Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia-puhelimet jälleen edelläkävijöinä – tietoturvapäivitys ehti taas ennen Google-puhelimia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Syyskuun Android-tietoturvakorjausten jakelu on jo käynnistynyt Nokia 5:lle.

Syyskuun Android-tietoturvakorjausten jakelu on jo käynnistynyt Nokia 5:lle.

HMD Global on pitänyt toistaiseksi ilahduttavalla tavalla kiinni lupauksestaan tuoda älypuhelimilleen kuukausittaiset tietoturvakorjaukset.

Tällä kertaa ainakin Nokia 5:lle uusimman Androidin syyskuun tietoturvakorjauspaketin jakelu on ehtinyt alkaa jo ennen kuin Google on päivityksen sisällöstä edes julkisesti kertonut tai sitä omille Pixel- ja Nexus-laitteilleen julkaissut. Asiasta kertoo Nokiapoweruser-sivusto.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun HMD:n Nokia-puhelimet ehtivät Google-puhelinten edelle. Esimerkiksi heinäkuussa samoin tapahtui Nokia 6:n kanssa.

Google jakaa tiedot Android-tietoturvakorjauksista valmistajille kuukautta aiemmin antaen näin niille aikaa valmistautua julkaisuun.

HMD ei ole vielä toistaiseksi julkaissut ainuttakaan merkittävää Android-versiopäivitystä älypuhelimilleen. Sen taholta on kuitenkin viestitty halusta ehtiä myös uuden Android 8.0 Oreo -version kanssa ensimmäisten joukkoon. Android Oreo -päivityksen pitäisi saapua ensimmäisenä uudelle Nokia 8 -huippupuhelimelle ja tämän jälkeen kaikille muille toistaiseksi julkistetuille Nokia-älypuhelimille, eli Nokia 3:lle, Nokia 5:lle ja Nokia 6:lle.

HMD:n tuotejohtaja Juho Sarvikas vahvisti myös Oreon tulon jälleen hiljattain Twitterissä, jos siitä nyt mitään epäilystä muutenkaan oli. Sarvikas ei twiitissään maininnut mitään aikataulusta – ehkä koska hänen aiempi twiittinsä Nokia 3:n Android 7.1.1 Nougat -päivityksen tulosta elokuun aikana osoittautui lopulta turhan optimistiseksi. Elokuun viimeisenä päivänä Sarvikas twiittasi päivityksen saadun valmiiksi ja hyväksytyksi. Päivityksen jakelu tulee tapahtumaan vaiheittain muutaman päivän aikana, mutta ei ole vielä alkanut.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Tietoturvapäivityksessä ole juuri mitään erikoista!. Krediitit lähtee sitten jos HMD-puhelimiin tulee Android 8.0 Oreo ennen Pixel -puhelimia!.

  • Markus Lehtiniitty

   Sehän ei sitten taida tapahtua, kun Oreo on jo Pixeleille tullut. Muutenkin aika lailla mahdotonta, että versiopäivitys tulisi aiemmin tai edes samaan aikaan.

   • Calileon

    Hendriks on trolli. Morkkaa Nokiaa joka käänteessä. Maininnut useampaa kertaan ettei usko Nokian päivityslupauksiin ja kun sitten Nokia on ne lunastamassa, ei siinä ole mitään erikoista. Jos HMD:n Nokia -puhelimet tulisivat saamaan isot versiopäivitykset ennen Googlen omia laitteita, ei varmasti tule ”krediittejä”, vaan jokin typerä kuittaus.

   • Semmosta

    Piti siis sanoa, että ennen kaikkia muita valmistajia (ex. Google!.)!.

    • Calileon

     Siis Hendriksin piti sanoa… Olit sitten väärällä nimellä kirjautuneena…

  • Paroni

   Nexus 5x oreo tuli jo 21.8 että siitä. Kuinkas kauan HMD panttaa?

   • Lippa

    Ei ole tullut vielä minulle.

 2. Janne

  HMD sentään päivittää puhelimensa, jos Samsungiin tai Huaweihin..

  • Janne

   vertaisi*

  • Paroni

   Tästähän onkin jo näyttöä :)

 3. Semmosta

  Nokia lyö muille luun kurkkuun. Ah Nokia ah.

  • Ongelmia?

   Kannattaisko keksiä jotain muuta tekemistä, kuin trollailla toisten nimimerkeillä (vaikka ne eivät nyt olekaan henkilökohtaisia). Kylläpä sen tekstistä huomaa kuka on kukin. Eipä kyllä enään tule luettua näitä kommentteja, kun on vähän lähteny mopo käsistä viime päivinä. Ja montahan noita ”Hendriksejä” on… Mun puolesta vois tulla jotkut tunnukset kommentointiin.

   Ei mulla muuta.

   • Calileon

    Samaa mieltä. Pakollinen rekisteröinti ja trollit banniin. Ei tee hyvää sivuston maineelle tälläinen.

    • Matti#2

     Kyllä. Ei tänne enää oikein viitsi tulla kommentoimaan. Luulisi ylläpitäjiä kiinnostavan.

    • Hendriks

     Rekisteröinti, kiitos kyllä (kunhan ei NSA-FB)!. Loppuu nimimerkkini varastelu!.

     • Calileon

      Ja sun trollaus kun täällä olisi moderaattori…

     • Hendriks

      Anteeksi?. Jos mielipiteeni eroavat sinun mielipiteistäsi, se ei ole trollausta!.

     • Calileon

      Enkö jo kerran kertonut mikä on trollauksen määritelmä ja sinä kaikkine nimimerkkeinesi olet trollaaja.

     • Hendriks

      Se on sinun mielipiteesi!. Minun mielestäni taas sinä olet trolli!. Minun viesteihin ei ole mikään pakko vastata!.

 4. jkoe

  Jos Kekkonen Olisi Elossa

  • Iama Nieger

   Simon Elossa?

 5. Jussi

  Hienoa, että pitävät lupauksensa. Täytyy alkaa vakavasti tutkimaan puhelimen vaihtamista. Kameran vaihto vaihtamalla puhelinta huononee. Nokia 8:lla on tilaääni ja se kiinnostaa myös.

 6. Juha

  Karaportti 2 02610 Espoo Finland

  Nokia on parhautta!

Tuoreimmat jutut