Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia 6:sta tuli hitti Intiassa: ”Kymmeniä tuhansia myytiin alle 30 sekunnissa”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia 6 Amazonin Intian sivuilla.

Nokia 6 Amazonin Intian sivuilla.

HMD Globalin Nokia 6 -älypuhelin tuli Intiassa myyntiin noin viikko sitten salamamyynnissä yksinoikeudella Amazon-verkkokaupan kautta.

Puhelin myyntiin loppuun käytännössä välittömästi. Nyt HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala vahvisti Nokia 6:n suosion Intiassa. ”Kymmeniä tuhansia puhelimia myytiin alle 30 sekunnissa”, kertoi Rantala tänään haastattelussa Berliinissä.

Suomessa 249 euroa maksavan Nokia 6:n hinta Intiassa on 14 999 rupiaa eli vajaat 200 euroa. Myyntiä vauhdittavat myös lukuisat edut, kuten 1 000 rupian alennus hinnasta Amazon Paylla maksaville Amazon Prime -asiakkaille, alennuksia Kindle-kirjoista, hotellivarauksista ja 45 gigatavua ilmaista datakäyttöä viidessä kuukaudessa Vodafonen liittymällä.

HMD on antanut toistaiseksi niukasti tietoa talous- ja myyntinumeroistaan. Aiemmin se on kertonut toimittaneensa toistaiseksi miljoonia älypuhelimia.

Ensimmäisten uusien Nokia-älypuhelinten Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n kansainväliset toimitukset alkoivat kesäkuussa. Nokia 6 tuli Kiinassa myyntiin jo alkuvuodesta.

Puhelinten myyntiintulossa on nähty viivästyksiä ja muita yllätyksiä. Suuri kiinnostus yllätti HMD:n. ”Kyse on ollut valtavasta kysynnästä, joka on ollut maailmanlaajuista”, sanoo Rantala.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kymmenen tuhatta ei ole paljoa mitään, Intiassa on 1,2 miljardia asukasta!.

  • Iama Nieger

   Joilla kaikilla on varmasti pääsy interneettiin, varaa puhelimeen ja halua ostaa juuri nokialainen?

   • Hendriks

    Sorry tyhmyyteni!.

  • Calileon

   ”Kymmeniä tuhansia puhelimia myytiin alle 30 sekunnissa”

   KYMMENIÄ, ei KYMMENEN…

   • Hendriks

    Kymmeniä tuhansia on edelleen marginaalinen määrä 1,3 miljardista!.

    • elmu

     siitä 2 miljoonaa € kuitenkin:) onse omasat melestä aikamoinen määrä….hendriks einyt tuu kitiseen ”ei kaikki mee hmd globalille” kiitos tiedosta en tarkkaan tiedä miten tuotot jaetaan valmistajan ja omistajan välillä. yms kulut….

     • Hendriks

      Luulet, että puhelimien myyntihinnasta kaikki on voittoa?. 🙄

    • Calileon

     Näin on. Ei myydä muitakaan puhelimia 30 sekunnissa miljardia. Jos et sattunut tietään niin HMD on kohtuullisen pieni startup yritys jolla ei vielä tällä hetkellä ole resursseja valmistaa kerralla miljoonia puhelimia ja toivoa että kaikki menee ripeästi kaupaksi. On normaalia että markkinoita testataan pienillä erillä. Samalla tavalla tuli aikanaan Nokia 6 myyntiin Kiinassa. Low-risk-high-reward.

    • elmu

     osaatko lukea? Laitoin viestin loppuun ”en tarkkaan tiedä miten tuotot jaetaan valmistajan ja omistajan välillä. yms kulut….”, joten en väittänyt, että kaikki tulot olisivat firmalle voittoa….

     • elmu

      Hendriks^

     • Hendriks

      Niin, eli kahta miljoonaa ei siitä tullut tulopuolelle!.

     • Calileon

      Tietääkö Hendriks mitä eroa on tulolla ja tuotolla? Tulot on ihan koko myyntisumma, ja tuotto on se mitä jää jäljelle kulujen jälkeen. Jos laskettaisiin vaikka että jos kymmeniä tuhansia olisi 50 000 puhelinta ja myyntihinta on 199 euroa, on tulo silloin 9,5 miljoonaa euroa. Jos kate vedetään alas, sanotaan vaikka 20% luokkaan, on tuotto silloin sen kaksi miljoonaa…

 2. Jorma

  Miksi ei myyty miljoonia? Eikö enempää haluttu myydä?

  • Calileon

   Jos puhelimia on myytäväksi x määrä, niitä voidaan myydä vain x määrä, ei yhtään sen enempää. Markkinoita testataan pienillä määrillä ennenkuin tehdään massiivisia lisätilauksia puhelimien valmistajalta. Miksi ottaa tarpeettomia riskejä? Intia on melkoisen köyhä maa jossa niillä harvoilla, joilla on varaa matkapuhelimeen, on suurimmalla osalla käytössään alta kahden kympin puhelin. Ei siellä myydä miljoonia monen sadan euron puhelimia ihan tuosta vain.

 3. KIME1980

  Määrähän ei tosiaan kovin suuri ole asukaslukuun nähden mutta kaikki on plussaa mitä saadaan myytyä. Kuitenkin vasta ensimmäinen android sukupolvi nokialta joka on kohta puoliin? lanseerattu.

Tuoreimmat jutut