Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

IFA-messuilla esiteltiin kaikessa hiljaisuudessa myös kaksi Windows-puhelinta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Berliinin IFA-messujen yhteydessä tällä viikolla julkistettiin lukuisia Android-puhelimia, mutta nähtiinpä messuilla myös pari Windows-puhelinta. Kovin moni ei tätä kuitenkaan huomannut.

Uutuuksista ensimmäinen, brittiläisen Wileyfoxin Windows-puhelin, on teknisiltä ominaisuuksiltaan erittäin vaatimaton. Puhelin on suunnattu lähinnä yritysmarkkinoille. Ominaisuuksiin nähden hinta on todella kova, 249 euroa. Puhelimesta löytyy 5 tuuman näyttö 1280×720 pikselillä, 8 megapikselin taka- ja 2 megapikselin etukamera, heikko Qualcommin Snapdragon 210 -järjestelmäpiiri, 2 gigatavua RAM-muistia sekä 2 100 milliampeeritunnin akku.

Wileyfoxin uutuus näyttää olevan uudelleenbrändätty Archos 50 Cesium joillakin pienillä parannuksilla, kuten suuremmalla RAM-muistilla, huomauttaa Windows  Central.

Toinen IFA-messujen Windows-puhelinuutuus on hieman paremmin varusteltu Trekstor WinPhone 5.0. Se on tulossa myyntiin alle 300 euron hintaan ja sisältää 5,0 tuuman näytön 1280×720 pikselillä, huomattavasti tehokkaamman Qualcommin Snapdragon 617 -järjestelmäpiirin, 3 gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennusmuistia.

Puhelimessa on lasipinta myös takana. Puhelimesta uutisoi WindowsArea.de-sivusto.

Trekstor WinPhone 5.0. WindowsArea.de-sivuston julkaisema kuva.

Trekstor WinPhone 5.0. WindowsArea.de-sivuston julkaisema kuva.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Robob

  Microsoft varmaan nauraa partaansa ja kusee vielä päälle. Kannattaa äkkiä vaihtaa työpaikkaa, jos joku tuollaista vanhentunutta ei tuettua sontaa tyrkyttää.

 2. Hendriks

  Vaipuvat unholaan, 🙄.

  • Hendriks

   Vaivun unholaan, 🙄.

 3. Calileon

  Outoa kun kuitenkin kaikki merkit on ilmassa että Windows 10 Mobile alkaisi olla elinkaarensa päässä ja MS työskentelee jonkin uuden järjestelmän parissa. Uusi järjestelmä olisi Surface Phonessa ja huhuissa pyörineessä täysin uudenlaisessa mobiililaittessa.

 4. tieto kone guru

  Ehkä tämä on juurikin se Microsoftin uusi systeemi.

  • Calileon

   Ei ole…

 5. Jussi

  En ymmärrä miksei windowspuhelimet käyneet kaupaksi. Elävät tiilet ovat huomattavasti kätevämpiä kuin androidin staattiset valikot. Yksi syy lienee, että microsoftin maine meni Nokian ryöstö-operaatiossa.

  Verrattavissa kalevalan sammon ryöstöön.
  Ryöstösaalista ei osattu tai haluttu hyödyntää. Potentiaalia olisi ollut vaikka mihin, mutta ei. Erittäin outo juttu.

  • KöyhäPappa

   Suurimmat syyt varmaan myöhäinen markkinoille tulo, sovellusten (etenkin pelien) pienempi määrä ja Microsoftin/Windowsin mollaaminen. Huvittavaa tavallaan tuo sovellusten lukumäärän tärkeys. Vaikkapa Googlen kaupassa on Solitaire (pasianssi) -pelejä sivukaupalla. Tosi hienoa?

  • Marko

   Syy oli se ettei ollut niitä tärkeimpiä sovelluksia mitä sadat miljoonat käyttäjät käyttää.

   • Jussi

    Kyllä sieltä kaikki tarpeellinen löytyy, mitä minä tarvitsen. Androidille on mielestäni aivan liikaa valittavana. Runsaudenpulaa. Sitten ollut paljon näitä haitallista koodia sisältäviä ohjaimia. Kukaan ei pysty enää varmuudella valvomaan, kun kauppa paisuu kuin pullataikina.

    Windowsissa on helpompi valita kuin pienempi määrä. Sekin on jo tullut isohkoksi. Puhelin on winphone ja tabletti Android. Yleensäkin pyrin pitämään sovellusmäärän pienenä, akku kestää kauemmin lataamatta.

    Helposti jää sovelluksia, joita ei muista poistaa ja vievät turhaan tilaa.

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Se että löytyy kaikki, mitä sä tarviit, ei tarkoita sitä, että sieltä löytyy kaikki mitä muut HALUAA puhelimella tehdä. Kunnollista facebookia odoteltiin vuosia, snapchat puuttui ja tinderin kulta-aikaan porukka viskoi windowspuhelimilla vesilintuja. Myöhemmin sitten onkin puuttuneet kaikki sovellukset aktiivisuusrannekkeille, kameroille yms. muutamaa hassua lukuunottamatta.

     Se mistä kaikki alkoi niin eiköhän se ole tuo myöhäinen markkinoille tulo. Asia tosin on monen asian summa ja yhteensattuma. Nokian maine oli pitkään ryvettynyt käytännössä saman puhelimen pyörittämisenä eri mallinimikkeillä. Joissain oli salama, joissain ei. i-mallissa saatoi olla värinäyttö ja saman mallinumeron karvalakkimallissa mv-näyttö. Mitään uutta ei markkinoille tuotu vuosiin. Markkinat oli jo pitkään etsineet vaihtoehtoja Nokialle, mutta sellaisia ei vain ollut, oli vain vielä huonompia vaihtoehtoja. MS eli tuohon aikaan oman maineensa aallon pohjalla windowsin haittaohjelmineen. Näiden kahden maineensa ryvettäneen jätin fuusiosta ei voinut muuta odottaakaan kuin katastrofia, jonka Elop vielä naulasi ilmoittamalla symbianin kehityksen lopettamisesta. Nokialta peruttiin käytönnässä kaikki tilaukset symbian puhelimista. Apple ja Android pyyhälsi ohi vasemmalta ja oikealta ja sen jälkeen peli olikin pelattu.

     Mitä olisi tapahtunut, jos olisi jatkettu symbianin kehitystä tai valittu android, on turhaa spekulaatiota. Todennäköisesti koko Nokia olisi mennyt nurin. Onneksi silloinen Nokian päällystö oli niin pitkänäköistä, että ymmärsi asettaa Microsoftille ansan, johon MS lopulta Ballmerin johdolla astui ja jota tuulipukupöksyt ei tule koskaan ymmärtämään.

     • Hendriks

      Hyvin sanottu!. 👍

   • KöyhäPappa

    Mitä ne tärkeimmät puuttuvat olivat?

    • Jussi

     Sitä en tiedä minäkään. Minulta ei ainakaan puutu mitään.

     • Hendriksksksksks

      Google Drive + sen oheissovellukset, Classroom jne.
      Kätevää olla ne puhelimessakin, jos kannettavan akku loppuu tmv. syy.

      Monelle varmasti myös Snapchat, Facebook yms. tärkeitä.
      Myös jotkin kavereita vastaan pelattavat, melko suositut pelit (vaikka Wordbase) puuttuvat myös. Tai aika pitkälti pelit ylipäätänsä.

    • welde

     Snapchat. Noh, ainakin miljoonat teinit skippasivat Windowsin sen puuttuessa. Tärkeimpinä Googlen palvelut jotka loistavat poissaolollaan. Mutta se mitä Windowspuhelimen ystävät, mukaanlukien itseni, eivät aina huomaa väittäessään että kyllähän ne kaikki tarvitsemani appsit sieltä löytyy, on se että ne kaikki ne appsit ovat ihan umpisurkeita versioita esim Androidin vastaavista.
     En kehtaisi sanoa edes beta-tasoisiksi, vaan lähinnä jonkun kesäharjoittelijan viikonloppuna tekemiä kyhäelmiä joita ei ole päivitetty vuosiin. Aivan järkyttävää kuraa kun on kokeillut miten samat appsit toimii niissä kahdessa muussa käyttiksessä.
     Ja se on syy miksi Windowspuhelimet kuolivat, Microsoftin lapioidessa multaa päälle.

Tuoreimmat jutut