Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lisätietoa tulevista Google-puhelimista: vedenkestävyys ilahduttava lisäys

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen uusi Pixel vuosimallia 2017. Evan Blassin aiemmin vuotama kuva.

Googlen uusi Pixel vuosimallia 2017. Evan Blassin aiemmin vuotama kuva.

Googlen odotetaan julkistavan uudet toisen sukupolven Pixel-puhelimensa 5. lokakuuta.

Uudet Google-puhelimet on jo aiemmin nähty vuotokuvissa. Puhelin mallinimistä ei ole varmuutta, mutta Pixel 2 ja Pixel 2 XL ovat hyvä veikkaus.

Puhelimista suurempi on saamassa 5,99 tuuman kokoisen LG:n valmistaman AMOLED-näytön 18:9-kuvasuhteella ja pyöristetyillä kulmilla. Näyttöpaneeli on tasainen, mutta päälilasi kaartuu laitteen reunoja kohti. Pienemmässä Pixelissä näytön koon odotetaan säilyvän suunnilleen ennallaan 4,97 tuuman koossa.

Nyt puhelimista on saatu lisätietoa 9to5Googlelta, joka on saanut käsiinsä myös uuden kuvan. Suojellaakseen lähdettään 9to5Google julkaisi kuvan kuitenkin vain laajasti sumennettuna. Mielenkiintoinen 9to5Googlen tarjoama lisätieto uutuuksista on niiden IP68-luokitus pölyn- ja vedenkestävyyden osalta. Puhelinten pitäisi kestää upotus 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi.

Googlen uusi suurempi Pixel. Android Policen aiemmin julkaisema kuva.

Googlen uusi suurempi Pixel. Android Policen aiemmin julkaisema kuva.

Näyttöä ja ulkoisia eroja lukuun ottamatta tulevan uutuuskaksikon pitäisi olla tekniikaltaan identtisiä ensimmäisen sukupolven tavoin. Sisuksiinsa puhelimet ovat saamassa näillä näkymin Qualcommin Snapdragon 835:n, joka kuitenkin voi olla tähän asti muissa puhelimissa nähtyä korkeammalle kellotettu, uusi versio järjestelmäpiiristä.

Sormenjälkitunnistin on pysymässä puhelimissa takana, jossa lasialueen koko on kuitenkin alkuperäisiä Pixeleitä pienempi. Google ei ole lähdössä mukaan kaksoiskameratrendiin, vaan jatkaa yhdellä takakameralla molemmissa puhelimissa. 9to5Googlen mukaan optisen kuvanvakaimen sijaan Google jatkaa edelleen myös elektronisella kuvanvakautuksella (EIS). Molemmat uudet Pixelit tulevat sisältämään stereokaiuttimet, mutta ei enää 3,5 millimetrin perinteistä kuulokeliitäntää. Puhelinten mukana tullaan toimittamaan adapteri, kertoo 9to5Google nyt. Google on myös esittelemässä omat langattomat kuulokkeensa, jotka tunnetaan toistaiseksi Bisto-koodinimellä.

Erikoisuutena molemmat uudet Pixelit tulevat myös sisältämään kyljissä puristamisen tunnistavat anturit, jollaiset on nähty jo HTC:n U11-huippupuhelimessa. Puristamalla puhelinta voidaan suorittaa erilaisia toimintoja, esimerkiksi avata sovelluksia.

Käyttöjärjestelmäkseen uutuudet ovat saamassa Android Oreon vielä julkaisemattomana 8.1-versiona. Puhelimet ovat myös saamassa näytöllä valmiustilassa tietoja esittävän Always On -näyttötilan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Hyvä! Itselle yksi tärkeimpiä ominaisuuksia puhelimessa! 👍

  2. Hendriks

    Hyvä lisä, mutta Pure Android – puhelinta en koskaan tule ostamaan, liian ”bare bones”!. 😕

Tuoreimmat jutut