Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kommentti: sittenkin iPhone X?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tuleeko huippu-iPhonesta iPhone X?

Tuleeko huippu-iPhonesta iPhone X?

iPhone-huhuja on paljon. Todella paljon. Lopulta joku osuu oikeaan ja monet eivät. Pikku hiljaa huhujen myötä tänäkin vuonna tulevista iPhoneista on muodostunut kuitenkin erittäin hyvä kokonaiskuva: päälinjat kaikesta kolmesta tulossa olevasta uutuudesta ja niiden keskeisistä uudistuksista ovat jo hyvin selvillä.

Tulossa on nykyisistä iPhone 7:stä ja iPhone 7 Plussasta hienoisesti uudella tehokkaammalla järjestelmäpiirillä, lasitaustalla ja langattomalla latauksella päivitetyt mallit sekä täysin uusi huippu-iPhone, jossa OLED-näyttö täyttää lähes koko etupuolen ja sormenjälkitunnistus on korvattu 3D-kasvontunnistuksella. Huippu-iPhonen kyljet tulevat olemaan ruostumatonta terästä ja takaa puhelin on myös lasipintainen ja tukee langatonta latausta.

Eniten epäselvyyttä tuntuu yhä olevan mallinimistä. Aiemmin tällä viikolla kuultiin suojakuorivalmistajista peräisin oleva ”tieto”, joiden mukaan uutuuksien mallinimet olisivat iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone Edition. Tämä kuulosti varsin järkeenkäyvältä. Nyt kuitenkin on kuultu myös jo muuta.

Alankomaalainen Apple-sivusto iCulture väittää, että huippu-iPhonesta olisikin tulossa iPhone X. Huomattavaa lisätukea tälle tiedolle antaa Twitterissä tuttu vuotaja Evan Blass, joka myös totesi kuulleensa iPhone X:stä.

iPhone Edition ja iPhone X ovatkin olleet todennäköisimpiä nimiä uudelle iPhonelle kuukausien ajan. Muita esillä pidettyjä vaihtoehtoja ovat olleet iPhone 10 ja iPhone Pro, mutta niillä on omat heikkoutensa. Erityisesti iPhone 10 aiheuttaisi ongelmia iPhone-mallinimille jo ensi vuonna ja toisin kuin MacBookeissa ja iPadeissa, Apple tuskin haluaa erotella parasta iPhonea professional-laitteena, vaan pitää sen mielissä sopivana jokaiselle – korkeasta hinnasta huolimatta.

iPhone-julkistus on luvassa 12. syyskuuta. Viimeistään tuolloin ihan varmasti selviää myös, miksi uutta huippu-iPhonea Apple haluaa kutsuttavan.

Jos nyt pitäisi veikata, iPhone X tuntuisi nimenä hyvältä ja luonnolliselta. Se olisi ytimekäs ja erottuva, sopiva iPhonen 10-vuotisjuhlamallille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Matti#2

  Tuo pelkkä edition kaipaisi kyllä jonkun adjektiivin eteensä. Suomennos ’iphone painos’ on aika järjetön. Eli mikä edition se on? Olkoot vaikka iphone X Edition 😂

 2. qwe

  En oikein halua uskoa tuohon Editioniin koska iPhone SE-mallinimihän lyhentyy tietääkseni Special Editionista.

 3. Vili

  iPhone X omaan korvaan kuulostaa varsin oudolta. X viittaa myös mysteriin, että kyseessä olisi joku mystinen laite mistä ei ota oikeen selvää mikä se on, ei oikeen tunnu Applen tyyliseltä. iPhone edition olisi huomattavasti enemmän Applea ja kuulostaa myös kalliilta, toisin kuin iPhone X.

  Mutta vajaa 10 päivää ja sittenhän se selviää :)

  • Matti#2

   OsX? Eli olisi kyllä ihan applen tyylistä, mutta epätodennäköistä

 4. Hendriks

  Ensi viikon jälkeen se selviää!. 😊

  • Hendriks

   Tosin itse olisin nimennyt laitteen:. Iphone hendriks edition!. ”.kiinan kuraa kaikille”. 🤔

 5. Matti#2

  Voisihan se olla myös pelkkä iphone.

 6. Kauko Niemi

  Kyllähän X eli roomalainen 10 kuvaa erittäin hyvin 10-vuotisjuhlamallia

 7. Pete

  iPhone X on vertumainen ökylaite. Parempi ostaa Turing vai mitä?

 8. NiinTaiNäin

  Se on sitten varmaan iPhone XE

Tuoreimmat jutut