Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uudesta iPhonesta tulee kalliimpi – kasvava osa hinnasta kilahtaa Samsungin kassaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uuden huippu-iPhonen tietokonemalli iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä iDrop Newsin aiemmin julkaisemassa kuvassa.

Uuden huippu-iPhonen tietokonemalli iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä iDrop Newsin aiemmin julkaisemassa kuvassa.

Applen ensi viikon tiistaina 12. syyskuuta julkistettavan uuden huippu-iPhonen hinnan odotetaan uusiin korkeuksiin. Puhelimen lähtöhinnan Yhdysvalloissa odotetaan olevan 999 dollaria, mikä voisi tarkoittaa lähtöhinnan asettumista täällä vähintään 1 100 euron tasolle.

Huippu-iPhonen, joka saanee nimekseen iPhone X tai iPhone Edition, lisäksi Apple on julkistamassa myös nykyisten iPhone 7 -mallien seuraajiksi hieman päivittyneet puhelimet, todennäköisesti iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -mallinimillä.

Uuden huippu-iPhonen yksi uudistus on OLED-teknologian näyttö, ensimmäistä kertaa ikinä iPhonessa. Se on myös yksi syy, miksi puhelimen hinta nousee. Apple-tietäjänä tunnettu analyytikko Ming-chi Kuo toteaa tuoreimmassa raportissaan, että Apple maksaa uuden huippu-iPhonen näyttökomponenteista jopa 120-130 dollaria, kun iPhone 7 Plussan näytön kustannus on ollut 45-55 dollaria. Kun Apple epäilemättä haluaa säilyttää suhteellisen bruttokatteensa, merkitsee näytön hinnan nousu jo yksinään tarvetta nostaa iPhonen hintaa 125 dollarilla.

Uuteen huippu-iPhoneen OLED-näyttöjä toimittaa vain Samsung. Se on näyttöpaneelivalmistajista ainoa, joka kykenee tyydyttämään Applen laatu- ja erityisesti volyymitarpeet. Näin Applen neuvotteluasema ei ole ollut kovin vahva, ja Samsung tekeekin varmasti erinomaista bisnestä seuraavalla iPhonella.

Applen kannalta helpotusta tilanteeseen on luvassa ehkä vasta vuonna 2019, jolloin ainakin LG Displayn odotetaan myös pystyvän aloittamaan laajamittaiset OLED-näyttöpaneelitoimitukset Applen iPhoneen. Kun tänä vuonna Apple ottaa OLED-näytön käyttöön vasta yhdessä iPhone-mallissa, jo ensi vuonna sitä odotetaan kaikkiin uutuusmalleihin.

OLED-näytöt tarjoavat tyypillisesti Applen tähän asti käyttämää LCD-näyttöteknologiaa rikkaamman väritoiston, paremman kontrastin sekä nopeammat vasteajat. Lisäksi ne voivat mahdollisesti kuluttaa vähemmän virtaa. Suuri etu on näyttöpaneelin taivutettavuus, minkä ansiosta puhelimen muotoilu on vapaampaa ja näyttö voidaan viedä lähemmäs laitteen reunoja – aivan kuten jo nyt tulevassa iPhonessa nähdään.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mooses80

  Oletetaan että luuri maksais vaikka 1199€ 24kk maksu aika on: 50€/kk 1,7€ päivässä. Aika moni ostaa limuu, karkkii ja limuu monella eurolla päivässä eikä pidä sitä kalliinna yhtään. Mutta jos luuri maksaa 1,7€ Päivässä niin on kallis on niin s**t*nnan kallis.

  • mobile

   toi oli kyl oikee vertaus 👍 50€ kuussa menee nopeesti jos menee muutaman kerran heseen tai pizzalle kuussa

  • Calileon

   ”Aika moni ostaa limuu, karkkii ja limuu monella eurolla päivässä”

   Niin, ehkä lapset käyttävät viikkorahansa noin. Mutta ei vastuulliset aikuiset todellakaan osta sokerisyöpäläisiä noin paljon. Parempi vertaus olisi esim. alkoholi, johon suomalainen käyttää varojaan surullisen paljon.

   • Calileon

    ^Feikki

  • Matti#2

   Juuri tämän logiikan takia maksuvaikeudet vain lisääntyvät. Se on silti 1199€ euroa vaikka miten pyörittelet.

   • Hendriks

    @Matti#2

    Totta!. Maksuhäiriöt ovat lisääntyneet hälyttävästi, eikä vain nuorilla, 😕.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Jep. Ja tätä samaa logiikkaa kun käytät pesukoneen, television ja tietokoneen hankinnassa niin huomaat olevasi melko hyvässä velkakierteessä. Siihen vielä päälle Netflix, Spotify ja joku kanavapaketti. Alkaa olemaan kivat kuukausierät.

   1200 puhelimesta on kallis! Pyöritti sen miten päin vain tai pilkkoi miten pieniin eriin tahansa. Sillä saa jo hyvän kannettavan tietokoneen ja television. On aivan järjetöntä maksaa tuollaista summaa puheimesta, ETENKIN osarilla. Mikäli tuon hintaisen puhelimen joutuu osarilla ostamaan niin silloin siihen ei ole varaa. Eri asia on, jos on taateleita sen verran, että sen pystyy ostamaan käteisellä ja haluaa sellaisen.

   • Hendriks

    Eivät tosin kaikki osakaupoilla ostavat ole persaukisia, 🤔. Puhdasta taloustiedettä se, että inflaation myötä puhelin tulee (marginaalisesti) halvemmaksi korottomilla kuukausierillä!.

    Puhelimen oston ymmärtää sillä puhelinlaskua maksetaan joka tapauksessa, mutta muiden tavaroiden ostamista ylimääräisillä luottokaupoilla (Verkkokauppa.comin apuraha yms.) ostamista ei sitten voikaan enää järjellä selittää, 😕.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     En sitä tarkoittanutkaan, että olisi persaukisia. Olen vain sitä mieltä, että tuon hintaisen puhelimen ostajalla pitää olla tilillä se verran taateleita, että pysyy ostamaan sen käteisellä. Jos siinä nyt inflaation tai sijoitusten vuoksi haluaa sen muutaman euron voittaa niin ostaa sitten osarilla ja sijoittaa sen pääoman. Mutta jos ottaa osarilla siitä syystä, ettei sitä ole varaa ostaa käteisellä niin se on liian kallis puhelin.

     Kyllä esim. pesukoneen ostaminen osarilla on ihan perusteltua, ellei siihen juuri tarpeen vaatiessa ole varaa, koska sitä pesukonetta tarvitsee ihan arkikäytössä. Tietysti silloinkaan ei osteta sitä kaikista kalleinta mallia, sama kuin puhelimessa.

     • Hendriks

      Hyvin tiivistetty, 👍.

   • Vili

    ”Sillä saa jo hyvän kannettavan tietokoneen ja television. On aivan järjetöntä maksaa tuollaista summaa puheimesta”

    En näe mitenkään järjettömältä laittaa suuria summia rahaa tuotteeseen jota käytän jopa tunteja päivässä helposti 3 vuotta halutessa. Tuote joka korvaa monta erillistä tuotetta ja toimintaa. Ja kännykkähän on vähän kuin tietokone :)

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     ”Tuote joka korvaa monta erillistä tuotetta ja toimintaa. Ja kännykkähän on vähän kuin tietokone :)”

     No eihän se nyt juuri mitään korvaa. Toki puhelimet nykyään voidaan laskea tietokoneiksi, mutta onhan ”oikeilla” tietokoneilla kuitenkin omat tehtävänsä. Kyllä sitä mielellään istahtaa ennemmin koneen ääreen kirjoittamaan yhtään pidempiä tekstejä, tekemään taulukoita, tai etenkään editoimaan videoita… Puhelimella sitten hoidetaan ne kevyemmät tehtävät, nettiselailu ja ajanviete. Tietenkin puhelimella on myös omat tehtävänsä, kuten navigointi, kommunikointi, some tiedon etsiminen tien päällä, yms., joita taas tietokoneella ei voi hoitaa. Ei noita kahta nyt voi mitenkään järkevästi verrata toisiinsa. Päällekkäiset tehtävät ovat aika kapea-alaisia.

     ”En näe mitenkään järjettömältä laittaa suuria summia rahaa tuotteeseen jota käytän jopa tunteja päivässä helposti 3 vuotta halutessa.”

     No tuossa sanomassasi ei taas ole yhtään mitään järkeä. Tuo on sama, kuin sanoisi tarvitsevansa 2500 euron pelitehotykin tietokoneeksi, jos sillä kirjoittelee maileja, selaa nettiä ja katselee youtubea useita tunteja päivässä 3 vuotta. Kun saman homman hoitaa 1/5 osan hintaisella koneella. Taas joku toinen voi pelata puolet tuosta ajasta jotain raskasta FPS-peliä tai editoida raskaita videoita ja vaatii tehtävään monta kertaa enemmän maksavan tehomyllyn. Ei tuollainen ole mitenkään aikasidonnaista, vaan tehtäväsidonnaista.

     Tästä taas päästään siihen, että mitä iPhonella on tarjota tuohon yli kaksinkertaiseen hintaan verrattuna puhelimiin, jotka selviää käytännössä aivan samoista päivittäisistä askareista? Omasta mielestäni aika kova hinta maksaa ”käytettävyydestä” enää tuollaisia rahoja. Etenkin kun se käytettävyys on hyvin pitkälti tottumuksesta kiinni. Ja yhtälailla ne viidensadan puhelimet selviää siitä usean tunnin käytöstä sen kolme vuotta. Etenkin siinä käytössä, missä varmaan 95% puhelimen käyttäjistä puhelintaan ylipäätään käyttää (Whatsapp, Face, Mese, Pokemon…)

     Tietenkin, jos niitä nappeja on takissa tarpeeksi niin eihän siinä, ostaa. Pääasiahan on se, että itse on tyytyväinen puhelimeensa. Jokainen määrittää sen oman rahansa arvon itse. Kyllähän jotkut ostaa tuliterän Ferrarin, vaikka sillä ei juuri mitään Suomessa teekään. Jos omasta puhelimesta tulisi ulos seuraavana malli, joka maksaa 1200 euroa niin hyllyyn jäisi, vaikka mobiililaitteiden heavyuseriksi itseni kyllä luenkin ja nykyisestä merkistä tykkäänkin.

     Edelleen, olen sitä mieltä, että 1200 euroa on puhelimesta ihan …tusti liikaa rahaa, ellei se osaa keittää aamupuuroa ja ottaa poskeen.

     • Marko

      Tuossa sun txy ei nyt ei ole mitään järkeä. Ainut kuka määrittelee puhelimen tai minkään muunkaan hinnan onko se kallis vai ei on se ostaja itse.

      Itse just ostin uuden macin 6300€ Hintansa arvoinen.

      Viimekesänä ostin auton Porsche 911 Turbo S 390000€ ja todellakin hintansa arvoinen 😊

      Ymmärrät varmaan pointin.

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      ”Ainut kuka määrittelee puhelimen tai minkään muunkaan hinnan onko se kallis vai ei on se ostaja itse.”

      Lainaan itsenäni:”Tietenkin, jos niitä nappeja on takissa tarpeeksi niin eihän siinä, ostaa. Pääasiahan on se, että itse on tyytyväinen puhelimeensa. Jokainen määrittää sen oman rahansa arvon itse.”

      Mutta hintatasoa voi myös tarkastella siitä, miten se vertautuu yleiseen hintatasoon. Ja mitä sillä hinnalla saa. Autosi ei ole sinulle kallis, mutta verrattuna yleiseen hitatasoon se on kallis. Jos sä olet valmis maksamaan sen antamista kikseistä, tehoista ja sen antamasta statuksesta, niin hyvä. Mutta ymmärrät varmaan, että autosi ei käytännössä tuo mitään etua normaalilla autolla ajamiseen niin paljoa, että 99,9% ihmisistä edes kannattaisi tuollaista ostaa. Koska ne työmatkat ja satunnaiset viikonloppumökkeilyt hoituu 15k€ kipollakin.

      Ja tästä päästään jälleen siihen, että mitä järkeä on ostaa noin kallis puhelin. Ei nyt jumaliste enää vuonna 2017 kukaan voi saada kiksejä mistään puhelimesta. Kyllä mä Porschen vielä ymmärrän, mutta puhelin…

     • Vili

      ”Ei nyt jumaliste enää vuonna 2017 kukaan voi saada kiksejä mistään puhelimesta. ”

      Miksei? Kyllä minä ainakin olen jo vuoden odottanut että saan hommata tuon, en malta odottaa että pääsen kuvailemaan tuolla uudella kameralla ja saamaan entistä hienompia kuvia. Ihan samalla tavalla kun joku pro kuvaaja saa kiksejä kun ostaa vaikka uuden putken tai kameran.

      Se tulikin selväksi, että sulle riittää perusjutut, mutta sitten on niitä jotka haluaa maksaa extraa siitä vähän paremmasta. Ei kitaristillekaan kannata sanoa, että miksi laitat muutaman tonnin akustiseen, kun 200e:llä saa mikä soi.

     • Marko

      Eihän kalliiden tavaroiden ostamisessa olekkaan mitään kannattavaa vaan niitä ostetaan statukses vuoksi ja siksi että pystyy, toki on myös niitä erittäin järkeviäkin ostoja toki. Samanlailla vois ajatella et miksi ostaa talo kun voit asua vuokralla.

 2. Hendriks

  On se hieno ja halpa. Ostan, 👍.

 3. Hendriks

  Posketon hinta, mutta niin on myös esim. Note 8!. 😡👎

  • Hendriks

   Mielestäni molemmat ovat täysin väärällä kuvasuhteella,. kiinalaisella valmistajalla,. väärällä värillä,. sekä minun käteeni sopimattomalla muotoilulla.! 🙄

   Lisäksi pidän itseäni tärkeänä,. oikeastaan elintärkeänä täällä foorumilla.! Muut eivät tiedä mistå puhuvat,.! 😊

 4. OmppuPomppu

  Halpahan se on kun rahalla selviää!

  • Matti#2

   Jaa-a, aika moni myy samalla sielunsa👹

 5. jepajuudas

  Toivottavasti Appleenkin tulee nyt glance screen.

Tuoreimmat jutut