Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uberin uuden toimitusjohtajan valinta varmistui

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uber-logo taustalla.Kyytipalveluyritys Uberin uuden toimitusjohtajan valinta on saanut varmistuksen. Uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Dara Khosrowshahi, joka tähän asti toimi matkavarauspalvelu Expedian toimitusjohtajana 12 vuoden ajan.

Iranilaissyntyisen Khosrowshahin perhe pakeni kotimaastaan vallankumouksen alla. Amerikkaan perhe muutti, kun Dara oli yhdeksänvuotias.

Tieto Khosrowshahin valinnasta tuli julkisuuteen jo pian valinnasta viikonloppuna päättäneen hallituksen kokouksen jälkeen. Asian virallisessa tiedottamisessa kuitenkin kesti hetken – ilmeisesti koska johtajasopimuksen yksityiskohdista vielä neuvoteltiin.

Kesäkuun loppupuolella Uberissa alusta asti mukana ollut Travis Kalanick painostettin astumaan syrjään toimitusjohtajan paikalta. Painostusta johti sijoitusyhtiö Benchmark Capital, joka on sittemmin haastanut Kalanickin myös oikeuteen. Benchmarkin mukaan Kalanick olisi tehnyt petoksen ja rikkonut sopimusta liittyen Uberin hallitusjäsenten valinnasta.

Muita ehdokkaita uudeksi Uberin toimitusjohtajaksi ovat olleet General Electricin väistyvä toimitusjohtaja Jeff Immelt sekä nykyisin Hewlett Packard Enterprisea johtava Meg Whitman. He kummatkin ovat twiitanneet jättäytyneensä ulos valintaprosessista, mutta Whitman oli yllättäen tämänkin jälkeen kandidaatti työhön ja mukana keskusteluissa loppuun asti vaihtoehtona.

Lopulta valittu Khosrowshahi on nähty kompromissina, joka sopii niin Benchmarkille kuin myös Kalanickille ja kannattajilleen. Hallituksen lähettämä viesti kertoo Khosrowshahin valinnan tapahtuneen yksimielisesti, minkä suhteen on kuitenkin esitetty myös epäilyjä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Onneksi tämä rikollinen yritys vetäytyi Suomesta!. 👍

Tuoreimmat jutut