Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin iPhonen käyttö muuttuu uudessa mallissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Aiemmat vuotokuvat uudesta huippu-iPhonesta, tai todennäköisemmin yhä sen "puumallista", antavat erinomaisen kuvan odotettavasta näytöstä ja rakenteesta.

Aiemmat vuotokuvat uudesta huippu-iPhonesta, tai todennäköisemmin yhä sen ”puumallista”, antavat erinomaisen kuvan odotettavasta näytöstä ja rakenteesta.

Applen tuleva, todennäköisesti 12. syyskuuta julkistettava uusi huippu-iPhone, tulee sisältämään lähes koko etupuolen kattavan OLED-näytön. Nyt Bloombergin raportista on saatu lisätietoa, kuinka tämä muuttaa iPhonen käyttöliittymää.

Kun näyttö kattaa koko etupuolen, ei erillistä kotinäppäintä uudesta iPhonesta enää löydy.

Sen sijaan kotinäppäimen toimintoja on tarkoitus korvata eletoiminnoilla. iPhonen näytön alareunasta ohjelmistossa tulee löytymään ohut palkki, jota ylöspäin vetämällä voidaan avata puhelimen lukitus. Sovelluksen sisällä saman palkin ylöspäin vetäminen avaa viimeisimmät sovellukset esittävän moniajonäkymän. Jos vetämistä jatkaa näytön yläreunaan, katoaa sovellus taka-alalle ja näytölle tulee iPhonen tuttu kotinäkymä. Moniajonäkymä on suunniteltu uudelleen erillään näkyviksi selattaviksi korteiksi verrattuna nykyiseen sovelluspinoon.

iPhonen moniajonäkymä on saamassa mallia iOS 11:ssä jo iPadissa nähdystä uudistuksesta.

iPhonen moniajonäkymä on saamassa mallia iOS 11:ssä jo iPadissa nähdystä uudistuksesta.

Uusi huippu-iPhone on yksi kolmesta tulossa olevasta iPhone-uutuudesta. Sen lisäksi pian esitellään myös iPhone 7s ja iPhone 7s Plus, jotka eroavat edeltäjistään lähinnä tehokkaammalla järjestelmäpiirillä, lasilla puhelimen takana ja tuella langattomalle lataukselle huippu-iPhonen tavoin.

Merkittävä uudistus huippu-iPhonessa tulee olemaan uusi Face ID -kasvontunnistus, jonka odotetaan korvaavan sormenjälkitunnistuksen. Uuden huippu-iPhonen koko on noin iPhone 7:n luokkaa, mutta lähelle reunoja ulottuvan näytön koon pitäisi olla 5,8 tuumaa. Näytön yläreunassa on lovi, jossa sijaitsevat puhelinkuuloke, etukamera ja kasvontunnistuksen vaatimat uudet 3D-infrapuna-anturit. Apple ei käyttöliittymässään pyri erityisesti piilottamaan lovea, vaan se erottuu selvästi muulla kuin mustalla taustalla varustetuissa sovelluksissa, kertoo Bloomberg. Näytön yläreunan perinteisen tilapalkin tiedot jakautuvat loven molemmille puolille.

Huolimatta korkeammasta, pitkulaisemmasta näytöstä iPhonen kotinäkymä tulee edelleen sisältämään 6 riviä sovelluskuvakkeita eli yhteensä 24 sovellusta sekä lisäksi alareunan Dock-rivin, joka myös uudessa iPhonessa muuttuu iOS 11:ssä jo iPadeissa nähdyn kaltaiseksi.

Myös iPhonen Dockin pitäisi muuttua jo keskellä iPadin nähdyn kaltaiseksi uudessa huippu-iPhonessa.

Myös iPhonen Dockin pitäisi muuttua jo keskellä iPadin nähdyn kaltaiseksi uudessa huippu-iPhonessa.

Muita uudistuksia uudessa huippu-iPhonessa ovat uusi rakenne, jossa käytetään jälleen ruostumatonta terästä kyljillä ja lasia takana. iPhonen OLED-näyttöpaneeli on tasapintainen, mutta näyttölasi kaartuu kohti laitteen reunoja. Yksi muutos on myös oikealta kyljeltä löytyvän kotipainikkeen pidentyminen.

Uuden huippu-iPhonen tietokonemalli iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä iDrop Newsin aiemmin julkaisemassa kuvassa.

Uuden huippu-iPhonen tietokonemalli iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan välissä iDrop Newsin aiemmin julkaisemassa kuvassa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  iPhone on sinällään houkutteleva päivitystensä ja vakaudensa vuoksi, mutta moni yksinkertainen asia puuttuu, 👎.

  • qwe

   Kuten?

   • Hendriks

    Led-ilmoitusvalo, tiedostojenhallinta (mahdollisuus ladata tiedostoja), jatkuva tai osittainen kuvakaappaus, tekstin luominen kuvakaappauksista, kuvista yms., ajastetut tekstiviestit,

    Ja yhtenä tärkeimmistä: leikepöytä, jossa on useampi kuin viimeisimpänä kopioitu tai leikattu!. Jopa iPadissä on leikepöytä onneton!.

    👎.

    • Hendriks

     siis ole itsekkin onneton ja yksinkertaine. Anteeksi muilta pyydän!.

    • Jonahan

     iOS 11 parantaa tiedostojen hallintaa. Lataaminen on onnistunut tähänkin mennessä tietyin rajauksin.

     Mitäköhän ihmettä tarkoitat ”jatkuvalla tai osittaisella kuvankaappauksella” ja tekstin luomisella. Ei ihan kuulosta käyttiksen hommata vaan joltain aika marginaaliselta, johon voisi olla vaikka äppejä!

     Sama pätee ajastettuihin tekstiviesteihin. Mikä tällaisen käyttökohde on?

     • Hendriks

      ”Mitäköhän ihmettä tarkoitat ”jatkuvalla tai osittaisella kuvankaappauksella” ja tekstin luomisella. Ei ihan kuulosta käyttiksen hommata vaan joltain aika marginaaliselta, johon voisi olla vaikka äppejä!”

      Vai marginaalista, 🙄. Kyseessä on erittäin hyödyllinen ominaisuus!. Etsi googlella ”scrolling screenshot”, niin tiedät mistä on kyse!.

      Erittäin kätevä esimerkiksi jos haluaa jakaa kuvakaappauksen jostakin keskustelusta toiselle ihmiselle, saa kaiken tarvittavan yhteen eikä tarvitse räplätä monen erillisen kuvan kanssa!. Tai mikäli jokin ystävä ei pääse jollekin nettisivulle, voi sisällön jakaa hänelle yhdessä kuvakaappauksessa, eikä tarvitse ottaa montaa ja aina alaspäin vierittäessä miettiä ”mihin se edellinen kuvakaappaukseni päättyikään”!.

      Tekee elämästä paljon yksinkertaisempaa, kun ottaa paljon kuvakaappauksia!.

      Ajastettu tekstiviesti taas on ihan perusominaisuus!.

      iOS11:n tuoma Files app on pelkkä hubi kaikille pilvipalveluille, ei varsinainen tiedostojenhallinta!.

     • Jonahan

      Kyllä, marginaalista, jopa googlauksen ja selityksesi jälkeen. Se voi olla hyödyllinen ominaisuus sinulle ja muutamalle muulle, mutta ei todellakaan mitään sellaista jota suuri osa käyttäjistä tarvitsisi yli kerran vuodessa, suurin osa käyttäjistä tuskin edes tietää miten otetaan näyttökuva… Juuri sellainen asia mihin äppit sopivat, ja kas, niitä onkin.

      Toistan kysymykseni: mikä ihme on ajastetun tekstiviestin käyttötarkoitus? Olen käyttänyt näitä taskupuhelimia jokusen kymmentä vuotta ja en pysty edes keksimään käyttötarkoitusta tällaiselle ”ihan perusominaisuudelle”

      Millaista tiedostonhallintaa haluat puhelimella tehdä, joka ei files.app:lla onnistu? Ja kyllä, siihen(kin) voi ladata tiedostoja.

     • Hendriks

      Vai että marginaalista, 🙄. Tottakai se on sinun mielestäni marginaalista, kun ominaisuus ei ole saatavillasi etkä huomaa sen puutetta!. Kyllä se on erittäin kätevä ja käytetty ominaisuus, miksi lisätä askelia ja hoitaa vaikeasti jonkin kolmannen osapuolen appin kautta, menee koko ominaisuuden kätevyydeltään idea!. Lisäksi esimerkiksi se, että voi heti suoraan screenshotin päälle piirtää tai alleviivata asioita ilman tarvetta avata erikseen kuvanmuokkausohjelma, on erittäin hyvä ominaisuus.

      Kyllä nuoret ottavat paljonkin screenshotteja, taidat olla sitten vähän kypsempää sukupolvea!.

      Ajastettu tekstiviesti on niin perusominaisuus (oli jopa vanhoissa Nokioissa), että sellaisen puute on huonoa ”kehitystä”!. Joskus iltamyöhällä voi tarvita kirjoittaa vastaus tai muuten vain viesti jollekulle, mutta harva haluaa yötä myöten viestiä lähettää, joten on kätevää saada ajastettu viesti lähtemään aamulla (vaikka aikaisemmin kuin suunniteltu herääminen)!.

    • Sam

     Omasta mielestä iphonen suurin heikkous on justiinsa tiedostojenhallinta. Toivottavasti iOS 11 tuo selkeää parannusta siihen. Saa nyt nähdä tuleeko always on display oled-näytön myötä iphoneen. Sillä olis ainakin helppo paikata ilmoitusvalon puuttuminen.

  • KIME1980

   Mikäs se ois sitten hyvä puhelin? kun en ole huomannut vielä yhdessäkään viestiketjussa että tykkäisit jostain aina on vain 👎

 2. Mooses80

  Miten tolla tulevalla iphonilla otetaan sit screenshot tai miten se buutataan tai nollataan rammi ?

  • Azazel

   varmaan aika samalla tavalla mitä Samsung Galaxy S8:issa kun tässäkään ei oo enää kotinäppäint :)

Tuoreimmat jutut