavaa teknistä innovaatiota näiden uusien kennojen ominaisuuksissa ei mainita, sillä BSI:hän keksittiin jo vuosia sitten. Nyt iPhoneissa käytetty 1/2.93″ takakameran kennokoko oli käytössä jo iPhone SE:n/6s:n Sony Exmor RS IMX315 kennossa. Hämäräkuvauksen parantuminen iPhone X:n myötä on saatu aikaan valovoimaisemmalla toisella kameralinssillä, vaikka tämän toisen kamerakennon koko on umpisurkea eli 1/3.6″. Kaikki tuo vahvistaa sen että Apple on kustannusoptimoinnissaan edelleen tehnyt suuria kompromisseja komponenttiensa suorituskyvyn suhteen. Mikään ei voita neliömillejä kennojen suorituskykyä vertailtaessa pätee edelleen valokuvauksessa, sillä vaikka valovoimaa kasvattamalla parannetaan hämäräkuvausominaisuuksia, niin jossain tulee raja jolloin optiikan piirtokyky kuva-alan reunoilla alkaa heiketä valovoiman kasvaessa.

Tuoreimmat jutut